O nama

Osnivači

 
 
 

dr. med. specijalist oftalmolog

 
 
 

specijalist ortoped

 

Povijest

Poliklinika Bilić Vision za oftalmologiju i ortopediju prisutna je na tržištu od 1996. Započela je kao očna ordinacija s jednim zaposlenim liječnikom – dr.sc. Nadeždom Bilić, koja je nakon 20 godina djelovanja u javnom zdravstvu zajedno sa suprugom prof.dr.sc. Rankom Bilićem, spec. ortopedom otvorila privatnu oftalmološku praksu na adresi Ksaverska cesta 45.

U razdoblju od 1996. do 2023. zdravstvena ustanova Bilić Vision transformirala se od male očne ordinacije do jedne od vodećih oftalmoloških ustanova u regiji. U Poliklinici je trenutno stalno zaposlenih osam liječnika specijalista, od kojih je sedam specijalista oftalmologa i jedan specijalist ortoped. U Poliklinici djeluju i dva vanjska suradnika, specijalista oftalmologa. Uz liječnički kadar, u Poliklinici je zaposleno 10 medicinskih sestara i tehničara.

Poliklinika Bilić Vision specijalizirana je za liječenje svih segmenata oka, dok je posebni naglasak na kirurgiji prednjeg segmenta oka. U Poliklinici se izvodi lasersko skidanje dioptrije, operacije mrene, refraktivna kirurgija na bistroj očnoj leći, operacije crosslinkinga za liječenje bolesti keratokonusa, okuloplastična kirurgija: blefaroplastika, ptoza, ektropijum, entropijum, xantelazme, mali estetski zahvati itd, liječenje suhoga oka pulsnim laserom, zahvati i liječenje pozadine oka: vitrektomije, vađenje silikonskog ulja, kriretinopeksija, liječenje bolesti pozadine oka pametnim anti-VEGF lijeovima (Avastin, Eylea, Lucentis), lasersko liječenje pozadine oka, liječenje bolesti glaukoma itd.

Poliklinika Bilić Vision jedna je od vodećih zdravstvenih ustanova u području tehnologije. Posjeduje excimer laser Wavelight Allegretto Eye Q 400 za skidanje dioptrije, najmoderniji femtosecond laser za laserske operacije mrene, Contoura Vision Topolayzer koji omogućuje najpreciznije lasersko skidanje dioptrije jer mjeri nepravilnosti rožnice na 22.000 točaka, e-eye pulsni laser za liječenje suhoće oka, tear check dijagnostiku za provjeru stanja suznog filma, najmoderniji Triton angio OCT za otkrivanje promjena na pozadini oka, IOL MASTER 700 za izračun jakosti intraokularne leće, SLT laser za liječenje bolesti glaukoma, Argon laser za liječenje bolesti očne pozadine, najmodernije oftalmološke jedinice opremljene TOPCON i ESSILOR dijagnostičkim uređajima te brojnu ostalu oftalmološku opremu.

Poliklinika Bilić Vision je 2021. godine s adrese Ksaverska cesta 45 gdje je djelovala u radnom prostoru od 300m2 preseljena u novu modernu zgradu od 2000m2 koja se nalazi na adresi Ksaverska cesta 10 (jednu tramvajsku stanicu dalje od stare lokacije). Novi prostor obuhvaća 8 vrhunsko opremljenih specijalističkih ambulanata za oftalmologiju, ortopedsku ambulantu s gipsanom, dijagnostičke prostorije, tri operacijske sale, prostor za pripremu i odmor pacijenta, sterilizaciju, prostor za pripremu kirurškog osoblja itd. U sklopu Poliklinike nalazi se i multifunkcionalna dvorana sa 70 sjedećih mjesta koja omogućuje izvođenje kongresa, održavanje nastavne djelatnosti te izvođenja live surgery programa pošto je audio-vizualno povezana s operativnom salom.


Pod istom grupacijom nalaze se i 4 poslovnice Alfa Vision Optike: u Centru Kaptol, Nova Ves 11, u Masarykovoj ulici 23, u Super Nova Garden Mall (prizemlje) te Ksaverskoj cesti 10 namijenjene završnoj obradi pacijenata, sa svrhom da uz optimalnu dijagnostiku klijent dobije i optimalnu korekciju vida naočalama ili kontaktnim lećama. Optike su vrhunski opremljene i imaju najmoderniji servis za izradu naočala.

