Novosti

Povratak u mladost nakon ugradnje intraokularne leće u oko



Za kratkovidne osobe i sve one koji su cijeli život bili ovisni o naočalama te su donijeli odluku riješiti se naočala zauvijek, lasersko skidanje dioptrije metodom monovision, dobar je izbor.  Ova metoda laserskog skidanja dioptrije na rožnici dobar je izbor i za one koji imaju malu, do umjerenu dalekovidnost.

Dalekovidne osobe prve osjete pojavu starosne dalekovidnosti pa osim onih koje nose naočale stalno za daljinu, dobivaju još i naočale za blizinu. Ukoliko se žele riješiti naočala, oni su izvrsni kandidati za ugradnju multifokalnih leća u oko, ili leća s produženim fokusom uz manji monovision na nedominantnom oku.

Rezultati nakon ugradnje intraokularne leće su trajni i omogućuju dobar vid do duboke starosti!

Također kod onih koji se odluče da se ugradnjom intraokularne leće riješe dioptrije, u budućnosti neće biti potrebna operacija sive mrene ili katarakte, jer se ovom operacijom uklanja naša prirodna leća.

Dobre strane ugradnje leće s ciljem rješavanja svih naočala su:

  1. Trajno oslobađanje od naočala za daljinu i blizinu
  2.  Povratak životu iz mladosti koji omogućuje izvrsnu vožnju pa i noću, bez pomagala, rad za kompjuterom, lakše bavljenje sportom, plivanje i ronjenje, te ukoliko oko nije slabovidno od ranije, omogućuje jednak vid na oba oka i dobru dubinsku oštrinu.

Nedostaci su za naše uvijete nešto viša cijena od obične intraokularne leće za daljinu, te potreba za svjetlom.

Kod Laserskog skidanja dioptrije kod onih iznad 40 godina života s ciljem rješavanja naočala na sve udaljenosti moguć je monovision gdje se dominantno oko podesi za daljinu, a nedominantno za srednju udaljenost i blizinu. Spajanjem slika oba oka u mozgu, osoba dobiva dobar vid na sve udaljenosti.

Dobra strana ove metode jest jednostavnost zahvata i brzi oporavak, te povoljna cijena.

Nedostaci: Ipak se radi o kompromisu, jer iako je krajnji rezultat dobar, potrebno je uvijek gledati s oba oka da bi se dobio jasan vid.

U uvjetima smanjene rasvjete, ili vožnja noću, ponekad su potrebne naočale. Također je moguće zbog starenja oka da se za nekoliko godina izgube rezultati postignuti laserskom operacijom. Tada se radi dokorekcija na nedominantnom oku i tako postignuti rezultati su u pravilu trajni.

U budućnosti potreban je kod pojave katarakte operativni zahvat.

Važno je istaknuti ogromni napredak u refraktivnoj kirurgiji posljednjih godina u oftalmologiji. Imamo više mogućnosti pomoći pacijentima u oslobađanju od dioptrije i starosne dalekovidnosti laserom na rožnici, ili operacijama na očnoj leći.

U zadnje vrijeme u Poliklinici sve više prednost dajemo laserskoj operaciji na očnoj leći u odnosu na klasičnu ultrazvučnu, zbog njene preciznosti i sigurnosti za pacijenta, te brzine oporavka te postizanja još preciznijeg vida.

Naručite se za pregled

Zanima li Vas više informacija, ne možete naći ono što tražite ili se želite naručiti za pregled, kontaktirajte nas:








Presbyond: Ana Begić Tahiri otkriva tajnu dobrog vida nakon 40-e

 

Starenje se ne može spriječiti, kao i kod svakog dijela tijela pa tako...

 
Financiranje Europske Unije, NextGenerationEU

Digitalna transformacija poliklinike implementacijom sustava za pametno praćenje pacijenata i integracija s postojećim sustavima

 

Oznaka projekta: NPOO.C1.1.2.R3-I3.01.0690 Opis projekta: Provedbom...

 
 
Naručite se