Novosti

Svjetski dan vida, 9. listopada – Posjet oftalmologu može Vam spasiti život.



Iako se u našoj populaciji neopravdano zanemaruje redovni oftalmološki pregled – već je postalo uobičajeno da se odlazi optičaru radi pregleda za naočale ili kontrole vida. Ovakav pregled posebno se preporučuje osobama iznad 40. godine života jednom godišnje. Bolesti koje se javljaju u toj i starijoj životnoj dobi ne moraju uzrokovati poremećaj vida, a ni ne bole. Stoga ovakav oftalmološki pregled doslovno spašava vid.

Često su oftalmolozi prvi koji na temelju promjena na očima prepoznaju određene sustavne bolesti organizma (povišeni krvni tlak, šećernu bolest, sklerozu, bolesti bubrega, neurološke bolesti, multiplu sklerozu, tumor na mozgu te bolesti srca i krvnih žila), da navedemo samo neke.

Neke od navedenih bolesti karakterizira povremeni gubitak vidne oštrine ili suženje vidnog polja. Dok kod nekih bolesti (šećerna bolest, bubrežne bolesti itd.) oštećenja očne pozadine mogu biti trajna.

Ne čekajte – pregledajte vid!

Rutinski oftalmološki pregled jednom godišnje isključit će opasne očne bolesti (glaukom, makularnu degeneraciju, bolesti cirkulacije oka itd.). Također će dati uvid i u opće stanje i zdravlje organizma.

Zato se preporučuje ne čekati poremećaj – bilo sustavne bolesti, bilo poremećaj vida – nego prakticirati rutinske kontrolne preglede očiju. To bi trebalo postati dio Vaše rutinske brige za zdravlje.

U sigurnim rukama

U našoj Poliklinici u Zagrebu, u stanju smo uz korištenje najmodernije opreme na vrijeme otkriti očne bolesti koju uzrokuju trajni gubitak vidne oštrine, kao što su glaukom, šećerna bolest s manifestacijom na očima, katarakta, makularna degeneracija i druge.

Naši liječnici se stalno usavršavaju u struci sudjelujući na brojnim europskim i svjetskim kongresima. Posvećeni su cjeloživotnom učenju i edukacijama – najmoderniji laseri, očni CT, vidna polja, ultrazvučni aparati samo su neki od modernih uređaja kojima raspolažemo. Uz to, u potpunosti smo posvećeni pacijentu, njegovim problemima i potrebama te nećemo odustati dok se problem koji pacijenta muči ne riješi.

Briga za pacijenta i njegovo praćenje dio je naše ljudske i liječničke filozofije.

Vid je naše najdragocjenije osjetilo.

Bolesti oka koje se pojavljuju u zrelim godinama ponekad ne možemo sami prepoznati. Brojne očne bolesti nemaju subjektivne simptome. Zato je iznimno bitno da redovne kontrole kod oftalmologa obavljate jednako učestalo kao i posjete ostalim liječnicima.

U povodu svjetskog dana vida 9. listopada, poklanjamo vam 30% popusta na kompletni oftalmološki pregled kojega možete iskoristiti upravo na taj dan. Rezervaciju termina pregleda treba napraviti nekoliko dana ranije telefonom ili putem našeg on line formulara za naručivanje https://www.bilicvision.hr/kontakt/online-narucivanje-za-pregled/.

Naručite se za pregled

Zanima li Vas više informacija, ne možete naći ono što tražite ili se želite naručiti za pregled, kontaktirajte nas:








Povezanost dijabetesa i katarakte: Sve što trebate znati

 

Dijabetes je kronična bolest krvnih žila te time zahvaća sve organske sustave,...

 

Presbyond: Ana Begić Tahiri otkriva tajnu dobrog vida nakon 40-e

 

Starenje se ne može spriječiti, kao i kod svakog dijela tijela pa tako...

 
 

Vaš upit je zaprimljen! Hvala Vam na povjerenju!

tracking-pixel
Naručite se