Novosti

Kako pobijediti strah od laserskog skidanja dioptrije



Plivanje, trčanje, ronjenje, aktivnosti su koje nekome predstavljaju jednostavni užitak bez poteškoća. Dok drugima znače pregršt komplikacija koje sprječavaju bezbrižno uživanje u tim trenucima. Razlog tome često su optička pomagala poput leća i naočala koje ih ograničavaju u obavljanju nekih naizgled jednostavnih radnji.

U današnje vrijeme medicina koja je uznapredovala gotovo do savršenstva nudi jednostavno i bezbolno rješenje – skidanje dioptrije laserskom korekcijom vida. No, iako specijalizirane poliklinike prihvatljivim ponudama privlače zainteresirane da se što lakše odluče na ovaj zahvat, veliki broj onih koji bi se htjeli riješiti ovisnosti o optičkim pomagalima na kraju odustanu od ovog zahvata. Najčešći uzrok je strah koji se pojavljuje zbog neinformiranosti o samom zahvatu i nelagodnost koju stvara pomisao na zahvat na organu koji nam služi kao prozor u svijet.

Što je zapravo lasersko skidanje dioptrije?

Lasersko skidanje dioptrije bezbolan je i precizan zahvat kojim se remodelira zakrivljenost prednje površine oka, rožnice, u svrhu odstranjivanja dioptrije kod kratkovidnosti, dalekovidnosti i astigmatizma. Dvije su osnovne metode laserske operacije: PRK i LASIK. Obje metode su jednako učinkovite i najvažnije od svega, bezbolne. Trenutno se u svijetu najčešće izvodi LASIK metoda.
Raspon dioptrija koje se mogu operirati LASIK metodom kreće se za kratkovidnost do -8,0 a za dalekovidnost do +5,0 dioptrija te astigmatizam do 5,0 dioptrije. PRK metodom moguće je odstraniti kratkovidnost do 6,0 Dpt, a dalekovidnost i astigmatizam do 4,0 Dpt. Koja metoda je najviše primjerena za vaše oko saznat ćete nakon detaljnog pregleda kod specijaliziranog oftalmologa.

Najčešći strahovi

Kada pomislimo na lasersko skidanje dioptrije, obično nam na pamet dođe mnoštvo pitanja i ubrzanih zaključaka. Neki od najvećih strahova su da će operacija oka biti bolna, da se može izgubiti vid ili oštetiti oko laserom. U tom trenutku sve one frustrirajuće situacije uzrokovane nošenjem leća i naočala čine se minimalne i s lakoćom se odustane od zahvata.
Pružite sebi priliku, pročitajte ISKUSTVA PACIJENATA koji su se uspješno riješili dioptrije, javite nam se za BESPLATNE KONZULTACIJE i razgovarajte s oftalmologom koji će vam dati odgovore na sva pitanja i zaboravit ćete na sve strahove.

Bezbolan i siguran zahvat

Činjenica je da je čak 40 milijuna ljudi u svijetu laserski skinulo dioptriju u posljednjih 20 godina koliko se ova metoda provodi. Ako još k tome dodate kratkoću trajanja same operacije – 10-ak minuta, bez ikakvih bolova zahvaljujući prethodnoj primjeni učinkovite lokalne anestezije u obliku kapljica – početne zablude o bolnim operacijama potpuno će nestati.

Ovdje u Poliklinici Bilić Vision LASIK i PRK dvije su najizvođenije metode laserskog uklanjanja dioptrije. Bezbolne su i sigurne te omogućuju brz povratak normalnim aktivnostima. U proteklih dvanaest godina dr. sc. Nadežda Bilić uspješno je operirala preko 7000 osoba, a visoka tehnologija, vrhunski laser za skidanje dioptrije, dodatno pomaže preciznim rezultatima i zadovoljstvu pacijenata.

Zbog valne duljine lasera model excimer, laserske zrake prodiru ne dublje od polovine debljine rožnice, tako da su dublje strukture oka, očna leća, vidni živac ili žuta pjega sigurni prilikom ovih procedura. Iskusan kirurg i moderna tehnologija lasera omogućuju preciznost i sigurnost postupka te ne postoji opasnost od gubitka vida ili oštećenja oka laserom prilikom zahvata. Tijekom zahvata jedina nelagoda koju pacijent može osjetiti jest kratkotrajni lagani pritisak na oku.

Mnogi su kao i vi

Lasersko skidanje dioptrije jedan je od najuspješnijih zahvata u medicini. Tome svjedoči i sve veći broj osoba koje se odlučuju na ovaj zahvat. Ipak, kao i uvijek kada je zdravlje u pitanju, važno se držati pravila i procedura. Potrebno je obaviti detaljni pregled prije zahvata, dobro se informirati i pridržavati se uputa tijekom i nakon zahvata. Na koncu naravno, ne smije se propustiti odlaske na kontrolne preglede.

Izbjegnite neugodne i frustrirajuće situacije. Prestanite se brinuti hoće li vam ispasti leća za vrijeme vožnje ili vam smetati vjetar i prašina. Hoćete li se buditi po noći u potrazi za naočalama kako biste vidjeli koliko je sati ili se brinuti hoćete li nesmetano moći uživati u sportskim aktivnostima.
Lista je beskrajna, a rješenje koje će učiniti da budete oduševljeni svojim vidom je pred vama.

Ako želite znati više o laserskom skidanju dioptrije kontaktirajte nas i pitajte sve što vas zanima. Nazovite nas na 01/4678 444, NARUČITE SE NA PREGLED i saznajte jeste li i vi kandidat za lasersko skidanje dioptrije. Zauvijek se riješite svih pomagala za vid.

Izvori slika:

  1. garyfostermd.com
  2. mrwallpaper.com
  3. exposureguide.com

Naručite se za pregled

Zanima li Vas više informacija, ne možete naći ono što tražite ili se želite naručiti za pregled, kontaktirajte nas:








Povezanost dijabetesa i katarakte: Sve što trebate znati

 

Dijabetes je kronična bolest krvnih žila te time zahvaća sve organske sustave,...

 

Presbyond: Ana Begić Tahiri otkriva tajnu dobrog vida nakon 40-e

 

Starenje se ne može spriječiti, kao i kod svakog dijela tijela pa tako...

 
 

Vaš upit je zaprimljen! Hvala Vam na povjerenju!

tracking-pixel
Naručite se