Korektivni zahvati na vjeđama - blefaroplastika

korekcija očnih vjeđa

Korekcija očnih vjeđa ili blefaroplastika je vrsta kirurškog zahvata kojim se funkcionalno i estetski uklanja višak kože i masnog tkiva na vjeđama. Starenjem dolazi do gubitka elasticiteta kože koja gubi svoj tonus i počinje padati preko ruba vjeđa.

Korekcija očnih vjeđa, odnosno kirurški zahvat se radi u lokalnoj anesteziji i u cijelosti je bezbolan. Prilikom zahvata ukloni se višak kože i suvišak masnog tkiva. Rana se zašije, a šavovi se uklanjaju nakon 7 dana. Budući da je ožiljak u samom prijevoju, s vremenom u potpunosti nestaje.

Dr. sc. Bilić je u dugogodišnjoj operativnoj karijeri napravila više tisuća uspješnih blefaroplastika, što je potvrda visoke operativne stručnosti.

Kandidati

Blefaroplastika prije i poslije zahvata
Kandidati su sve osobe kojima gubitkom tonusa gornjih vjeđa dolazi do preklapanja kože preko gornje vjeđe. To, osim estetske, predstavlja i funkcionalne smetnje - učestalo treptanje, zamor očiju, smanjeno vidno polje.

Pregled

Višak kože na vjeđama

Prvotno se utvrdi da pacijent ima realna očekivanja te da je zaista kandidat za blefaroplastiku. Zatim se na pregledu pacijentu izmjeri višak kože koji se treba odstraniti. Prije same operacije nisu potrebne posebne pripreme s obzirom na to da je zahvat u lokalnoj anesteziji. To znači da se pacijenta ne uspavljuje za vrijeme operacije, ali zbog lokalne anestezije ne osjeća nikakvu bol.

Oporavak

Pacijent nakon zahvata ide kući, a potrebno je da ga iza operacije dočeka pratnja. Preko jednog oka se stavlja povez, dok se drugo oko ostavlja slobodno. Najbitnije za brzi oporavak je da se prvih nekoliko sati nakon zahvata i prvih par dana operirano područje hladi. To je važno radi prevencije i smanjenja eventualnog otoka vjeđa.

U periodu oporavka, dok pacijent ima šavove, potrebno je izbjegavati vlaženje reza – optimalno je držati rez na suhom. Nakon vađenja šavova (sedam dana nakon zahvata) na zaraslo područje aplicira se antibiotska krema koja se treba koristiti još sljedećih10 dana, a iza toga se koriste klasične kreme za bolje zarašćivanje (Dermavisc, Contratubex  i sl.). Povratak na posao je moguć čim se izvade šavovi, a 2 tjedna nakon zahvata pacijentice se mogu ponovno početi šminkati.

Moguće komplikacije

Komplikacije u rukama stručnog operatera svedene su na minimum. Kod odstranjenja prevelike količine kože može doći do skraćivanja gornje vjeđe i nepotpunog zatvaranja oka, što može dovesti do keratopatije.

Druga moguća komplikacija je mogućnost oštećenja mišića, što dovodi do spuštanja vjeđe - ptoze. Obje komplikacije posljedica su nestručnosti operatera, pa je zato bitno prepustiti se u ruke operatera oftalmologa koji dobro poznaje anatomiju i strukturu oka

Paket usluga

  • Paket uključuje: operativni zahvat, vađenje šavova 7 dana nakon zahvata, kontrolu mjesec dana nakon zahvata.
  • Paket ne uključuje: hladne komprese (treba pripremiti kod kuće), antibiotsku mast i kreme za poboljšanje zacjeljivanja ožiljka.

Postanite i vi dio obitelji zadovoljnih pacijenata Poliklinike Bilić Vision i još danas nazovite te informirajte se o operaciji korektivnog zahvata na vjeđama tj. blefaroplastike. Na pregled se možete naručiti na telefon 01/4678-444 ili mailom na info@bilicvision.hr.

Naručite se za pregled

Zanima li Vas više informacija, ne možete naći ono što tražite ili se želite naručiti za pregled, kontaktirajte nas:
 
 
 
 
 
 

Vaš upit je zaprimljen! Hvala Vam na povjerenju!

tracking-pixel
Naručite se