Novosti

Skijanje s dioptrijom



Zima je godišnje doba koje unatoč hladnoći i niskim temperaturama od kojih zaziremo ima svoje čari i uvijek aktualne sportske aktivnosti. Tako je skijanje najpopularniji zimski sport ili rekreacija za sve uzraste.

Svjež zrak u visinama, vrhunska rekreacija koja osim što je zdrava, topi i kalorije, adrenalin dok jurite niz stazu i zatim sunce na vrhu samo su neke od povlastica skijanja. To je i dokaz zašto se sve više ljudi odlučuje za odlazak na zimovanje u planine.

Kao i kod svakog sporta ili rekreacije, potrebna nam je određena oprema bez koje ne možemo na skijašku stazu. Osim pancerica, skijaškog odijela i skija, skijaške naočale su također neizostavan odjevni dodatak prilikom skijanja. One osim što štite oči, štite i lice od vjetra, snijega i leda.

Dioptrijske naočale vs. skijaške naočale

Ako ste nositelj dioptrijskih naočala, tada se susrećete s nekoliko poteškoća prilikom skijanja:

  1. Skijaške naočale ili tzv. googlice – preko dioptrijskih naočala se ne mogu staviti skijaške naočale. Ako nosite samo googlice, nećete dobro vidjeti stazu i mogućnost pada ili zapinjanja preko hupsera se povećava.
  2. Zamagljenje – dioptrijska stakla, odnosno naočalne leće se prilikom visokih temperatura ispod nule magle. Na taj način ograničavaju vidno polje jer prolazi hladan zrak ispod naočalnih leća.
  3. Mećava, hladan vjetar, snijeg i ostale vremenske nepogode onemogućavaju nošenje dioptrijskih naočala za vrijeme skijanja. Više odmažu, nego pomažu, jer onemogućavaju vid. Vjetar izaziva prečesto treptanje očiju i smrzavanje i magljenje stakala na naočalama. Za vrijeme mećave se snijeg lijepi za naočale i doslovno upada u oči zbog čega se oči često mogu nadražiti i izazvati razne upale.

Kontaktne leće vs. skijaške naočale

Ukoliko prilikom skijanja dioptrijske naočale zamijenite kontaktnim lećama, onda možete nositi skijaške naočale. Međutim, susrećete s poteškoćom hladnog vjetra koji iritira površinu oka, što izaziva peckanje i crvenilo prilikom boravka na hladnom zraku i vjetru.

Skijaške naočale sa ugrađenom dioptrijskom naočalnom lećom

Ugradnja leće u skijaške naočale nije jeftina. Prvotno je potrebno naglasiti kako se uopće ne mogu u svake skijaške naočale ugraditi leće. Cijena ugradnje leće se kreće između 2.000,00 do 4.000,00 kn.

Kako se riješiti problema s dioptrijom na skijanju?

Kako biste nesmetano uživali u skijanju i svim ostalim životnim i sportskim aktivnostima ne samo zimi, već tijekom cijele godine, riješite se svih pomagala za vid, pomoću laserskog skidanja dioptrije. Nakon laserske korekcije vida metodom lasik osnovni oporavak koji je potreban za normalno funkcioniranje (odlazak na posao, voznja auta, gledanje televizije, čitanje) je svega par dana, dok su za izlaganje oka hladnim i vjetrovitim uvjetima na skijalištu ipak potrebna 4 tjedna oporavka. Taj period je dovoljan da se vid u potpunosti oporavi i omogući vam nesmetano uživanje na vašem zimskom odmoru. Ako skinete dioptriju do 31.12., već prvi tjedan u veljači možete bezbrižno odskijati do ostvarenja svojeg zimovanja iz snova bez ikakvih poteškoća s vidom. Skidanjem dioptrije vam garantiramo da ćete na vrijeme ugledati svaki hupser koji se nađe na skijaškoj stazi!

Iskoristite akciju i napravite lasersku korekciju vida po cijeni od 4500 kn po oku do 31.12.15. i platite operaciju čak do 60 rata.

Javite nam se na broj telefona 01 4678 444 ili nas kontaktirajte putem online forme i doživite svoje prvo skijanje bez dioptrije.

Naručite se za pregled

Zanima li Vas više informacija, ne možete naći ono što tražite ili se želite naručiti za pregled, kontaktirajte nas:








Povezanost dijabetesa i katarakte: Sve što trebate znati

 

Dijabetes je kronična bolest krvnih žila te time zahvaća sve organske sustave,...

 

Presbyond: Ana Begić Tahiri otkriva tajnu dobrog vida nakon 40-e

 

Starenje se ne može spriječiti, kao i kod svakog dijela tijela pa tako...

 
 

Vaš upit je zaprimljen! Hvala Vam na povjerenju!

tracking-pixel
Naručite se