Novosti

Danas je i visokokratkovidnim osobama moguće savršeno vidjeti



Kratkovidni ljudi znaju koliko je kratkovidnost neugodan nedostatak, a život bez naočala ili kontaktnih leća posve im je nezamisliv.

Želite li se riješiti brige o očnim pomagalima, vječnog traženja naočala, mijenjanja skupih okvira ukorak s modom, zamagljivanja i klizanja, stavljanja i skidanja kontaktnih leća i svega onoga što s lećama u paketu dolazi? Skinite svoju „minus“ dioptriju laserom – LASIK ili PRK metodom.

No postoje osobe čija je dioptrija toliko visoka i čija je rožnica toliko tanka, da laserska korekcija vidne oštrine ne dolazi u obzir. Laser, naime, najbolji učinak ima do dioptrije -8,0, a kod posebno tankih rožnica lasersko skidanje dioptrije je u potpunosti kontraindicirano.

Moderna tehnologija – nova nada

Ipak, za sve vas koji imate visoku minus dioptriju nije sve tako crno kao što na prvi pogled izgleda. U posljednjih je nekoliko godina izumljena, patentirana i proizvedena takozvana fakična leća. Ona i onima s dioptrijom i većom od -16,0 daje mogućnost života bez naočala i kontaktnih leća. Radi se, naime o intraokularnoj leći koja se već rutinski, pod kapljičnom anestezijom, ugrađuje u tzv. prednju očnu sobicu, to jest između rožnice i šarenice oka (to je onaj šareni dio koji daje boju našim očima).

Fakična leća naziva se i refraktivna, jer je njezina funkcija ispravljanje greške vida. U Poliklinici Bilić Vision zahvat ugradnje fakične leće u prednji dio oka kratak je i posve bezbolan, a osoba koja se podvrgla takvome zahvatu, već se nakon nekoliko dana može vratiti svim svojim uobičajenim životnim aktivnostima.

Ljepota bistrog pogleda

Najčešće se za ovaj zahvat odlučuju osobe između 18 i 50 godina starosti. Želite li napokon progledati bez pomoći debelih stakala naočala, nova tehnologija fakičnih leća definitivno je pravi izbor za vas. Dodamo li k tome još i činjenicu da ćete dobiti i šire vidno polje jer nećete biti koncentrirani na gledanje kroz naočale te da će vaše oči sasvim sigurno postati jedan od vaših aduta, vaša će odluka biti laka.

Posljednja novost na tržištu ovakvih leća je Cachet leća. Prednost ove leće pred onima koje su se koristile ranije s istim ciljem, jest njezina visoka elastičnost i laka ugradnja.

Kao i uvijek, prije samoga zahvata pacijent mora obaviti očni pregled na kojemu se utvrđuju svi detalji potrebni za operaciju te moguće kontraindikacije i rizici.

U Poliklinici Bilić Vision specijalisti oftalmolozi mogu i vama pomoći da se ugradnjom fakičnih leća riješite dioptrijskih pomagala i započnete novi i kvalitetniji život. Nazovite nas i zakoračite u bistriju budućnost.

Izvori slika:

http://public.fotki.com

http://hdw.eweb4.com

Naručite se za pregled

Zanima li Vas više informacija, ne možete naći ono što tražite ili se želite naručiti za pregled, kontaktirajte nas:








Povezanost dijabetesa i katarakte: Sve što trebate znati

 

Dijabetes je kronična bolest krvnih žila te time zahvaća sve organske sustave,...

 

Presbyond: Ana Begić Tahiri otkriva tajnu dobrog vida nakon 40-e

 

Starenje se ne može spriječiti, kao i kod svakog dijela tijela pa tako...

 
 

Vaš upit je zaprimljen! Hvala Vam na povjerenju!

tracking-pixel
Naručite se