Novosti

Prva virtualna operacija laserskog skidanja dioptrije na svijetuZagrebačka oftalmološka Poliklinika Bilić Vision je prva u svijetu snimila simulaciju operacije laserskog skidanja dioptrije u 360 stupnjeva. Virtualnu operaciju je moguće doživjeti pomoći virtualnih naočala u Bilić Visionu.

Virtualne naočale više nisu nepoznanica. Omogućavaju nam da se iz sigurnosti naše fotelje „teleportiramo“ u bilo koji drugi paralelni svijet ili situaciju. Iako se virtualna stvarnost (VR) inače koristi u zabavne svrhe, već neko vrijeme se u svijetu primjenjuje i u medicinske svrhe. Psiholozi uspješno koriste VR za liječenje od različitih strahova i lakših psihičkih poremećaja. Također, studenti medicine na zapadu koriste ga za praktične vježbe.

Iskustvenu prednost VR-a odlučila je iskoristiti i Poliklinika Bilić Vision. Cilj je da svojim pacijentima približe iskustvo laserskog skidanja dioptrije te im pomognu da se riješe straha od nepoznanica zbog kojih se skoro 50% pacijenata ne odluči za tu operaciju.

Strah od nepoznatog

Specijalizirani tim liječnika i medicinskog osoblja u Poliklinici Bilić Vision izvodi lasersko skidanje dioptrije već 12 godina. U razgovoru s pacijentima zaključili su da je strah glavna prepreka zbog koje se ljudi ne odlučuju laserski skinuti dioptriju.

Neki od strahova zbog kojih se pacijenti ustručavaju su: neznanje kako izgleda sam tijek operacije, operacijska sala, što će raditi prije samog zahvata te sveukupan strah od nepoznatog spriječi gotovo 50% pacijenata prilikom odlučivanja na zahvat. Kako bi dočarali sigurnost, kratki vremenski period u kojem je operacija gotova te lakoću oporavka koju pacijent može očekivati kod operacije laserskog skidanja dioptrije, u Bilić Visionu su snimili cijeli proces prije, poslije i za vrijeme zahvata u 360°. Iskustvo virtualne stvarnosti uključuje sve od samog dolaska pacijenta u kliniku, tijek operacije pa sve do odlaska pacijenta iz poliklinike nakon zahvata.

Kako izgleda virtualna operacija?

Nakon što stavite virtualne naočale i udobno se smjestite kreće vaša virtualna avantura. Naći ćete se na recepciji Poliklinike Bilić Vision na dan operacije. Imate mogućnost okretanja u 360° tako da se možete okretati okolo sebe lijevo-desno, pogled gore-dolje i doživjeti sve kao da zaista stojite u Poliklinici. Medicinsko osoblje vas prati do operacijske sale, priprema vas se za operaciju i zatim počinje zahvat. Dok proživljavate virtualnu operaciju imat ćete uvid u sve kao da se taj tren operacija izvodi upravo na vama. Za to vrijeme, liječnik objašnjava što se u kojem trenutku izvodi i što što predstavlja.

Revolucionarno virtualno lasersko skidanje dioptrije kao i pravo možete doživjeti jedino u Poliklinici Bilić Vision u Zagrebu. 🙂 Prijavite se na pregled za lasersko skidanje dioptrije, provjerite jeste li kandidat za operaciju i ako želite odmah možete i virtualno doživjeti operaciju kako biste se već na pred-operativnom pregledu uvjerili da se nemate čega bojati. Rezervirajte svoj termin pozivom na 01/4678-444 ili online klikom na link: bilicvision.hr.

Naručite se za pregled

Zanima li Vas više informacija, ne možete naći ono što tražite ili se želite naručiti za pregled, kontaktirajte nas:
Presbyond: Ana Begić Tahiri otkriva tajnu dobrog vida nakon 40-e

 

Starenje se ne može spriječiti, kao i kod svakog dijela tijela pa tako...

 
Financiranje Europske Unije, NextGenerationEU

Digitalna transformacija poliklinike implementacijom sustava za pametno praćenje pacijenata i integracija s postojećim sustavima

 

Oznaka projekta: NPOO.C1.1.2.R3-I3.01.0690 Opis projekta: Provedbom...

 
 
Naručite se