Novosti

[NOVO!] Imate crvene oči? Svrbi vas i pecka? Liječimo sindrom suhog oka najmodernijom tehnologijom E-Eye pulsnim laserom!


E-Eye pulsni laser Poliklinika Bilić Vision

Sve veći broj ljudi boluje od sindroma suhog oka! Razlog je višesatno sjedenje pred ekranom kompjutera, provođenje vremena na mobitelu, dob, traume, operacije ili bolesti oka, ponavljajuće infekcije, isušivanje oka na vjetru, uz klima uređaje i ventilatore ali i poremećen volumen ili sastav suznog filma, popraćen neugodnim simptomima koji ometaju svakodnevicu pojedinca.

Do sada su se simptomi suhog oka olakšavali pacijentima umjetnim kapima. Sada napokon u Poliklinici Bilić Vision možete i liječiti sindrom suhog oka najmodernijom tehnologijom E-Eye pulsnim laserom.

Neki od neugodnih simptoma sindroma suhog oka su:

  • crvenilo
  • žuljanje ili pečenje
  • svrbež
  • osjećaj pijeska ili trepavice u oku
  • bol i žarenje
  • mutan vid
  • preosjetljivosti na svjetlo
  • poteškoće nošenja kontaktnih leća.

Meibomove žlijezde koje nalazimo u vjeđama, imenovane po liječniku koji ih je proučavao, otpuštaju masnoću koja se miješa s vodom i sluzi. Ove tri komponente zajedno čine suzni film. Suze su važne za zdravlje naših očiju i dobar vid. Masna komponenta suznog filma onemogućava isparavanje suza iz oka i sprječava isušivanje. Kada Meibomove žlijezde ne otpuštaju dovoljno masnoće, počinjete osjećati neugodne simptome i pojavljuje se sindrom suhog oka koji se s vremenom samo pogoršava.

U Poliklinici Bilić Vision uz pomoć E-Eye pulsnog lasera provodimo liječenje poremećene funkcije Meibomovih žlijezda i suhog oka.

E-Eye pulsni laser uz pomoć svjetlosnih impulsa posredno stimulira obnavljanje normalne funkcije Meibomovih žlijezda u vjeđi i time vraća normalan suzni filmu oku. Tretman traje nekoliko minuta i u potpunosti je bezbolan. Liječnik pacijentu nanosi hidrogel na područje donje vjeđe te primjenjuje seriju od 5 bezbolnih, nježnih i kratkih svjetlosnih impulsa (bljeskova). Isti postupak zatim ponavlja i na područje drugog oka.

Liječenju sindroma suhog oka predvodi pregled i konzultacije sa specijalistom oftalmologom. U istom dolasku možete odmah provesti prvi od najčešće preporučena tri tretmana. Nakon prvog tretmana, drugi se primjenjuje nakon 15 dana te sljedeći 30 dana nakon drugog tretmana. Po potrebi nakon konzultacije s liječnikom oftalmologom radi se i četvrti tretman koji se izvodi nakon 45 dana te jedan tretman godinu dana nakon provedenog liječenja kako bi se produžio efekt liječenja. Tretmani zajedno daju kumulativni učinak koji traje od 6 mjeseci do duže od 3 godine za čak 60% pacijenata.

Rezultati su vidljivi nakon prvog tretmana, a 90% pacijenata je vrlo zadovoljno liječenjem. Dokazana je efikasnost kod blagih, srednjih i teških oblika suhog oka.

Postanite i vi dio obitelji zadovoljnih pacijenata Poliklinike Bilić Vision i još danas nazovite te se naručite na konzultacije i liječenje suhog oka E-Eye pulsnim laserom pozivom na broj 01/4678 444, putem chata u donjem desnom kutu.

 

Naručite se za pregled

Zanima li Vas više informacija, ne možete naći ono što tražite ili se želite naručiti za pregled, kontaktirajte nas:








Presbyond: Ana Begić Tahiri otkriva tajnu dobrog vida nakon 40-e

 

Starenje se ne može spriječiti, kao i kod svakog dijela tijela pa tako...

 
Financiranje Europske Unije, NextGenerationEU

Digitalna transformacija poliklinike implementacijom sustava za pametno praćenje pacijenata i integracija s postojećim sustavima

 

Oznaka projekta: NPOO.C1.1.2.R3-I3.01.0690 Opis projekta: Provedbom...

 
 
Naručite se