Novosti

Laserska operacija sive mrene - novi standard operacije


laserska operacija sive mrene

Iako u Poliklinici Bilić Vision i dalje izvode ultrazvučnu operaciju sive mrene, koja je dugi niz godina bila zlatni standard u operacijama mrene, sve više pacijenata se odlučuje upravo na lasersku operaciju sive mrene, shvaćajući prednosti ove moderne, tehnološki unapređene i sigurnije operacije za oko pacijenta. Laserska operacija sive mrene je metoda koja se razvila posljednjih godina u zapadnom svijetu. Riječ je o svojevrsnoj robotizaciji medicine koju nam donose moderne tehnologije. U ovom slučaju femtosecond laser, kojim upravlja kirurg, obavlja dio operacije mrene i to onaj najkompleksniji – otvaranje kapsule leće i usitnjavanje zamućene očne leće (mrene). Ti koraci u operaciji smatraju se najizazovnijim za kirurga te su se najčešće komplikacije primjenom ultrazvučne metode događale upravo kod izvođenja tog dijela operacije. Uvođenjem laserske tehnologije, gdje je sve u potpunosti kompjuterizirano, komplikacije su svedene na minimum, a što ovisi o samoj sivoj mreni i dodatnim očnim bolestima pacijenta.

Osim što je laserska metoda puno preciznija i smanjuje eventualne komplikacije, kod operiranih pacijenata primjećuje se brži postoperativni oporavak i postizanje bolje vidne oštrine. Moderna tehnologija u sklopu Femto lasera za operaciju katarakte omogućuje slojevno snimanje prednjeg segmenta oka te otkrivanje mogućih komplikacija, što primjenom standardne ultrazvučne operacije nije moguće.

Laser također omekšava kataraktu (sivu mrenu) dok je usitnjava na sitnije, mekše komadiće, pa  je kirurgu tako lakše ukloniti usitnjene lećne mase iz oka. Zatim će umetnuti u oko novu, umjetnu leću, koja ostaje u oku trajno i omogućava pacijentu kvalitetan vid.

Total Refractive Solution

Uz ovaj napredni laser koji je ključan kod  operacije mrene, u Poliklinici Bilić Vision predstavili  su cjelokupnu novu uslugu operacije mrene pod nazivom Total Refractive Solution.

Riječ je o skupu dijagnostike i ev. liječenja  koji se izvode  prije i poslije operacije mrene, a koje omogućuju još bolje operativne rezultate,  predviđaju moguće komplikacije i omogućuju da se njihovo liječenje obavi prije same operacije sive mrene s ciljem postizanja što boljeg vida i kvalitete života. Metoda najsuvremenijeg praćenja i operativnog liječenja oka Total refractive solution,  pored operacije najmodernijim femto laserom , obuhvaća i praćenje stanja mrežnice korištenjem Triton angio OCT-a, provjeru stanja suznog filma važnog za konačni rezultat vida Tear Check tehnologijom, te liječenje suhog oka ukoliko postoji potreba, E-Eye pulsnim laserom. Ovo se liječenje može izvoditi i prije  operacije mrene, a po potrebi i nakon operacije.

Studije za najsofisticiranije intraokularne leće

Prilikom operacije mrene, u oko se obavezno ugrađuje  umjetna leća koja zamjenjuje pacijentovu prirodnu leću, koja se zamutila i tako izgubila svoju funkciju.

Poliklinika Bilić Vision lider je u ugradnji najmodernijih intraokularnih leća, koje pacijentima daju različite mogućnosti, ovisno o stanju njihovih očiju, ali i o životnom stilu koji vode. Tako je moguće da se pacijenti odluče za ugradnju leća koje ih u potpunosti oslobađaju nošenja naočala na sve udaljenosti – blizinu, srednju udaljenost i daljinu. (višežarišne, ili multifokalne leće)

Dr. Luka Bilić, vodeći je  kirurg za najnovije laserske operacije mrene u Hrvatskoj. Trenutno je jedan od prvih kirurga na svijetu, koji provodi studiju za najnoviju intraokularnu leću -Vivity, revolucionarne nove tehnologije, a koja daje mogućnost gledanje na sve udaljenosti.  Riječ je o leći koja pruža dobar vid na daljinu, srednju udaljenost, a pod dobrim svjetlosnim uvjetima i na blizinu. Ono što je karakteristično za ovu leću je da bitno smanjuje neželjene efekte poput rasipanja svjetla oko farova automobila prilikom vožnje noću. Također bitno smanjuje proces prilagodbe pacijenta na novu leću.

Višegodišnje iskustvo stručnjaka, laserska operacija mrene, procedura Total Refractive Solution te rad s najinovativnijim introkularnim lećama daju pacijentima, koji se odluče na operaciju mrene u Poliklinici Bilić Vision, potpuno novu dimenziju kirurgije i najbolje postoperativne rezultate.

 

Pacijent u centru pozornosti

U Poliklinici Bilić Vision ističu da uz stručnost, tehnologiju i najnovije procedure, najvažniji element u zadovoljstva pacijenta je odnos koji razviju s njima i koje tretiraju kao da su članovi njihove obitelji. „Svakom pacijentu pristupamo individualno, saslušamo njihove probleme, objasnimo im mogućnosti rješavanja problema te zajedničkim snagama cjelokupnog tima radimo na rješavanju tih problema. Od prvog poziva, ulaska u Polikliniku i za vrijeme boravka u Poliklinici pacijent je u potpunosti u centru naše pozornosti“, izjavila je osnivačica Poliklinike Bilić Vision dr.sc. Nadežda Bilić spec. oftalmolog.

Naručite se za pregled

Zanima li Vas više informacija, ne možete naći ono što tražite ili se želite naručiti za pregled, kontaktirajte nas:








Financiranje Europske Unije, NextGenerationEU

Digitalna transformacija poliklinike implementacijom sustava za pametno praćenje pacijenata i integracija s postojećim sustavima

 

Oznaka projekta: NPOO.C1.1.2.R3-I3.01.0690 Opis projekta: Provedbom...

 
Anti VEGF

ANTI-VEGF U LIJEČENJU DIJABETIČKE RETINOPATIJE

 

Većina pacijenata oboljelih od dijabetesa zna da su redovni oftalmološki...

 
 
Naručite se