Poliklinika Bilić Vision

 

Uncategorized

Pristajem na elektroničku privolu u kojoj dopuštam da me se kontaktira putem e-maila i/ili kontakt broja u svrhu naručivanja na pregled.

Pristajem na elektroničku privolu u kojoj dopuštam da mi šaljete Newsletter s obavijestima o popustima, novostima i stručnim člancima iz oftalmologije.

Odaberite jednu ili više kategorija o kojima želite biti informirani putem našeg Newslettera. Saznajte prvi novosti, savjete i akcije u Poliklinici Bilić Vision.
SVE NAVEDENO
DALEKOVIDNOST
KRATKOVIDNOST
ASTIGMATIZAM
STARAČKA DALEKOVIDNOST (POSLIJE 40-e GODINE ŽIVOTA)
LASERSKA KOREKCIJA VIDA
KONTAKTNE LEĆE
SIVA MRENA
GLAUKOM – BOLEST POVIŠENOG OČNOG TLAKA
DIJABETES I OKO
STRABIZAM
KERATOKONUS
OČNE UPALE I INFEKCIJE
MAKULARNA DEGENERACIJA
ESTETIKA LICA

Zašto je redoviti pregled očiju važniji nego što mislite?

Vrlo često smo savjesni pri čuvanju naših materijalnih stvari: vozimo auto redovno na servis, pokvareni televizor ili kabelska TV odmah se popravljaju. Međutim, nismo tako savjesni kada je zdravlje naših očiju u pitanju.

Pregled vida za naočale nije pregled oka!

correzione laser della vista

Neki od nas ignoriraju provjeru zdravlja očiju jednostavno zato jer još uvijek dobro vide, ali taj osjećaj i dobar vid nas mogu zavarati.

Mnoge očne bolesti počinju gotovo s neprimjetnim simptomima. Kada se bolest već razvije i uzrokuje pad vidne oštrine, moguće je da je došlo i do trajnog oštećenja oka kao npr. kod glaukoma. Glaukom je bolest povišenog očnog tlaka ili makularne degeneracije. Pregled u ranoj fazi bolesti omogućuje pravodobno liječenje i zaustavljanje mogućih oštećenja oka koje inače kontinuirano napreduje.

Na pregledu kod oftalmologa, liječnik će osim određivanja vidne oštrine i mjerenja očnog tlaka, proširiti zjenicu radi detaljnog pregleda unutrašnjosti oka. Pretrage oka nisu bolne, a mogu naprednom tehnologijom otkriti i najmanje promjene na očima. Tako oni koji redovno pregledavaju oči u većem postotku sačuvaju dobar vid do duboke starosti.

Nakon 40. godine života preporučuje se redovno jednom godišnje raditi oftalmološki pregled ukoliko nemate nikakvih dijagnosticiranih smetnji s očima.

Ukoliko bolujete od neke kronične očne bolesti pregledi se moraju raditi češće. Učestalost kontrola određuje liječnik specijalist oftalmolog. Primjerice, očna bolest glaukom zahtijeva mjerenje očnog tlaka nekoliko puta godišnje, a barem dva puta godišnje kontrolu vidnog polja i OCT-a (pretrage koja otkriva prve promjene i oštećenja u strukturi vidnog živca).

Tipi di tecniche laser a confronto

Tijek kompletnog pregleda

Na kompletnom oftalmološkom pregledu će liječnik pregledati i očnu pozadinu te izmjeriti debljinu rožnice. Rožnica utječe na vrijednosti i preciznost izmjerenog očnog tlaka. Kod makularne degeneracije koja je bolest starije životne dobi, važno je pratiti početnu formu makularne degeneracije. Za nju se preporuča samo kombinacija vitamina i minerala posebno složenih u cilju poboljšanja ishrane oka. Ukoliko bolest napreduje i prijeđe u vlažni oblik makularne degeneracije tada je potrebno liječenje injekcijama. Injekcije su lijekovi u oko koji dovode do sušenja novostvorenih, loših krvnih žila u oku iz kojih se događa krvarenje unutar oka. Kod onih koji imaju šećernu bolest, moguća je dijabetička retinopatija pa su redovni pregledi vida obavezni. Sivu mrenu ili kataraktu razvije oko 75% osoba u dobi iznad 70. godine života. Sivu mrenu treba kontrolirati radi pravovremene odluke o operaciji. Ukoliko se čeka da mrena „sazrije,“ tada se povećava rizik operacije i produžuje poslije operacijski oporavak.

Nadamo se da smo vas uvjerili da su prevencija i redovni pregledi očiju jako  važni. Današnja medicina omogućuje dug život zahvaljujući modernim spoznajama o zdravlju i efikasnijim lijekovima te životnim navikama. Uložite u svoje zdravlje na način da redovnim kontrolnim pregledom očiju sačuvate dobar vid do duboke starosti. Oko je naše najvažnije osjetilo, stoga treba na vrijeme i mudro razmišljati o njegovoj zaštiti.

Pozivamo vas da brinete o zdravlju svojih očiju! Naručite se na kompletan oftalmološki pregled u Polikliniku Bilić Vision pozivom na broj: 01/4678 444 ili se naručite online klikom na link: Naruči se na pregled.

Send to WhatsApp Send to Viber

Prethodni postovi

Tagovi

Prikaži sve tagove

Kontakt podaci

Telefon: +385 1 4678 444
Fax: +385 1 4678 555

Mobitel: +385 99 216 4561

Radno vrijeme:
Od ponedjeljka do petka
od 08:00-20:00h

Gdje se nalazimo?

Adresa:
Ksaverska cesta 45, 10000 Zagreb

Ksaverska cesta 45, 10000 Zagreb

* kliknite na kartu za uvećanje

Pratite nas putem...

  • facebooka
  • twittera
  • youtube-a
  • Instagram

Newsletter! Informirajte se...


Pristajem na elektroničku privolu u kojoj dopuštam da me se kontaktira putem e-maila u marketinške svrhe.

Unesite pravilnu e-mail adresu na koju želite primati naš newsletter i kliknite na gumb “Prijava”.

* Provjerite u spam ukoliko ne primate naš newsletter