Novosti

Provjerite jeste li dobar kandidat za lasersko skidanje dioptrijeKako biste sa sigurnošću znali možete li pristupiti operaciji laserskog skidanja dioptrije, potrebno je obaviti specijalistički pregled. Na pregledu će liječnik, specijalist oftalmolog provjeriti sve potrebne parametre i potvrditi jeste li pogodan kandidat za operaciju. Međutim, postoji nekoliko generalnih preduvjeta koje zainteresirani kandidati trebaju zadovoljavati da bi bili pogodni za operaciju, a donosimo ih u nastavku:

1. Kandidati trebaju imati 20 ili više godina
Dokle god se oko razvija, laserski se ne korigira dioptrija. U nekih je to već s navršenih 18 godina, a u nekih osoba čak i s 21 godinom.

2. Dioptrija mora biti stabilna i nepromijenjena barem godinu dana
Česte varijacije dioptrija javljaju se kod tinejdžera, osobito studenata zbog naprezanja očiju prilikom učenja. Važno je da je dioptrija nepromijenjena barem godinu dana prije pristupanja zahvatu laserskog skidanja dioptrije.

3. Kratkovidnost do -10,0 dioptrija, dalekovidnost do +5,0 i astigmatizam do 4 dioptrije – moguće je ukloniti laserskim skidanjem dioptrije.
Važno je istaknuti da se laserom može korigirati kratkovidnost do -10,0 dalekovidnost do +5,0 i astigmatizam do 4 dioptrije. Sve dioptrije koje su iznad toga mogu se korigirati ugradnjom intraokularne leće.

4. Kandidat ne smije bolovati od očnih bolesti kao što su npr. težak oblik suhog oka, glaukom, keratokonus ili uznapredovala dijabetička retinopatija.

U slučaju da kandidat ima teži oblik suhog oka te ne dobiva dovoljno suza kako bi oči bile normalno ovlažene, metoda laserskog skidanja dioptrije LASIK može pogoršati ovo stanje. Uobičajeni simptomi suhih očiju uključuju peckanje, osjećaj pijeska u oku, smanjenu toleranciju na vjetar, povremeni mutni vid pa čak i pretjerane suze u nekim slučajevima. Siva mrena/katarakta i glaukom (bolest povišenog očnog tlaka) također spadaju pod očne bolesti koje su kontraindikacija za zahvat laserskog skidanja dioptrije.

5. Autoimune bolesti ili teži oblika reumatskih bolesti.
Kontraindikacija za lasersku operaciju oka može uključivati ​​određene reumatske ili nekontrolirane autoimune bolesti. Ukoliko tijelo ima bilo kakav problem sa zacjeljivanjem, onda će imati isti problem i sa zacjeljivanjem tkiva oka kod metode LASIK, što ne može dati zadovoljavajuće rezultate za pacijenta.

Također, određeni lijekovi mogu povećati rizike povezane s laserskom operacijom oka. Na primjer, imunosupresivi mogu ometati postoperativno zacjeljivanje, a neki lijekovi mogu povećati šansu i/ili ozbiljnost sindroma suhog oka.

6. Trudnoća i dojenje su kontraindikacija za lasersko skidanje dioptrije
Laserska korekcija vida se nikako ne preporuča trudnicama ili dojiljama. Hormonske promjene koje žena tada proživljava mogu utjecati na rezultat operacije. To na koncu dovodi do privremenih promjena u vidu. Stoga se skidanje dioptrije ne preporuča dok se i hormoni i vid ne vrate u normalu. U većini slučajeva dovoljno je da iza trudnoće ili dojenja prođe najmanje tri mjeseca.

Ukoliko zadovoljavate navedene uvjete, preostaje vam obaviti specijalistički pregled za lasersko skidanje dioptrije. Trenutačna cijena takvog pregleda u Poliklinici Bilić Vision iznosi 200 kuna. Naručiti se možete pozivom na broj 01/4678-444 ili online klikom na link: www.bilicvision.hr.

Naručite se za pregled

Zanima li Vas više informacija, ne možete naći ono što tražite ili se želite naručiti za pregled, kontaktirajte nas:
Vodeći europski oftalmolozi na susretu refraktivne kirurgije u Zagrebu

 

Više od 200 sudionika kongresa imali su priliku poslušati predavanja vodećih...

 
uklanjanje starosne dalekovidnosti

Prvi u ovom dijelu Europe imamo jedini laser na svijetu koji skida staračku dalekovidnost!

 

U Poliklinici Bilić Vision prvi smo na području Jugoistočne Europe uveli...

 
 
Naručite se