Bradavice na vjeđama i oko očiju

Bradavica je bezbolna, dobroćudna izraslina na koži. Može biti i virusno uzrokovana infekcija koja se manifestira u obliku bradavice na koži. Radi se o izraslini koja se može pojaviti na bilo kojem dijelu kože na ljudskom tijelu, uključujući vrat, lice i očne vjeđe (kapke). S vremenom rastu, pa ih je uvijek bolje otkloniti dok su manje po veličini i broju.

Razlikujemo nekoliko različitih vrsta prema području kože gdje su se pojavile i prema izgledu. Bradavice na vjeđama (kapcima) mogu biti plosnate ili viseće (drže se za kožu na kožnom tračku), a mogu biti smještene na rubu vjeđe ili rasute po čitavoj površini vjeđa u nakupinama ili pojedinačno.

Najčešće su boje kože, a mogu biti i lagano pigmentirane, što ih čini znatno vidljivijima. Bradavice mogu brzo rasti, a neke su čak i zarazne što znači da od jedne može nastati više njih i proširiti se po vjeđama. Koliko god to ne izgleda estetski lijepo, bitno je istaknuti da su na vjeđama bezopasne.
 

bradavice na vjeđama i oko očiju

Kandidati

Tko može imati bradavice?

Bradavice može dobiti svatko - pacijenti od dječje do treće životne dobi. Bradavice na vjeđama su bezbolne, ali mogu uzrokovati svrbež te se ponekad od pretjeranog češkanja može prouzročiti krvarenje.

Opis zahvata

Ovisno gdje se bradavica točno nalazi i kojeg je oblika i izgleda bira se način uklanjanja.

Bradavice se najčešće uklanjaju:

  1. Elektrokauterizacijom - spaljivanje bradavice uz pomoć struje. Nastaje krasta koja sama otpadne nakon 2-3 dana.
  2. Kirurški - najčešće se primjenjuje na većim bradavicama uz pomoć infiltracione anestezije. Nakon što se bradavice izrežu, postavljaju se 2-3 šava. Šavovi se otklanjaju za 8 dana ostavljajući nježni ožiljak koji s vremenom nestaje. Ukoliko postoji sumnja na dobroćudnost izrasline, odstranjeni materijal šalje se na patohistološku analizu.

Oporavak

Oporavak nakon uklanjanja bradavice je u pravilu brz i od pacijenta ne zahtijeva posebno postoperacijsko liječenje. Operirano područje ne smije se vlažiti dok krasta sama ne otpadne. Nakon kirurškog odstranjenja treba pričekati skidanje šavova, a nakon toga u pravilu se osoba nesmetano vraća prijašnjem životu.

Paket usluga

  • Paket uključuje: operaciju i prvi poslijeoperacijski pregled.
  • Paket ne uključuje: lijekove.

Postanite i vi dio obitelji zadovoljnih pacijenata Poliklinike Bilić Vision i još danas nazovite te se informirajte kako ukloniti bradavice na vjeđama. Na pregled se možete naručiti na telefon 01/4678-444 ili mailom na info@bilicvision.hr.

Naručite se za pregled

Zanima li Vas više informacija, ne možete naći ono što tražite ili se želite naručiti za pregled, kontaktirajte nas:
 
 
 
 
 
 

Vaš upit je zaprimljen! Hvala Vam na povjerenju!

tracking-pixel
Naručite se