Popunjavanje bora kožnim filerima

Closeup portrait of a fresh young woman smiling isolated on white backgroundKad se pogledate u ogledalo i vidite svoje prve bore, svjesni ste činjenice da su prvi vidljivi znakovi starenja prisutni na Vašem licu. Izlaganje suncu, hormonske promjene i starenje imaju značajan učinak na izgled Vaše kože. Tijekom vremena, koža počinje gubiti hijaluronsku kiselinu i kolagen, a rezultat tog procesa jest pojava bora i gubitak elastičnosti kože.

Na sreću, na raspolaganju su nam kožna punila ili fileri. To su preparati na bazi umrežene hijaluronske kiseline kojom se ispunjavaju površinske ili duboke bore, oblikuju ili povećavaju usnice ili pak popunjava područje ispod vjeđa, a može se oblikovati i lice dodavanjem volumena obrazima ili bradi. Treba napomenuti da organizam sam polako razgrađuje svaki kožni filer tijekom 8-12 mjeseci. Da biste zadržali mladenački izgled, postupak aplikacije dermalnih filera možete ponavljati više puta, otprilike svakih godinu dana, bez ikakvih štetnih posljedica po zdravlje.

Kandidati

Među kandidate za tretman aplikacije kožnih filera spadaju svi kod kojih su se počele pojavljivati prve izražajne bore ili je došlo do početnog gubitka volumena u obrazima, usnama ili se pak želi vratiti izgubljena linija brade. Kod nekih taj proces započinje već krajem dvadesetih, a kod nekih kasnije, za što su zaslužne genetika i način života (pušenje, nedovoljno spavanje, dnevna količina stresa, bavljenje sportom, prehrana).

Naručite se za pregled

Zanima li Vas više informacija, ne možete naći ono što tražite ili se želite naručiti za pregled, kontaktirajte nas:
Priprema

Među kandidate za tretman aplikacije kožnih filera spadaju svi kod kojih su se počele pojavljivati prve izražajne bore ili je došlo do početnog gubitka volumena u obrazima, usnama ili se pak želi vratiti izgubljena linija brade. Kod nekih taj proces započinje već krajem dvadesetih, a kod nekih kasnije, za što su zaslužne genetika i način života (pušenje, nedovoljno spavanje, dnevna količina stresa, bavljenje sportom, prehrana).

Opis tretmana

U Poliklinici Bilić Vision koristimo tehnološki najmoderniji među dermalnim filerima. Juvéd. je injektibilni gel koji se sastoji od napredne 3D kohezivne matrice s hijaluronskom kiselinom koja kožu hidratizira i daje joj volumen kako bi se minimalizirali znakovi starenja. Hijaluronska kiselina kao sastavnica kožnog filera ima funkciju stimulirati proizvodnju kolagena koji je zaslužan za elastičan i toniran izgled kože. A najbolje od svega je što je rezultat prirodan i odmah vidljiv.

Također treba istaknuti da je Juvéd. prvi filer kojemu je dodan lidokain za bezbolnu aplikaciju i jedini filer koji ima potvrdu američke Agencije za hranu i lijekove (FDA) o djelovanju tijekom 12 mjeseci.

Aplikacijom Juvéd. u kožu postiže se popunjavanje bora, ali služi i za vraćanje izgubljenog volumena (popunjavanje obraza, usana, podizanje kutova usana, ponovno definiranje linije brade), a njime se može tretirati područje oko očiju, čelo, obrazi, nazolabijalne brazde (od nosa prema usnama).

Pri aplikaciji Juvéd. anestezija nije potrebna, jer Juvéd. sadrži anestetik lidokain, iako se radi potpune bezbolnosti na mjesta uboda nanosi anestetska krema. Nakon što krema počne djelovati, liječnik tankom iglom injektira Juvéd. u područje koje je potrebno osvježiti. Nakon aplikacije dermalnog filera, nježno se izmasira tretirana regija.

Tretman je kratak i bezbolan, a sam proces aplikacije dermalnog filera traje 15-ak minuta, dok cijeli tretman (aplikacija anestetika u kremi, djelovanje anestezije, aplikacija dermalnog filera) traje između 45 minuta i sat vremena.

Poslije tretmana

Vrijeme oporavka je minimalno. Prvih 24 sata nakon tretmana trebali biste izbjegavati intenzivno vježbanje i odlazak u saunu, sunčanje i pritiskanje dijela lica koje je tretirano, kako bi se smanjio rizik od nastanka crvenila, otoka ili svrbeža na mjestu tretmana.

Nakon tretmana mogu se javiti kratkotrajne reakcije na mjestu aplikacije vezane uz davanje injekcije, kao što su crvenilo, bol ili oteklina.

Rezultat je vidljiv odmah nakon tretmana, iako će se tek u roku od dva tjedna preparat prerasporediti i pokazati svoj pravi učinak.

Većina pacijenata treba samo jedan tretman za optimalan rezultat „glačanja“ bora ili pak povećanja volumena željenog područja. Učinak je vidljiv do jedne godine, što je dulje od većine drugih dermalnih filera.

Mjere opreza

Kao što smo već rekli, ponekad je nakon tretmana kožnim filerima moguća pojava crvenila, podljeva, nateknuća ili neugode pri dodirivanju mjesta gdje je apliciran filer. Ako dođe do pojave bilo čega od navedenoga, treba znati da će sve to nestati nakon najviše dva dana, iako crvenilo nestaje već nakon par sati.

Od značajnijih nuspojava, može se pojaviti nekroza dijela kože ili alergijska reakcija na preparat, no takve reakcije su iznimno rijetke.

 
 
 
 
 
 
Naručite se