Tim stručnjaka

prof.dr.sc. Maja Merlak
dr.med. spec. oftalmolog

PODRUČJE DJELOVANJA

Profesorica Merlak uži je specijalist prednjeg očnog segmenta i kirurg katarakte s više od 30 godina iskustva i s više od 30.000 obavljenih operativnih zahvata iza sebe. Uz kirurgiju katarakte bavi se patologijom i transplantacijskom kirurgijom rožnice. Profesorica Merlak ima i dugogodišnje znanstveno i predavačko iskustvo na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci.

RADNO ISKUSTVO

Profesorica Merlak je od 1992. godine radila kao specijalist oftalmolog u KBC Rijeka te na katedri za oftalmologiju Medicinskog fakulteta u Rijeci. Od 2022. dio je kirurškog tima Poliklinike Bilić Vision. Profesorica Merlak je od 1992. do 2013. godine kao suradnik predavala na studiju medicine/stomatologije na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci. Godine 2011. do 2013. bila je voditelj studija sestrinstva na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci i Veleučilišta u Karlovcu. Profesorica Merlak višegodišnji je predavač na poslijediplomskom studiju na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.

OBRAZOVANJE

Profesorica Merlak studirala je na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci. Specijalizaciju iz oftalmologije profesorica je odradila u Klinici za oftalmologiju na KBC Zagreb od 1994. do 1999. godine. Na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci magistrirala je na poslijediplomskom studiju iz refrakcije i refrakcijske anomalije oka, a 2008. obranila je doktorsku disertaciju i stekla titulu doktora znanosti.
Iskustva pacijenata

 
 

Vinkica Čupić

Fizioterapeut


U Poliklinici Bilić Vision operirala sam i mrenu kod prof. Merlak te mi je ugrađena Vivity leća. Ja sam netko tko je oduvijek izbjegavao nositi naočale, nisam ih htjela nositi, kako se kaže, borila sam se šakama i kapama da ne moram nositi naočale. Čim sam počela osjećati staračku dalekovidnost počela...
Pročitaj više
 


Naručite se