Novosti

5 navika nosioca kontaktnih leća kojih se možete osloboditi laserskim skidanjem dioptrije



Osobe s dioptrijom, a pogotovo nosioci kontaktnih leća moraju prihvatiti određene navike higijenske i organizacijske kako bi nošenje kontaktnih leća učinili  jednostavnijim.

Iako te navike prelaze u rutinu i sastavni su dio svakodnevice, one ipak narušavaju kvalitetu života  i traže disciplinu u održavanju higijene i redovitog mijenjanja kontaktnih leća.

Zbog toga, sve se više nosioca kontaktnih leća odlučuje na lasersko skidanje dioptrije koje ih u potpuno oslobađa dioptrije i podiže kvalitetu života.

Nakon laserskog skidanja dioptrije nestaju i neke životne navike koje su pratile nosioce leća.

U nastavku donosimo neke od njih:

1. Stavljanje/skidanje kontaktnih leća

Nosioci kontaktnih leća prije nego što počnu obavljati svoje redovne jutarnje obaveze, prolaze kroz ritual stavljanja kontaktne leće u oko. Kada se probude prvo moraju pronaći mjesto gdje su ostavili svoje kontaktne leće, što može biti problem ako je u pitanju visoka dioptrija. Zatim odlaze do ogledala te stavljaju kontaktnu leću u oko. Kod vještih nosioca leća to ne predstavlja problem, no nekima to jest pravi problem, pa uspješno stavljanje leća može potrajati neko vrijeme.

Prije spavanja se proces ponavlja samo obrnutim redoslijedom. Nosioci kontaktnih leća moraju skinuti leću iz oka. Nakon skidanja kontaktne leće potrebno je i održavanje higijene kontaktnih leća koja je presudna kako na oko ne bi navukli moguće infekcije. Neophodno je svakodnevno ispiranje i čišćenje leće, spremanje leće u kutijicu u koju je potrebno uliti otopinu za  leće kako bi se osigurala potpuna dezinfekcija leće.

2. Ispadanje leća ili traženje leće u oku

Kod polutvrdih i tvrdih kontaktnih leća postoji veća mogućnost ispadanja leće iz oka. Ako se takva situacija dogodi kada uza sebe nemamo rezervne leće, to se može pretvoriti u pravu noćnu moru. Ako se radi o osobi s visokom dioptrijom, kojoj je tada praktično ograničeno kretanje, povećava se rizik od nezgoda ako se takve situacije dogode kada smo u prometu.

Česti su slučajevi i kada se leća „zagubi u oku“. Tada nosioci kontaktnih leća u namjeri da izvuku leću iz oka često iziritiraju oko, a može doći i do oštećenja rožnice, ili spojnice oka pa često slučajevi zagubljene leće u oku završe kod oftalmologa.

3. Spavanje s lećama

Nosioci kontaktnih leća uglavnom su svjesni posljedica spavanja s kontaktnim lećama i to izbjegavaju pa  prije spavanja redovito skidaju leće i spremaju ih u kutijice. Ipak, postoje nosioci kontaktnih leća kojima se zna dogoditi da „zadrijemaju“ s kontaktnim lećama što može dovesti do pojave upale spojnice, ili rožnice oka.

Nakon buđenja s  lećama na očima, oči su često suhe, crvene i nadražene, a ponekad zahtijevaju pregled kod oftalmologa.

4. Učestali posjeti oftalmologu

Osobama bez dioptrije savjetuje se da redovni pregled očiju obavljaju jednom godišnje, ili po potrebi, dok nosioci kontaktnih leća trebaju  češći pregled oftalmologa. Prilikom nošenja kontaktnih leća potrebne su redovne kontrole da bi se provjerilo navikavanje na leće, ili da li je došlo do promjena dioptrije. Uz to, svako nepropisno, ili neadekvatno nošenje i održavanje leća, također ubrzo završava posjetom oftalmologu.

5. Troškovi održavanja leća

Iako se troškovi kontaktnih leća, u odnosu na dioptrijske naočale, ne čine kao veliki izdatak, višegodišnje nošenje kontaktnih leća također iziskuje velika izdvajanja iz vašeg budžeta. Česti odlasci oftalmologu, kupnja leća, kupnja otopina za leće, kupovanje umjetnih suza kroz godine dovede do pozamašnog iznosa. To je također jedan od razloga zašto se nosioci kontaktnih leća odlučuju za lasersko skidanja dioptrije, zahvat koji dugoročno financijski najisplativije rješenje.

 

U Poliklinici Bilić Vision već 20 godina uspješno uklanjamo dioptriju nosiocima kontaktnih leća i oslobađamo ih svih tegoba i ograničenja koje im donose kontaktne leće.

Nosioci kontaktnih leća koji su kod nas skinuli dioptriju često naglašavaju drastičnu promjenu u životnom standardu i nove mogućnosti te višak vremena koji im nudi život bez dioptrije.

Promijenili ste mi život“- rečenica je koju često čujemo na kontrolnom pregledu poslije operacije.

 

 

Oslobodite se dioptrije i Vi!

Do 30.9., Poliklinika Bilić Vision osigurava vam do 40% popusta na lasersko skidanje dioptrije! Naručite se na pregled pozivom na broj 01/4678 444 ili putem online obrasca.

Skinite dioptriju već od 3500 kuna (464,52 €) po oku i iskoristite 40% popusta na pregled za lasersko skidanje dioptrije. To je prvi korak prema vašem savršenom vidu! 

Cijena pregleda iznosi 450 kuna (59,73 €)!

 

Naručite se za pregled

Zanima li Vas više informacija, ne možete naći ono što tražite ili se želite naručiti za pregled, kontaktirajte nas:








Presbyond: Ana Begić Tahiri otkriva tajnu dobrog vida nakon 40-e

 

Starenje se ne može spriječiti, kao i kod svakog dijela tijela pa tako...

 
Financiranje Europske Unije, NextGenerationEU

Digitalna transformacija poliklinike implementacijom sustava za pametno praćenje pacijenata i integracija s postojećim sustavima

 

Oznaka projekta: NPOO.C1.1.2.R3-I3.01.0690 Opis projekta: Provedbom...

 
 
Naručite se