Novosti

Najčešće zablude o laserskom skidanju dioptrije



Iako je lasersko skidanje dioptrije jedan od najizvođenijih medicinskih zahvata i izvodi se više od 25 godina i dalje su aktualne zablude o tom zahvatu.

1. Zabluda: Što ako nešto pođe krivo i ošteti mi oko?

Dobar dio pacijenata strahuje da se od djelovanja lasera može oslijepiti ili da će im laser spržiti oko. To je naravno zabluda. Svaka laserska korekcija određuje se prema svakom oku individualno. Svaki laserski puls je u potpunosti kontroliran od svoje točke nastanka do kontakta s rožnicom. Laser ne prodire u unutrašnjost oka i ne može izazvati nikakva oštećenja. Otkad se ovakva vrsta operacije izvodi, nisu zabilježene trajne komplikacije čak ni 25 godina kasnije.

2. Zabluda: Laser ne može ukloniti astigmatizam.

Jedna od najraširenijih zabluda je kako se astigmatizam ne može ukloniti laserom. Međutim, laser je najpreciznije i jedino trajno rješenje za uklanjanje astigmatizma. Ukoliko se radi o visokom astigmatizmu moguć je manji povrat dioptrije koji se može ukoliko je to potrebno riješiti dokorekcijom.

3. Zabluda: Dioptrija se vraća nakon nekog vremena.

Ukoliko je kratkovidnost do -8,0 dioptrija, dalekovidnost do 5,0 dioptrije, a astigmatizam do 5,0 dioptrije, velike su šanse da neće doći do povrata dioptrije. Ukoliko su dioptrije veće od navedenih, moguć je manji povrat dioptrije koji se može ukoliko osobu to ometa u svakodnevnom životu i radu, odstraniti nakon šest mjeseci tzv. dokorekcijom.

4. Zabluda: Ne znaju se kasne posljedice zahvata

Ljudi se često boje da će imati negativnih posljedica po vid u kasnijem periodu života. Međutim, u gotovo svih pacijenata se jedino javlja prolazna suhoća oka i traje nekoliko mjeseci s tendencijom slabljenja simptoma kako vrijeme odmiče. Moguć je blagi osjećaj pijeska u očima, a osjećaj se ublažava redovitim kapanjem umjetnih suza (6-8 puta dnevno). Prolazne komplikacije moguće su u oko 1% slučajeva, no bitno je napomenuti da su sve prolazne i rješive.

5. Zabluda: Ionako ne mogu bolje vidjeti poslije operacije, nego što sad vidim s lećama.

Contoura Vision je revolucionarna i najpreciznija personalizirana dijagnostika za lasersko skidanje dioptrije. Snimanje rožnice ovim aparatom izvodi se prije zahvata laserskog skidanja dioptrije, a omogućuje da nakon laserskog skidanja dioptrije vidite bolje nego s naočalama i kontaktnim lećama. Contoura Vision mjeri apsolutno sve nepravilnosti na rožnici. Mjerenja se unose u laser koji onda individualiziranom laserskom zrakom, najpreciznije moguće uklanja kratkovidnost, dalekovidnost i astigmatizam u dobi od 20 do 50 godina. Važno je istaknuti da osim dioptrije, Contoura omogućava i uklanjanje zablješćivanja, odsjaje, kao i probleme u noćnoj vožnji. Tehnologija Contura Vision je dostupna jedino u Poliklinici Bilić Vision u Hrvatskoj.

Naručite se pozivom na broj 01 4678 444 ili putem online obrasca

Naručite se za pregled

Zanima li Vas više informacija, ne možete naći ono što tražite ili se želite naručiti za pregled, kontaktirajte nas:








Povezanost dijabetesa i katarakte: Sve što trebate znati

 

Dijabetes je kronična bolest krvnih žila te time zahvaća sve organske sustave,...

 

Presbyond: Ana Begić Tahiri otkriva tajnu dobrog vida nakon 40-e

 

Starenje se ne može spriječiti, kao i kod svakog dijela tijela pa tako...

 
 

Vaš upit je zaprimljen! Hvala Vam na povjerenju!

tracking-pixel
Naručite se