U 27 godina rada u Poliklinici Bilić Vision liječeno je više od 300.000 pacijenata i uspješno je izvedeno više od 27.000 operativnih zahvata. Čak 75% pacijenata koje su liječeni u Poliklinici došli su preko preporuke. Taj postotak najbolje govori o razini usluge koju pružamo kao i o profesionalnom radu i ugledu koji među pacijentima uživa naša Ustanova.


Poliklinika Bilić Vision može se pohvaliti da još od 2011. godine posjeduje ISO 9001 certifikat kvalitete u segmentu pružanja zdravstvenih usluga. Sukladno misiji i viziji naše Poliklinike, uvođenjem ISO 9001 standarda kontinuirano radimo na edukaciji cjelokupnog osoblja Poliklinike i usavršavanju radnih procesa, a time i kvalitete usluge koje pružamo našim pacijentima. Sudeći po u posljednjih nekoliko godina neprekinutom rastu broja novih pacijenata i operacijskih zahvata u Poliklinici, očigledno je da je ta kvaliteta prepoznata.

S ponosom Vam skrećemo pozornost na činjenicu da je za listopad 2009. godine ugledni hrvatski poslovni mjesečnik “Poslovni savjetnik” izabrao Polikliniku Bilić Vision kao jednu od najboljih medicinskih ustanova u Hrvatskoj, a prema zadnjim istraživanjima javnosti, Bilić Vision se percipira kao jedna od dvije najbolje ustanove za oftalmologiju u Hrvatskoj.

Neprekidno ulažući u opremanje ustanove posljednjom generacijom oftalmološke tehnologije, u edukaciju zaposlenika, a posebice liječnika specijalista, Poliklinika Bilić Vision, vođena svojom misijom i vizijom, stalno usavršava razinu pružene usluge, kako bi pacijentima pružila najbolju moguću zdravstvenu skrb.

Misija je naše Ustanove da uistinu svakom pacijentu pristupamo kao osobi, posvećujemo mu se u potpunosti i stručnom ga brigom vodimo kroz sve faze i potrebe – od prvoga dolaska do izliječenja.

Zbog toga je Poliklinici Bilić Vision svoje povjerenje poklonilo više tisuća ljudi koji su skidanjem dioptrije, uklanjanjem sive mrene ili obavljanjem nekog drugog zahvata postali dio velike obitelji zadovoljnih pacijenata Bilić Visiona.

Misija

Misija je naše Ustanove je briga o zdravlju očiju naših pacijenata po najvišim svjetskim standardima, pritom ne zaboravljajući da je svaki pacijent individua za sebe , pa je tako i naš pristup prilagođen individualno za svakog ponaosob. Naše pacijente tretiramo profesionalno, stručno i s puno empatije. BITI LIJEČNIK , MEDICINSKA SESTRA ILI TEHNIČAR  ZA NAS JE više od profesije, to je POZIV KOJEM SE U CIJELOSTI PREDAJEMO. 

Činimo sve da pacijentu pomognemo, izliječimo ga, utješimo i damo nadu te da znaju da nisu sami  prepušteni svojoj bolesti, ili zanemareni. Naša je misija i da djelujemo preventivno sprječavanju očnih bolesti putem javnih nastupa, stručnih članaka ili osobnim pristupom. Svoju stručnost i etičke principe prenosimo i na mlađe kolege, osiguravajući  da i oni u svom djelovanju i u budućnosti imaju uvijek pacijenta i njegove potrebe kao pokretač svakog svog djelovanja

 

Vizija

Vizija Poliklinike Bilić Vision je da kroz kontinuirano učenje i tehnološki napredak budemo vodeća očna poliklinika u regionalnim omjerima.

Vizija nam je kontinuirani rast  dosadašnjeg znanja i kompetencija. Naš cilj je  postati centar izvrsnosti naročito u području laserskog skidanja dioptrije, refraktivne kirurgije te kirurgije katarakte, te  liječenje ostalih bolesti, ili stanja oka.

To je moguće uz našu najrazvijeniju tehnologiju lasera, ultrazvuka, modernu dijagnostiku očnih bolesti i stanja, a koju ustanova već posjeduje te koje planira kontinuirano unapređivati.

Ovakvo kontinuirano praćenje moderne oftalmologije, kako stručno tako i kadrovski, osigurava stalni rast i razvoj ustanove  u vodeću oftalmološku instituciju u regiji.

Naručite se za pregled

Zanima li Vas više informacija, ne možete naći ono što tražite ili se želite naručiti za pregled, kontaktirajte nas:
Naručite se