Syringomi (siringomi)

Syringomi su malene i bezbolne kvržice, najčešće žućkaste do boje kože, a javljaju se na području donjih vjeđa.

Iako su syringomi dobroćudni tumori malih znojnih žlijezda (endokrinih žlijezda), poznatiji su kao benigne izrasline. Osim na području donjih vjeđa, syringomi se mogu pojaviti i u pazuhu i abdomenu.

Također se često zamjenjuju s milijama i ksantelazmama.

Može se pojaviti samo jedan, ali najčešće ih se javlja znatno više.
 

Syringomi (siringomi)

Kandidati

Tko može dobiti syringome?

Syringomi se pojavljuju češće u žena, nego u muškaraca, a vrlo rijetko se pojavljuju kod djece. Najčešća pojava syringoma je nakon 20. godine života. Iako pravi uzrok nije do kraja poznat, smatra se da do pojave syringoma dolazi zbog utjecaja hormona, što objašnjava činjenicu učestale pojave ovih benignih tumora u žena. Ljudi koji boluju od šećerne bolesti, također imaju veće mogućnosti za dobivanje syringoma.

Naručite se za pregled

Zanima li Vas više informacija, ne možete naći ono što tražite ili se želite naručiti za pregled, kontaktirajte nas:
Opis zahvata

Syringomi se ne moraju odstraniti, jer su benigne izrasline tako da nisu zdravstveno štetni, ali zbog estetskih razloga se mogu ukloniti syringomi.

Kako se mogu ukloniti syringomi?

Postoji nekoliko načina za odstranjivanje syringoma:

  1. Elektrokoagulacija ili elektrokauterizacija – strujno spaljivanje bradavice
  2. Kirurško odstranjivanje – syringom se nakon lokalne anestezije zareže skalpelom i odstrani
  3. Lasersko uklanjanje syringoma

U Poliklinici Bilić Vision već dugi niz godina se bavimo odstranjivanjem syringoma na dva načina: elektrokoagulacijom ili elektrokauterizacijom i kirurškim odstranjivanjem.

Oporavak

Ako je potrebno odstraniti šav nakon uklanjanja syringoma, on se uklanja kroz sedam do desetak dana. Najčešće se ne mogu odstraniti svi syringomi odjednom, nego se postupak odstranjivanja ponavlja, ovisno o  broju izraslina. Zato s odstranjenjem ne treba čekati već nakon pojave prvih  syringoma iste treba odstraniti.

Paket usluga

  • Paket uključuje: operaciju i prvi poslijeoperacijski pregled.
  • Paket ne uključuje: lijekove.

Postanite i vi dio obitelji zadovoljnih pacijenata Poliklinike Bilić Vision i još danas nazovite te se informirajte kako ukloniti syringome (siringome). Na pregled se možete naručiti na telefon 01/4678-444 ili mailom na info@bilicvision.hr.

 
 
 
 
 
 
Naručite se