Poliklinika Bilić Vision

 

Uncategorized

Pristajem na elektroničku privolu u kojoj dopuštam da me se kontaktira putem e-maila i/ili kontakt broja u svrhu naručivanja na pregled.

Pristajem na elektroničku privolu u kojoj dopuštam da mi šaljete Newsletter s obavijestima o popustima, novostima i stručnim člancima iz oftalmologije.

Odaberite jednu ili više kategorija o kojima želite biti informirani putem našeg Newslettera. Saznajte prvi novosti, savjete i akcije u Poliklinici Bilić Vision.
SVE NAVEDENO
DALEKOVIDNOST
KRATKOVIDNOST
ASTIGMATIZAM
STARAČKA DALEKOVIDNOST (POSLIJE 40-e GODINE ŽIVOTA)
LASERSKA KOREKCIJA VIDA
KONTAKTNE LEĆE
SIVA MRENA
GLAUKOM – BOLEST POVIŠENOG OČNOG TLAKA
DIJABETES I OKO
STRABIZAM
KERATOKONUS
OČNE UPALE I INFEKCIJE
MAKULARNA DEGENERACIJA
ESTETIKA LICA

Zaustavite keratokonus potpuno bezbolno u manje od sat vremena

Keratokonus je progresivna deformacija rožnice u formi stošca (konusa). To je nasljedna bolest koja se u pravilu pojavljuje na oba oka. Iako, može se prvo pojaviti i uznapredovati na jednom oku pa se izraziti na drugom, ne obavezno u istom obimu.

normalna roznica vs. roznica s keratokonusomBolest se obično pojavljuje u pubertetu. U oko 20 posto bolesnika keratokonus toliko uznapreduje da je potrebno operacijsko liječenje – transplantacija rožnice. Usporedno sa stanjenjem i deformiranjem rožnice, raste dioptrija i smanjuje se vidna oštrina.

Primjenom polutvrdih kontaktnih leća u početku se pokušava stabilizirati deformiranu rožnicu i poboljšati vidnu oštrinu te usporiti razvoj bolesti. Ukoliko bolest napreduje, dolazi do daljnjeg stanjenja rožnice u centru deformacije ili paracentralno uz pojavu ožiljnih promjena u rožnici.Keratokonus

Cross linking je zahvat kojim se učvršćuje rožnica i zaustavlja bolest!

Umrežavanje kolagena izvodi se pomoću otopine riboflavina (vitamin B2) i UV zračenja. Na taj način rožnični kolagen se umrežava i učvršćuje, ali i rožnica dodatno stanjuje. Tako se dobije zadovoljavajuća mehanička čvrstoća rožnice koja će spriječiti daljnje deformacije i zaustaviti napredovanje keratokonusa.

Tko može pristupiti cross linkingu?

Kandidati za liječenje keratokonusa metodom Cross linking su pacijenti koji boluju od keratokonusa, nisu stariji od 40 godina života i nemaju ožiljne promjene na rožnici.

Da bi se pristupilo Cross linking tretmanu, nisu potrebne posebne predoperacijske pripreme, ali je potreban temeljit oftalmološki pregled te snimanje mape rožnice koja će pokazati pravo stanje deformacije, odnosno keratokonusa. Takav detaljan očni pregled uključuje provjeru vidne oštrine, mjerenje očnog tlaka, pregled biomikroskopom, snimanje mape rožnice i detaljan pregled očne pozadine.

Cross linkingOpis i tijek cross linkinga

Cross linking je fotooksidacijska metoda. Prije samog zračenja UV svjetlošću, kapaju se anestetske kapi. Zahvaljujući tim kapima, postupak je potpuno bezbolan. Nakon toga odstranjuje se epitel rožnice i kapa riboflavin, pa se tako natopljena rožnica stavlja pod UV lampu radi završetka postupka. Vrijeme zračenja iznosi između 10 i 30 minuta, ovisno o protokolu koji se koristi prilikom zahvata.

Nakon zahvata na rožnicu se stavlja meka kontaktna leća kao zaštita i ostavlja u pravilu nekoliko dana. Antibiotske kapi za oči primjenjuju se dva do tri tjedna, kao i tablete protiv bolova, po potrebi.

Oporavak

Tijekom prvih dana poslije tretmana može se pojaviti blaži osjećaj žuljanja koji se ublažava kapanjem umjetnih suza. Pri izlasku van, potrebno je nositi sunčane naočale kao zaštitu. Mjesec dana nakon cross linkinga moguće je nastaviti s nošenjem polutvrdih kontaktnih leća.

Važno je naglasiti da ova metoda neće omogućiti značajno poboljšanje vida, nego će ga stabilizirati, a u nekim slučajevima i poboljšati u određenom postotku. Najvažnije je da se zaustavlja bolest u svom razvoju i da efekt operacije traje i do 10 godina.

Ozbiljne komplikacije nakon operacije keratokonusa metodom Cross linking dosad nisu poznate.

Pobijedite keratokonus! Zaustavite pad vida! Još danas nazovite te se informirajte o liječenju keratokonusa metodom Cross linking. Na pregled se možete naručiti na telefon 01/4678-444 ili online: Naručite se na pregled!

Send to WhatsApp Send to Viber

Prethodni postovi

Tagovi

Prikaži sve tagove

Kontakt podaci

Telefon: +385 1 4678 444
Fax: +385 1 4678 555

Mobitel: +385 99 216 4561

Radno vrijeme:
Od ponedjeljka do petka
od 08:00-20:00h

Gdje se nalazimo?

Adresa:
Ksaverska cesta 45, 10000 Zagreb

Ksaverska cesta 45, 10000 Zagreb

* kliknite na kartu za uvećanje

Pratite nas putem...

  • facebooka
  • twittera
  • youtube-a
  • Instagram

Newsletter! Informirajte se...


Pristajem na elektroničku privolu u kojoj dopuštam da me se kontaktira putem e-maila u marketinške svrhe.

Unesite pravilnu e-mail adresu na koju želite primati naš newsletter i kliknite na gumb “Prijava”.

* Provjerite u spam ukoliko ne primate naš newsletter