Novosti

Prvo personalizirano lasersko skidanje dioptrije - LASIK Contoura Vision



Oftalmologija, kao i druge grane medicine neprestano rade na poboljšavanju dijagnostike i tehnološkom unapređenju aparata. Kako svaka osoba ima jedinstvene oči tako postoji težnja za personaliziranim tretmanom laserskog skidanja dioptrije koje nam sada omogućuje poboljšani oblik LASIK metode koju nazivamo Contoura Vision. Zato se danas u Poliklinici Bilić Vision možete podvrgnuti zahvatu LASIK Contoura Vision, zauvijek se riješiti dioptrijskih naočala ili kontaktnih leća i oduševiti se svojim novim vidom.

Lasersko skidanje dioptrije

Zašto biste uopće razmišljali o laserskom skidanju dioptrije? Svaka osoba koja ima dioptriju barem je jednom pomislila u sebi kako bi bilo izvrsno da vidi kao osobe koje je nemaju. Dok sjedite za računalom ili gledate televiziju zaista ne obraćate pažnju na naočale koje nosite. No sjetite se svih situacija kada bi bilo odlično da vidite kao sokol. Naočale za čitanje, naočale za vožnju, naočale za gledanje. Morate razmišljati da li u ladici imate novi par kontaktnih leća, kutijicu za njih i dovoljno tekućine za leće. Možda ste čak i odustali od svog hobija zato što vam smetaju leće uslijed sklonosti alergiji, a ne vidite niti bez naočala (plivanje, trčanje, borilački sport, skijanje). Nakon laserskog skidanja dioptrije možete raditi sve o čemu ste prije samo sanjali. Odlično ćete vidjeti daleko, blizu, po danu i po noći. Uživat ćete u čitanju novog ljubavnog romana, svim aktivnostima koje nosi bilo koje godišnje doba te ćete se moći upisati na sport koji ste do sada odgađali zbog dioptrije. Osobe koje su se podvrgnule zahvatu, oduševljene su kako sada vide. Njihova iskustva pročitajte ovdje.

LASIK Contoura Vision

Contoura Vision predstavlja novi poboljšani oblik LASIK metode kod laserskog skidanja dioptrije. On omogućava potpuno personalizirani tretman laserskog skidanja dioptrije jer mjeri rožnicu vašeg oka, koja je jedinstvena poput otiska prsta, na 22.000 točaka što je čak 100 puta više no kada se rožnica mjeri bez Contoura Vision dijagnostike.

Tretman Contoura Vision

Ova tehnologija mjeri svaku submikroskopsku (ispod dimenzija mikroskopske vidljivosti) nepravilnost površine rožnice, zaglađuje ju i čini je pravilno zaobljenom. Ni jedan laserski tretman ne može biti isti, jer mjeri svako oko individualno i prepoznaje njegove specifičnosti. Informacije dobivene s površine rožnice kompjuter pretvara u individualizirani tretman laserskom zrakom. Pacijent leži na zahvatu. Anestezija koju prima je u obliku kapljica, a cijeli zahvat je bezbolan i traje s pripremom oko 10 minuta po oku. Formira se poklopčić u sloju rožnice koji se odiže. Laserom se skida dioptrija. Laser metodom LASIK Contoura Vision zaglađuje površinu rožnice i omogućuje da zraka svjetla koja pada na mrežnicu bude fokusirana, nepromijenjena i jednolična, osiguravajući bistar i precizan vid. Zatim se poklopčić vraća na prvobitno mjesto. Pacijent već nakon 24 sata vidi bistro, a nakon 2 tjedna dolazi do potpunog oporavka. Nakon najviše 48 sati pacijenti već odlaze na posao i vraćaju se svojim svakodnevnim aktivnostima. Ovakva vrsta laserskog skidanja dioptrije smatra se trenutno najpreciznijom vrstom LASIK-a na svijetu, jer zaglađuje rožnicu poput stakla te uklanja zablješćivanje, odsjaj i probleme u noćnoj vožnji.

Vid nakon zahvata

Contoura Vision u potpunosti mijenja vaš doživljaj vida pružajući detalje vašim svakodnevnim životnim trenucima. Čak 98,4% pacijenata reklo je da bi se ponovno odlučilo za LASIK Contoura vision lasersko skidanje dioptrije.

Nakon zahvata moći ćete vidjeti svaku kapljicu koja padne na tlo, svaki krajolik će imati svoju dubinu i dimenziju, svaki osmijeh i sreća poprimit će karakter. Contoura Vision donosi detalje u vaše posebne životne trenutka i u potpunosti mijenja pogled na svijet.

Kandidati za lasersko skidanje dioptrije

Kandidati za lasersko skidanje dioptrije su osobe starije od 18 godina sa stabilnom dioptrijom u razdoblju od godinu dana. Prije operativnog zahvata potrebno je napraviti detaljan pregled kod liječnika oftalmologa koji traje oko jedan sat. Na tom pregledu liječnik odmah utvrđuje da li je pacijent pogodan za lasersko skidanje dioptrije. Uz LASIK Contoura Vision moguće je laserski skinuti dioptriju i sa LASIK i PRK metodom te dogovara metodu laserskog skidanja dioptrije najprimjereniju za pacijenta. Obje metode koriste Excimer laser pri oblikovanju rožnice i uklanjaju refraktivne greške oka: dalekovidnost, kratkovidnost i astigmatizam. Svaka metoda je specifična za pojedine greške vida, debljinu rožnice, te specifičnost profesije koju pacijent obavlja. Ukoliko ne budete kandidat za Contoura Vision ne brinite, možda ste kandidat za neku od drugih metoda koje će baš vašem oku pružati sve što mu je potrebno kako biste se riješili dioptrije, dioptrijskih naočala i/ili kontaktnih leća.

Pozivamo vas da nas nazovete 01/4678-444 ili ispunite kontakt formu na našoj web stranici kako biste se konzultirali sa liječnicima Poliklinike Bilić Vision i riješili se svoje dioptrije.

Naručite se za pregled

Zanima li Vas više informacija, ne možete naći ono što tražite ili se želite naručiti za pregled, kontaktirajte nas:








Financiranje Europske Unije, NextGenerationEU

Digitalna transformacija poliklinike implementacijom sustava za pametno praćenje pacijenata i integracija s postojećim sustavima

 

Oznaka projekta: NPOO.C1.1.2.R3-I3.01.0690 Opis projekta: Provedbom...

 
Anti VEGF

ANTI-VEGF U LIJEČENJU DIJABETIČKE RETINOPATIJE

 

Većina pacijenata oboljelih od dijabetesa zna da su redovni oftalmološki...

 
 
Naručite se