Novosti

Oporavak nakon laserske korekcije vida



Odluka o laserskoj korekciji vida je izuzetno važna. Nakon toga slijede velike promjene u svakodnevnom životu. Za većinu pacijenata koji se odluče za lasersku korekciju vida, pomisao da konačno sve vide bez naočala i kontaktnih leća gotovo je nestvarna.

Pregled i savjetovanje

Prvi korak do savršenog vida je savjetovanje s iskusnim stručnjacima. Oni će vam pružiti sve informacije vezane za taj zahvat. Nakon laserske korekcije vida, u većini slučajeva možete normalno funkcionirati i sve raditi. Međutim, postoje određene upute kojih se trebate pridržavati za što brži oporavak, a koje će vam objasniti liječnik koji vas je operirao.

Liječnik će vam nakon zahvata dati dvije različite vrste kapi za oči (umjetne suze i antibiotik). Osim toga, dobit ćete i upute o njihovoj uporabi. Umjetne suze će vam uvelike pomoći u oporavku, ali ono što svakako preporučamo i što je obično najugodnije, jest spavanje.

Tuširanje nakon zahvata

Važno je izbjegavati trljanje očiju par tjedana do nekoliko mjeseci nakon zahvata. Možete se vratiti u normalu već sljedeći dan nakon zahvata, ali trljanje očiju nikako ne smije biti na popisu “normalnih aktivnosti”. Iskreno, naši liječnici vam ne bi preporučili trljanje očiju ikad. Ako oko zasvrbi ili zapecka, puno je bolje ukapati umjetne suze i ovlažiti oko. U slučaju da umjetne suze nisu pri ruci, treba isprati oko običnom vodom (obična voda može služiti u nuždi za ispiranje tek 2 tjedna nakon operacije).
Često nas pitate, što učiniti ako trepavica ili čestica prašine upadne u oko tijekom prvih par tjedana nakon zahvata? Odgovor je – isperite oči umjetnim suzama.

Možete se normalno tuširati nakon operacije. No, ono što trebate izbjegavati jest izravno tuširanje lica. Što se tiče kozmetike za oči, preporučamo izbjegavanje nekoliko dana nakon zahvata. Kad ponovno počnete koristiti kozmetiku, nekoliko tjedana je uklanjajte samo jednostavnim pokretom prema dolje. Kako biste spriječili potencijalne upale i zaštitili svoje oči, u moru se ne možete kupati dva tjedna, a u bazenu mjesec dana nakon zahvata.

Neki od vas imaju unaprijed isplanirana putovanja nakon skidanja dioptrije i pitaju se postoje li kakva ograničenja vezana za putovanje zrakoplovom. Prvi tjedan nakon zahvata je kritičnije vrijeme za ozdravljenje pa preporučamo da ne putujete tijekom tog tjedna. Ali, nakon toga ste sigurni te vam je samo bitno da ponesete dovoljno umjetnih suza za putovanje zbog suhog prisilnog zraka u zrakoplovima.

Kontrolni pregledi

Nakon laserskog skidanja dioptrije, obvezna su tri kontrolna pregleda. Prvi kontrolni pregled je dan nakon operacije, drugi tjedan dana nakon operacije i treći mjesec dana nakon operacije.

Već nakon tjedan dana možete uživati ​​u laganoj vježbi, ali trebate izbjegavati teške uvjete vježbanja koji će vas dovesti do znojenja gdje bi se mogao pojaviti znoj i u vašim očima. Zadržite svoje vježbanje na lakšoj razini tijekom prvog i drugog tjedna. Zatim pričekajte drugi pregled kako biste mogli pojačati trening ukoliko je to potrebno.

Nakon operacije nemojte zanemariti godišnje opće oftalmološke preglede. Redovite očne kontrole su važne, jer ponekad čak i opća zdravstvena pitanja poput dijabetesa prvo se dijagnosticiraju na oftalmološkom pregledu. Zato i nakon zahvata budite redoviti u posjetima kod oftalmologa.

Vid je jedno od naših najdragocjenijih osjetila, a liječnici Poliklinike Bilić Vision pomoći će vam da nakon vrhunskog i kvalitetnog zahvata u našoj Poliklinici, konačno živite život bez naočala i kontaktnih leća.

Naručite se za pregled

Zanima li Vas više informacija, ne možete naći ono što tražite ili se želite naručiti za pregled, kontaktirajte nas:








Povezanost dijabetesa i katarakte: Sve što trebate znati

 

Dijabetes je kronična bolest krvnih žila te time zahvaća sve organske sustave,...

 

Presbyond: Ana Begić Tahiri otkriva tajnu dobrog vida nakon 40-e

 

Starenje se ne može spriječiti, kao i kod svakog dijela tijela pa tako...

 
 

Vaš upit je zaprimljen! Hvala Vam na povjerenju!

tracking-pixel
Naručite se