Novosti

U Poliklinici Bilić Vision ugrađena najmodernija intraokularna leća


Laserska operacija mrene

Alcon, svjetski lider u proizvodnji oftalmološke tehnologije, nedavno je lansirao na tržište jednu od najsofisticiranijih intaokularnih leća za korekciju dioptrije u osoba poslije 50 godina života kao i kod onih koji trebaju operaciju sive mrene. Leća je ugrađena ove srijede u zagrebačkoj Poliklinici Bilić Vision uz lasersku metodu operacije koju ova poliklinika prakticira već gotovo dvije godine.

Postavljeni su visoki kriteriji u odabiru oftalmoloških ustanova kojima se daje prilika da prve implementiraju njihovu tehnologiju. Odabir za ugradnju Vivity leće pao je na oftalmološku Polikliniku Bilić Vision i njihovog kirurga dr. Luku Bilića koji je među prvima u Europi ove srijede nakon laserske operacije sive mrene ugradio Vivity leću 54-godišnjoj pacijentici.

Vraćanje vida iz mladosti

Kod operacije sive mrene, kao i kod osoba koje još nisu razvile mrenu, ali su ušle u tzv. staračku dalekovidnost, može se napraviti operacija na očnoj leći s ugradnjom umjetne leće koja će ih riješiti potrebe nošenja naočala na svim udaljenostima. Poliklinika Bilić Vision ima znanje i dugogodišnje iskustvo u ugradnji različitih vrsta intaokularnih leća koje pacijentima nude različite mogućnosti rješavanja problema s dioptrijom. Cilj je omogućiti pacijentu ne samo dobar vid već i mogućnost lakšeg obavljanja različitih poslova ili hobija te povećati sveukupnu kvalitetu življenja. Posebnost nove Vivity intraokularne leće je u tome što svodi na minimum nuspojave koje su karakteristične za ostale intraokularne leće kao što su osjećaj bliještanja kod noćne vožnje i kod gledanja u izvor umjetne svjetlosti, što je kod mnogih pacijenata koji su ugradili takve leće dovodilo do nezadovoljstva. To je omogućeno korištenjem nove wavefront tehnologije, a ne dosadašnje koja je koristila difraktivne prstenove, a koji su bili glavni razlog dugog perioda adaptacije i pratećih nuspojava. Također, za razliku od trifokalnih intraokularnih leća koje zahtijevaju u potpunosti zdravo oko i za koje su samo određeni dio pacijenata dobri kandidati, Vivity leća je pogodna i za osobe koje imaju određene probleme s očnom pozadinom.

Laserska operacija sive mrene

Poliklinika Bilić Vision već se i dosad nametnula kao lider u operacijama sive mrene. Prošle godine prvi su uveli u komercijalnu upotrebu laserske operacije sive mrene. Riječ je o najnovijem operativnom pristupu u operaciji sive mrene kod kojeg se najzahtjevniji dijelovi operacije u potpunosti izvode laserom. Na taj način osigurava se za pacijenta neusporediva preciznost u odnosu na druge metode, kao i sigurnost zahvata, jer je znatno manja energija koju prilikom operacije koristi laser u odnosu na ultrazvučnu metodu, a što je važno za zdravlje oka. Uloga kirurga je da nakon laserskog zahvata ispere usitnjene lećne mase i ugradi odabranu intraokularnu leću. Tako su postignuti svjetski standardi u operacijama sive mrene kao u najvećim klinikama u svijetu. Korist za pacijente koji se odluče za lasersku operaciju mrene je višestruka. Sigurnost samog zahvata je ključna. Laser prilikom laserske operacije katarakte koristi manje energije nego ultrazvuk koji se do sada koristio kao standardna metoda kod operacije sive mrene. Tako se smanjuju rizici poslije operacijskih komplikacija. Ponekad se nakon ultrazvučne operacije sive mrene može desiti zamućenje rožnice (zamućenje prednjeg prozirnog dijela oka) što utječe na vidnu oštrinu. Laserskom operacijom sive mrene taj je rizik doveden gotovo na nulu. Novom laserskom metodom omogućena je veća preciznost i točnost zahvata, bolja vidna oštrina te još brži postoperativni oporavak.

Poliklinika svjetskih standarda

Poliklinika Bilić Vision ove je godine proslavila 25 godina uspješnog djelovanja. Kao kruna uspješnog rada je otvorenje nove zgrade Poliklinike na Ksaverskoj cesti 10 u Zagrebu. Nova poliklinika prostire se na 2000 m2. Stručnjaci, ali i pacijenti koji su posjetili novu Polikliniku Bilić Vision slažu se da se radi o zdravstvenoj ustanovi koja se po iskustvu, znanju, tehnološkoj izvrsnosti, opremljenosti i prostornim kapacitetima može usporediti s najmodernijim svjetskim zdravstvenim ustanovama. U svom 25-godišnjem radu liječili su više od 300.000 pacijenta i uspješno izveli preko 27.000 operativnih zahvata. Ono što Polikliniku Bilić Vision razlikuje od drugih je upravo taj predani odnos prema pacijentu, kojega tretiraju kao da je dio njihove obitelji. "U Poliklinici Bilić Vision pacijent je taj koji je u fokusu naše pune pažnje. Od prvog poziva, dolaska u Polikliniku, boravka u čekaonici, pregledom u ordinaciji ili operacijskim zahvatom u jednoj od operacijskih sala, pa sve do izlaska iz poliklinike te postoperativnom praćenju, želimo da se pacijent osjeća ugodno i sigurno. Da je više nego zadovoljan odnosom i uspješnim liječenjem . Najveći broj pacijenata dolazi nam putem osobne preporuke pacijenata, što nas čini ponosnim, ali i zahtjeva predani rad na održanju visokih standarda koje smo sami sebi zadali." – izjavila je dr.sc. Nadežda Bilić, osnivačica Poliklinike Bilić Vision.

Naručite se za pregled

Zanima li Vas više informacija, ne možete naći ono što tražite ili se želite naručiti za pregled, kontaktirajte nas:








Presbyond: Ana Begić Tahiri otkriva tajnu dobrog vida nakon 40-e

 

Starenje se ne može spriječiti, kao i kod svakog dijela tijela pa tako...

 
Financiranje Europske Unije, NextGenerationEU

Digitalna transformacija poliklinike implementacijom sustava za pametno praćenje pacijenata i integracija s postojećim sustavima

 

Oznaka projekta: NPOO.C1.1.2.R3-I3.01.0690 Opis projekta: Provedbom...

 
 
Naručite se