Novosti

Presbyond: Ana Begić Tahiri otkriva tajnu dobrog vida nakon 40-e



Starenje se ne može spriječiti, kao i kod svakog dijela tijela pa tako i kod očiju. Ulaskom u 40-e, leća unutar oka gubi sposobnost akomodacije koja nam omogućuje jasan vid na svim udaljenostima te se često iz blage neugodnosti pretvara u pravu gnjavažu u svakodnevnom životu. Velika je vjerojatnost da je u pitanju pojava presbiopije, ili kako je još nazivamo, starosna dalekovidnost. Upravo ona sustigla je i našu glumicu Anu Begić Tahiri.

 

„Prije tri godine nekako se preko noći sve zamutilo. Vidim na daljinu, ali zato jako loše vidim na blizinu. I koliko god me veselilo biranje novih naočala i uloga koje sam izgradila s njima, s vremenom je postala velika muka i veliki napor čitanje scenarija isprintanih na papiru. Kolega Amar Bukvić koji je gledao kako često skidam naočale s glave i vraćam ih u torbu jer nisam naviknula nositi ih stalno na očima, preporučio mi je lasersko skidanje dioptrije, a ja sam jednostavno odlučila da je vrijeme za taj korak.“
 

U svijetu, do sada se ovo stanje najčešće rješavalo kirurškom metodom monovision. No ova metoda ipak nosi određene nedostatke. Naime, kada se jedno oko fokusira na blizinu, dok drugo na daljinu, kvaliteta oštrine vida na srednjoj udaljenosti nužno slabi. Osim toga, kod metode monovision gubi se suradnja između oba oka što je izuzetno bitno uzevši u obzir da njihova suradnja stvara sinergijski učinak koji dodaje do značajnih 40% poboljšanja vida u usporedbi sa situacijom kada svako oko gleda neovisno. U toj situaciji, Presbyond metoda značajno unapređuje monovision koncept. Najnovija revolucionarna metoda uklanjanja starosne dalekovidnosti koja se u Americi koristi već 10 godina, dostupna je sada samo u Poliklinici Bilić Vision, a koja zahvaljujući svojoj blended zoni omogućuje dobar vid na sve tri udaljenosti – daljinu, srednju udaljenost i blizinu.

 

 

Koristi se kapljična anestezija, što znači da pacijent može čuti zvukove i vidjeti svjetla, ali neće osjećati nikakvu bol. Prvi korak operacije izvodi se pomoću FEMTO lasera, stvarajući tanki poklopac na rožnici. Ovaj poklopac se podiže kako bi EXCIMER laser mogao oblikovati rožnicu i ispraviti dioptriju. Moderni laseri, kao što ih posjeduje Poliklinika Bilić Vision, opremljeni su sigurnosnim sustavom koji automatski zaustavlja laser u slučaju nemirnosti pacijenta.
 

Operacija traje između 10 i 15 minuta, a sama procedura je bezbolna i sigurna. Vidna oštrina se već idući dan vraća na normalu, a pacijent može obavljati svoje uobičajene aktivnosti već za 2 do 3 dana što je potvrdila i Ana.
 

„Prvi pregled i razgovor s dr. sc. Nadeždom Bilić bio je ključan, a netom prije dogovorenog termina, bila sam na još jednom pregledu, potpuno spremna i smirena. I tako, operacija se dogodila jučer, ja danas pišem, gledam i vozim. Naravno, čuvam oči još dva do tri tjedna te njegujem prema uputama, ali ja vidim – i to jako, jako dobro.“
 

No njezina poruka je vrlo jasna. Svima koji se boje, Ana poručuje da će sve sumnje nestati nakon pregleda te će biti zadovoljni što su se odlučili na ovaj korak.
 

Na pregled možete se naručiti već danas putem e-maila info@bilicvision.hr ili na broj 01 4678 444.
 

Naslovna fotografija preuzeta s Fashion.hr-a.

Naručite se za pregled

Zanima li Vas više informacija, ne možete naći ono što tražite ili se želite naručiti za pregled, kontaktirajte nas:








Financiranje Europske Unije, NextGenerationEU

Digitalna transformacija poliklinike implementacijom sustava za pametno praćenje pacijenata i integracija s postojećim sustavima

 

Oznaka projekta: NPOO.C1.1.2.R3-I3.01.0690 Opis projekta: Provedbom...

 
Anti VEGF

ANTI-VEGF U LIJEČENJU DIJABETIČKE RETINOPATIJE

 

Većina pacijenata oboljelih od dijabetesa zna da su redovni oftalmološki...

 
 
Naručite se