Novosti

Operacija katarakte za dobar vid bez obzira na godine



Nakon 65. godine života više od 90% ljudi razvije kataraktu ili sivu mrenu. Katarakta se ne može spriječiti, ali se može izliječiti ugradnjom intraokularne leće u oko.

Koji su simptomi katarakte?

Katarakta nastaje zamućenjem očne leće. U početku nema simptoma, a postupno uzrokuje zamagljen vid, zablješćivanje, dvoslike ili halo efekt. Kako katarakta napreduje, tako slika koju oko vidi poprima žute i smeđe tonove. To počinje utjecati na vid noću te znatno otežava noćnu vožnju. Stoga se preporučuju redovne kontrole kod specijalista oftalmologa jednom godišnje. Operacija mrene je jedan od najsigurnijih medicinskih zahvata.

Naočale više ne pomažu

Ako ste imali poteškoća otprije s vidom i nosili ste naočale i kontaktne leće i prije nego li ste dobili kataraktu, važno je naglasiti da tu naočale i leće više ne pomažu. Njima se mogu korigirati dalekovidnost, kratkovidnost i astigmatizam, ali siva mrena ne. Stoga, ako vam se u zadnje vrijeme čini da vam svake naočale brzo postaju preslabe te više ne odgovaraju, postoji mogućnost da imate kataraktu ili neku drugu očnu bolest.

Operacijom katarakte rješava se i astigmatizam

Dobra vijest je da prilikom operacije katarakte postoji mogućnost ugradnje intraokularne leće koja osim što zamjenjuje vašu prirodnu očnu leću i time uklanja i sivu mrenu, korigira i refraktivne greške oka – dalekovidnost, kratkovidnost i astigmatizam. Intraokularne leće su doživotne i njima se možete istodobno riješiti i astigmatizma i mrene.

U Poliklinici Bilić Vision operaciju sive mrene već više od 15 godina izvode kirurzi oftalmolozi specijalizirani za kirurgiju sive mrene ili katarakte. Operacije se izvode na ambulantnoj osnovi po principu tzv. jednodnevne kirurgije. Za pacijenta je to najpoštedniji način, a to znači da nema ležanja nakon operacije i da je nakon završene operacije spreman za povratak kući. Sama operacija je potpuno bezbolna i traje do pola sata.

Naručite se za pregled

Zanima li Vas više informacija, ne možete naći ono što tražite ili se želite naručiti za pregled, kontaktirajte nas:








Povezanost dijabetesa i katarakte: Sve što trebate znati

 

Dijabetes je kronična bolest krvnih žila te time zahvaća sve organske sustave,...

 

Presbyond: Ana Begić Tahiri otkriva tajnu dobrog vida nakon 40-e

 

Starenje se ne može spriječiti, kao i kod svakog dijela tijela pa tako...

 
 

Vaš upit je zaprimljen! Hvala Vam na povjerenju!

tracking-pixel
Naručite se