Novosti

Najmodernija Femto laserska tehnologija u Poliklinici Bilic Vision omogućuje najprecizniju operaciju laserskog skidanja dioptrijeFemto LASIK, nazivaju i Lasik bez noža, jer se sve etape zahvata laserskog uklanjanja dioptrije oka, izvode uz pomoć lasera. Femto laserska tehnologija koristi se za formiranje poklopčića rožnice, a zatim excimer laser vrši uklanjanje dioptrije.

Ukoliko želimo postići individualizirani tretman laserom baš za određenog pacijenta, tada se koristimo topografski vođenom metodom (Contoura Vision) kod koje se najprije snima rožnica na 22.000 točaka, pa se prema takvoj mapi rožnice, koja se unese u kompjuter lasera, dobiva trenutno u svijetu najpreciznija Lasik metoda za uklanjanje dioptrije oka.

Formiranje poklopčića rožnice (flap) kod metode LASIK korištenjem Femto lasera ima brojne prednosti u odnosu na standardni LASIK koji koristi mikrokeratom:

 1. Smanjena je mogućnost komplikacija za vrijeme formiranja poklopčića u odnosu na mikrokeratom, jer je lasersko formiranje poklopčića preciznija i sigurnija metoda.
 2. Kirurg ima veći izbor u odabiru debljine i dijametra poklopčića prilikom kompjuterskog formiranja istog.
 3. Povećanu sigurnost i predvidljivost zadane debljine poklopčića.
 4. Mogućnost formiranja tanjih poklopčića (90-110 mikrometara), što je važno ako je rožnica tanka, ili se radi o visokoj kratkovidnosti.

Druge prednosti su čvršće prianjanje poklopčića za podlogu, bolja kontrastna osjetljivost oka, smanjena mogućnost urastanja epitelnih stanica pod poklopčić nakon zahvata, manji postotak pojave suhog oka kao i mogućnost nastavljanja operacije prilikom formiranja poklopčića, ukoliko poklopčić odmah nije pravilno formiran. To nije moguće izvesti mikrokeratomom. To daje sigurnost i preciznost Femto laserskoj metodi.

Studije su pokazale da je Femto laser sigurniji, a vidni rezultati (ukoliko je uspješno napravljena operacija), nakon šest mjeseci, slični Lasiku gdje je korišten nožić- mikrokeratom.

Koje su prednosti Lasik metode za uklanjanje dioptrije?

 • Kao metoda Lasik se koristi preko 25 godina i izuzetno je uspješna! Trajno otklanja dioptriju u brojnim slučajevima. Oko 96% pacijenata će postići željenu vidnu oštrinu nakon operacije LASIK. Ako je potrebno, dokorekcijom dioptrije, broj zadovoljnih pacijenata dodatno raste.
 • LASIK je bezbolna operacija, jer se koriste lokalni anestetici. Može se osjetiti kraći pritisak na oko tijekom zahvata…
 • Već sutradan nakon LASIK-a, pacijent u većini slučajeva postiže 100% vidnu oštrinu
 • Poslije LASIKA nisu potrebni šavovi ili zatvaranje oka.
 • Dodatne korekcije moguće je učiniti godinama nakon izvršenog LASIK-a, ukoliko se vidna oštrina mijenja zbog starenja ili manjeg povrata dioptrije.
 • Nakon LASIK-a, najveći broj operiranih više neće uopće trebati naočale.

Contoura Vision – dodana preciznost u laserskom skidanju dioptrije.
Što ju čini tako posebnom?

Contoura Vision je topografska metoda koja ima mogućnost snimanja i najmanjih nepravilnosti površine rožnice. Ona osigurava izuzetno precizno mjerenje rožnice na čak 22.000 točaka što je daleko preciznije u odnosu na wave front – vođeni LASIK koji mjeri oko na 200 točaka. Ova topografska mjerenja Contura Vision omogućavaju potpuno individualizirani LASIK te se Femto LASIK Contoura trenutno smatra najpreciznijim LASIK metodom na svijetu. Ova tehnologija ispravlja greške vida s puno većom preciznošću nego što je to ikada prije bilo moguće. Budući da Contoura LASIK kombinira ispravljanje refraktivnih grešaka oka i rožničnih nepravilnosti, tako omogućuje poboljšanu kvalitetu vida pacijentima. Mnogi pacijenti nakon takvog LASIK-a kažu da vide bolje nego što su ikada ranije vidjeli svojim naočalama ili kontaktnim lećama, a to su potvrdila i istraživanja koja je provela američka FDA.

Contoura LASIK posebno je pogodan za pacijente s astigmatizmom većim od 1,0 dioptrije.

 • Smanjuje rasipanje svjetla za vrijeme noćne vožnje.
 • Smanjuje osjetljivost na svjetlo i smanjuje zablješćivanje.
 • Osigurava bolju kvalitetu ukupnog vida.

Femto Lasik i Femto Contoura Lasik

Femto LASIK i Femto CONTOURA LASIK su sigurne metode laserskog skidanja dioptrije koje nude izvrsne vidne rezultate pacijentima koji se žele osloboditi naočala ili kontaktnih leća.
To je najbolje što postoji u refraktivnoj kirurgiji! Femto LASIK je nešto skuplja metoda od standardnog LASIK-a uz upotrebu mikrokeratoma, no ova superiorna tehnologija pruža vrhunsku kvalitetu vida te ju to čini metodom izbora za lasersko skidanje dioptrije prihvaćenu širom svijeta.

Naručite se za pregled

Zanima li Vas više informacija, ne možete naći ono što tražite ili se želite naručiti za pregled, kontaktirajte nas:
Presbyond: Ana Begić Tahiri otkriva tajnu dobrog vida nakon 40-e

 

Starenje se ne može spriječiti, kao i kod svakog dijela tijela pa tako...

 
Financiranje Europske Unije, NextGenerationEU

Digitalna transformacija poliklinike implementacijom sustava za pametno praćenje pacijenata i integracija s postojećim sustavima

 

Oznaka projekta: NPOO.C1.1.2.R3-I3.01.0690 Opis projekta: Provedbom...

 
 
Naručite se