Novosti

Liječenje glaukoma selektivnom laserskom trabekuloplastikom – SLT laserom



Osobe koji imaju dijagnosticiran glaukom moraju ga redovno kontrolirati. U slučaju da osoba s dijagnosticiranim glaukomom dugi period vremena ne kontrolira očni tlak i ne provodi adekvatnu terapiju može doći i do potpune sljepoće.

Liječenje glaukoma se najčešće provodi redovitim kapanjem, ali i laserom. U Poliklinici Bilić Vision možete obaviti selektivnu lasersku trabekuloplastiku – eng. Selective Laser Trabeculoplasty (SLT).

SLT laser je prema najnovijim standardima Europskog udruženja glaukoma pogodan za liječenje očne hipertenzije ili glaukoma. Koristi se kao dodatna terapija kod pacijenata kod kojih kapi ne snižavaju očni tlak dovoljno, a operacija još nije indicirana.

TKO SU KANDIDATI?

Za SLT laser su kandidati svi pacijenti s očnom hipertenzijom ili glaukomom.

SLT se osobito preporuča sljedećim pacijentima:

  • koji imaju alergiju na kapi ili osjetljivu površinu oka
  • kod kojih je glaukom u ranoj fazi
  • kod kojih je otežano apliciranje kapi (tremor, artritis)
  • kod kojih kapi ne snižavaju očni tlak na ciljanu vrijednost ili varira tijekom dana

ZAŠTO SLT LASER?

Prednost SLT-a nad starijim laserskim metodama je što jednako učinkovito snižava očni tlak, a postižu se bolji rezultati, neinvazivna je za oko i metoda je ponovljiva.

Rijetko dolazi do nuspojava, a i ako dođe do njih, iste su prolazne i blage (blaga upalna reakcija, manje krvarenje prednje očne sobice ili skok očnog tlaka).

Prema dosadašnjim istraživanjima, SLT snižava očni tlak za oko 30%, a kod bolesnika koji su već koristili kapi snižava se do 25%, ovisno o početnom tlaku. Učinak traje u prosjeku 36 mjeseci, a s obzirom na ponovljivost tretmana, ovisno o potrebi, tretman se može ponoviti.

Zahvat se izvodi ambulantno i potpuno je bezbolan, a ako je zahvat predviđen za oba oka izvodi se odjednom.

Da biste saznali jeste li kandidat za tretman SLT-om potrebno je napraviti gonioskopiju i izmjeriti očni tlak. Cijena te dvije pretrage iznosi 60€. Ako ustvrdimo da ste kandidat za SLT, cijena laserskog tretmana po oku iznosi 130€ u koju je uključeno i jedno besplatno mjerenje očnog tlaka, tjedan do dva nakon tretmana.

Odlazeći redovno na pregled oftalmologu uz mjerenje očnog tlaka možete spriječiti posljedice po vid koje može uzrokovati glaukom. Kako biste na vrijeme regulirali očni tlak, nazovite u Polikliniku Bilić Vision na broj: 01/4678 444 ili se naručite online klikom na link: Pregled za glaukom.

Naručite se za pregled

Zanima li Vas više informacija, ne možete naći ono što tražite ili se želite naručiti za pregled, kontaktirajte nas:








Povezanost dijabetesa i katarakte: Sve što trebate znati

 

Dijabetes je kronična bolest krvnih žila te time zahvaća sve organske sustave,...

 

Presbyond: Ana Begić Tahiri otkriva tajnu dobrog vida nakon 40-e

 

Starenje se ne može spriječiti, kao i kod svakog dijela tijela pa tako...

 
 

Vaš upit je zaprimljen! Hvala Vam na povjerenju!

tracking-pixel
Naručite se