Novosti

Razlozi zašto je ljeto pravo vrijeme za lasersko skidanje dioptrije


Ljeto

Ljeto nam je napokon stiglo, a mnogi ga smatraju bezbrižnim te su jedva dočekali priliku kako bi putovali i uživali u svojem godišnjem odmoru. Za nositelje dioptrijskih naočala i leća ljeto zapravo može biti prava muka. Donosimo vam razloge zašto je ljeto pravo vrijeme da laserski skinete dioptriju i riješite se vaših dioptrijskih naočala i leća zauvijek!

1. Odlazak na plažu

Za one koji imaju dioptriju, odlazak na plažu može itekako predstavljati problem. Kontaktne leće je gotovo nemoguće nositi jer biste ih morali skidati svaki put prije odlaska u more i stavljati nazad, a ruke vam moraju biti čiste kako bi ih mogli staviti. Dioptrijske naočale je također nezgodno nositi na plaži, a od soli se lako zaprljaju pa ih se često mora brisati.

2. Ronjenje

Mnogi odustaju od ove ljetne aktivnosti u kojoj možete istražiti prekrasne dubine mora upravo zato jer ih njihove dioptrijske naočale sputavaju u tome. Pod vodom je teško nositi 2 para naočala, a kontaktne leće vas mogu žuljati i smetati pa nisu idealno rješenje ako želite roniti.

3. Nošenje sunčanih naočala

Ljeti moramo nositi sunčane naočale kako bi zaštitili svoje oči od ultraljubičastih zraka. Dioptrijske sunčane naočale su cjenovno skuplje, a ako nosite obične sunčane naočale onda ćete lošije vidjeti.

4. Visoke temperature

Vrući dani mogu postati prava muka za one koji imaju dioptriju. Kontaktne leće se suše i mogu izazvati alergije i iritacije, dioptrijske naočale zbog znoja mogu stalno kliziti i smetati vam, a ako ništa od navedenog ne nosite onda će vam biti mutno pred očima što lako pokvari vaše raspoloženje.

5. Ljetne aktivnosti

Neke ljetne aktivnosti su gotovo nemoguće ili teško izvedive za one koji nose dioptrijske naočale ili leće pa vam zato lako pokvare raspoloženje. Odbojka na pijesku, picigin, jednodnevni izleti su samo neke od aktivnosti u kojima bi vam dioptrijske naočale i kontaktne leće smetale.

Lasersko skidanje dioptrije je siguran zahvat, radi se u kapljičnoj anesteziji i u potpunosti je bezbolan. Traje otprilike 15 minuta po oku, što znači da vas samo pola sata dijeli od života bez dioptrije o kakvom ste sanjali. Zato je ljeto idealno vrijeme za lasersko skidanje dioptrije, kako bi mogli biti bezbrižni i ne razmišljati o tome jeste li uzeli sve za svoje kontaktne leće na put (tekućinu za leće, kutijice) ili gdje ste ostavili svoje dioptrijske naočale.

Naručite se za pregled

Zanima li Vas više informacija, ne možete naći ono što tražite ili se želite naručiti za pregled, kontaktirajte nas:








Financiranje Europske Unije, NextGenerationEU

Digitalna transformacija poliklinike implementacijom sustava za pametno praćenje pacijenata i integracija s postojećim sustavima

 

Oznaka projekta: NPOO.C1.1.2.R3-I3.01.0690 Opis projekta: Provedbom...

 
Anti VEGF

ANTI-VEGF U LIJEČENJU DIJABETIČKE RETINOPATIJE

 

Većina pacijenata oboljelih od dijabetesa zna da su redovni oftalmološki...

 
 
Naručite se