Novosti

Poliklinika Bilić Vision lider u regiji u laserskim operacijama sive mrene


Femto laserska operacija sive mrene

Operacija katarakte femto second LASERom, predstavlja novo poglavlje u kirurškom liječenju sive mrene, jednog od najizvođenijih operativnih zahvata na svijetu.

Uklanjanje mrene podrazumijeva odstranjenje degenerirane i zamućene intraokularne leće i ugradnju umjetne, najčešće visoko biokompatibilne akrilne leće na njeno mjesto. Osim zamućene leće može se odstraniti i bistra leća sa ciljem ispravljanja refrakcijske greške (dioptrije) ili staračke dalekovidnosti ugradnjom posebnih intraokularnih leća, te se tako oslobađamo potrebe nošenja naočala za daljinu, blizinu ili oboje.

Operacija mrene ili uklanjanja dioptrije ugradnjom intraokularne leće mora biti prvenstveno sigurna i što nježnija za oko, a zatim i precizna kako bi vid nakon operacije bio što prirodniji a dioptrija minimalna ili nepostojeća.

Femto laserska operacija mrene

Kada uspoređujemo klasičnu ultrazvučnu operaciju mrene sa LASERskom postoje znatne razlike koje doprinose preciznosti i sigurnosti operacije. Prvi korak svake operacije je rez na rožnici o čijoj kvaliteti ovisi stabilnost očne sobice tijekom operacije i utječe na eventualnu ostatnu dioptriju nakon liječenja. Dok se kod klasične operacije rez radi rukom i nožem, kod femto LASERske operacije rez izvodi LASER pod kontrolom računala. Takav rez moguće je optimalno dizajnirati pomoću računala i zatim savršeno precizno izvesti LASERskom zrakom.

Sljedeći vrlo bitan korak operacije je kapsuloreksa, odnosno formiranje kružnog otvora na prednjoj kapsuli leće kroz koji se zatim pristupa leći i njenom odstranjivanju. To je jedan od najdelikatnijih dijelova operacije jer se kapsula koja je debela svega 0,08 mm pod utjecajima raznih vektora sila može ponašati nepredvidivo. Upravo je precizno formiranje otvora na kapsuli leće ključno za izbjegavanje komplikacija pri zahvatu, a njegovo pozicioniranje i centracija bitni su za vidni rezultat nakon ugradnje leće koja se ugrađuje u tu istu kapsulu nakon što se odstrani mrena.

Kod klasične operacije taj se otvor formira rukom i forcepsom pod mikroskopom, za što treba puno vještine, dok femto LASER kapsuloreksu napravi savršeno precizno, centrirano i ponovljivo. Zatim slijedi samo uklanjanje zamućene leće. Nju je potrebno prvo usitniti u vrlo male dijelove ultrazvukom ili LASERom kako bi se mogla pomoću tanke sonde usisati i odstraniti iz oka. Cilj je usitniti leću sa što manje energije i općenito što nježnije sa što manje manipulacije kako se ne bi oštetile susjedne osjetljive strukture oka kao što su endotel rožnice koji održava rožnicu prozirnom itd. LASER dokazano usitnjava leću emitirajući puno manje energije u oko nego što to radi ultrazvuk kod klasične operacije pa je operacija poštednija za oko. Također olakšava operateru mrvljenje pogotovo tvrdnih leća što smanjuje manipulacije unutar oka i pridonosi sigurnosti operacije.

Kao operater sam vrlo sretan što sam u prilici koristiti ovakvu tehnologiju koja mi olakšava posao i čini operaciju preciznijom, a mojim pacijentima omogućava sigurnije iskustvo, bolju vidnu oštrinu i poštedniji tretman oka.

Pacijent je na prvom mjestu

Poliklinika Bilić Vision jedna je od vodećih ustanova u Hrvatskoj u kojoj se više od 25 godina uspješno izvode operacije sive mrene i do sada je uspješno izvedeno više od 27.000 operativnih zahvata. U Poliklinici Bilić Vision je proces operacije sive mrene osmišljen prema svjetskim standardima kvalitete. Nema gužvi u čekaonicama, pruža se komfor cijelog procesa, a svaki pacijent ima svoj termin u kojem mu se individualno posvećuju naši stručnjaci. Od prvog kontakta s Poliklinikom te kroz cijeli proces pacijentu je pružena vrhunska usluga kakvu zaslužuje i medicina 21. stoljeća.

Otvorenje nove poliklinike na 2000 m2

Ovog lipnja Poliklinika Bilić Vision otvorila je novu, modernu zgradu poliklinike na 2000 m2 na Ksaverskoj cesti 10, jednu tramvajsku stanicu dalje od stare poliklinike. U novoj poliklinici nalazi se 15 ambulanata i dijagnostičkih prostorija, suvremeni operacijski blok s 3 moderne operacione sale, te prostorima za pripremu pacijenata, sterilizaciju, kirurško liječenje i oporavak. Na 2. katu poliklinike nalazi se velika kongresna dvorana sa 70 sjedećih mjesta koja je ujedno i multimedijalni centar koji omogućuje prijenos operacija uživo preko satelita u svijet kako bi stručnjaci Poliklinike Bilić Vision dijelili svoja znanja s oftalmolozima širom svijeta o operativnim tehnikama koje izvode te modernim tehnologijama koje koriste.

 

Naručite se za pregled

Zanima li Vas više informacija, ne možete naći ono što tražite ili se želite naručiti za pregled, kontaktirajte nas:








Presbyond: Ana Begić Tahiri otkriva tajnu dobrog vida nakon 40-e

 

Starenje se ne može spriječiti, kao i kod svakog dijela tijela pa tako...

 
Financiranje Europske Unije, NextGenerationEU

Digitalna transformacija poliklinike implementacijom sustava za pametno praćenje pacijenata i integracija s postojećim sustavima

 

Oznaka projekta: NPOO.C1.1.2.R3-I3.01.0690 Opis projekta: Provedbom...

 
 
Naručite se