Poliklinika Bilić Vision

 

Popunjavanje bora kožnim filerima

Pristajem na elektroničku privolu u kojoj dopuštam da me se kontaktira putem e-maila i/ili kontakt broja u svrhu naručivanja na pregled.

Pristajem na elektroničku privolu u kojoj dopuštam da mi šaljete Newsletter s obavijestima o popustima, novostima i stručnim člancima iz oftalmologije.

Odaberite jednu ili više kategorija o kojima želite biti informirani putem našeg Newslettera. Saznajte prvi novosti, savjete i akcije u Poliklinici Bilić Vision.
SVE NAVEDENO
DALEKOVIDNOST
KRATKOVIDNOST
ASTIGMATIZAM
STARAČKA DALEKOVIDNOST (POSLIJE 40-e GODINE ŽIVOTA)
LASERSKA KOREKCIJA VIDA
KONTAKTNE LEĆE
SIVA MRENA
GLAUKOM – BOLEST POVIŠENOG OČNOG TLAKA
DIJABETES I OKO
STRABIZAM
KERATOKONUS
OČNE UPALE I INFEKCIJE
MAKULARNA DEGENERACIJA
ESTETIKA LICA

Popunjavanje bora kožnim filerima

Closeup portrait of a fresh young woman smiling isolated on white backgroundKad se pogledate u ogledalo i vidite svoje prve bore, svjesni ste činjenice da su prvi vidljivi znakovi starenja prisutni na Vašem licu. Izlaganje suncu, hormonske promjene i starenje imaju značajan učinak na izgled Vaše kože. Tijekom vremena, koža počinje gubiti hijaluronsku kiselinu i kolagen, a rezultat tog procesa jest pojava bora i gubitak elastičnosti kože.

Na sreću, na raspolaganju su nam kožna punila ili fileri. To su preparati na bazi umrežene hijaluronske kiseline kojom se ispunjavaju površinske ili duboke bore, oblikuju ili povećavaju usnice ili pak popunjava područje ispod vjeđa, a može se oblikovati i lice dodavanjem volumena obrazima ili bradi. Treba napomenuti da organizam sam polako razgrađuje svaki kožni filer tijekom 8-12 mjeseci. Da biste zadržali mladenački izgled, postupak aplikacije dermalnih filera možete ponavljati više puta, otprilike svakih godinu dana, bez ikakvih štetnih posljedica po zdravlje.

Kandidati

[Kandidati]

Među kandidate za tretman aplikacije kožnih filera spadaju svi kod kojih su se počele pojavljivati prve izražajne bore ili je došlo do početnog gubitka volumena u obrazima, usnama ili se pak želi vratiti izgubljena linija brade. Kod nekih taj proces započinje već krajem dvadesetih, a kod nekih kasnije, za što su zaslužne genetika i način života (pušenje, nedovoljno spavanje, dnevna količina stresa, bavljenje sportom, prehrana).
Priprema

[Priprema]

U Poliklinici Bilić Vision pacijent može doći na besplatne konzultacije bez obveze da navedeni tretman i napravi. Ako se pacijent odluči na tretman aplikacije dermalnog filera, to može napraviti na licu mjesta odmah nakon konzultacije ili se pak predbilježiti za neki drugi termin. Ukoliko pacijentica u tome trenutku ima šminku na licu, potrebno ju je ukloniti prije samog zahvata. Zatim se na željeno područje nanosi anestetska krema i 15 minuta nakon što anestetik krene djelovati, započinje se s aplikacijom kožnog filera.
Opis tretmana

[Opis tretmana]

U Poliklinici Bilić Vision koristimo tehnološki najmoderniji među dermalnim filerima. Juvéd. je injektibilni gel koji se sastoji od napredne 3D kohezivne matrice s hijaluronskom kiselinom koja kožu hidratizira i daje joj volumen kako bi se minimalizirali znakovi starenja. Hijaluronska kiselina kao sastavnica kožnog filera ima funkciju stimulirati proizvodnju kolagena koji je zaslužan za elastičan i toniran izgled kože. A najbolje od svega je što je rezultat prirodan i odmah vidljiv.

Također treba istaknuti da je Juvéd. prvi filer kojemu je dodan lidokain za bezbolnu aplikaciju i jedini filer koji ima potvrdu američke Agencije za hranu i lijekove (FDA) o djelovanju tijekom 12 mjeseci.

Aplikacijom Juvéd. u kožu postiže se popunjavanje bora, ali služi i za vraćanje izgubljenog volumena (popunjavanje obraza, usana, podizanje kutova usana, ponovno definiranje linije brade), a njime se može tretirati područje oko očiju, čelo, obrazi, nazolabijalne brazde (od nosa prema usnama).

Pri aplikaciji Juvéd. anestezija nije potrebna, jer Juvéd. sadrži anestetik lidokain, iako se radi potpune bezbolnosti na mjesta uboda nanosi anestetska krema. Nakon što krema počne djelovati, liječnik tankom iglom injektira Juvéd. u područje koje je potrebno osvježiti. Nakon aplikacije dermalnog filera, nježno se izmasira tretirana regija.

Tretman je kratak i bezbolan, a sam proces aplikacije dermalnog filera traje 15-ak minuta, dok cijeli tretman (aplikacija anestetika u kremi, djelovanje anestezije, aplikacija dermalnog filera) traje između 45 minuta i sat vremena.

Poslije tretmana

[Poslije tretmana]

Vrijeme oporavka je minimalno. Prvih 24 sata nakon tretmana trebali biste izbjegavati intenzivno vježbanje i odlazak u saunu, sunčanje i pritiskanje dijela lica koje je tretirano, kako bi se smanjio rizik od nastanka crvenila, otoka ili svrbeža na mjestu tretmana.

Nakon tretmana mogu se javiti kratkotrajne reakcije na mjestu aplikacije vezane uz davanje injekcije, kao što su crvenilo, bol ili oteklina.

Rezultat je vidljiv odmah nakon tretmana, iako će se tek u roku od dva tjedna preparat prerasporediti i pokazati svoj pravi učinak.

Većina pacijenata treba samo jedan tretman za optimalan rezultat „glačanja“ bora ili pak povećanja volumena željenog područja. Učinak je vidljiv do jedne godine, što je dulje od većine drugih dermalnih filera.

Mjere opreza

[Mjere opreza]

Kao što smo već rekli, ponekad je nakon tretmana kožnim filerima moguća pojava crvenila, podljeva, nateknuća ili neugode pri dodirivanju mjesta gdje je apliciran filer. Ako dođe do pojave bilo čega od navedenoga, treba znati da će sve to nestati nakon najviše dva dana, iako crvenilo nestaje već nakon par sati.

Od značajnijih nuspojava, može se pojaviti nekroza dijela kože ili alergijska reakcija na preparat, no takve reakcije su iznimno rijetke.

Kontakt podaci

Telefon: +385 1 4678 444
Fax: +385 1 4678 555

Mobitel: +385 99 216 4561

Radno vrijeme:
Od ponedjeljka do petka
od 08:00-20:00h

Gdje se nalazimo?

Adresa:
Ksaverska cesta 45, 10000 Zagreb

Ksaverska cesta 45, 10000 Zagreb

* kliknite na kartu za uvećanje

Pratite nas putem...

  • facebooka
  • twittera
  • youtube-a
  • Instagram

Newsletter! Informirajte se...


Pristajem na elektroničku privolu u kojoj dopuštam da me se kontaktira putem e-maila u marketinške svrhe.

Unesite pravilnu e-mail adresu na koju želite primati naš newsletter i kliknite na gumb “Prijava”.

* Provjerite u spam ukoliko ne primate naš newsletter