Poliklinika Bilić Vision

 

Ksantelazme

Pristajem na elektroničku privolu u kojoj dopuštam da me se kontaktira putem e-maila i/ili kontakt broja u svrhu naručivanja na pregled.

Pristajem na elektroničku privolu u kojoj dopuštam da mi šaljete Newsletter s obavijestima o popustima, novostima i stručnim člancima iz oftalmologije.

Odaberite jednu ili više kategorija o kojima želite biti informirani putem našeg Newslettera. Saznajte prvi novosti, savjete i akcije u Poliklinici Bilić Vision.
SVE NAVEDENO
DALEKOVIDNOST
KRATKOVIDNOST
ASTIGMATIZAM
STARAČKA DALEKOVIDNOST (POSLIJE 40-e GODINE ŽIVOTA)
LASERSKA KOREKCIJA VIDA
KONTAKTNE LEĆE
SIVA MRENA
GLAUKOM – BOLEST POVIŠENOG OČNOG TLAKA
DIJABETES I OKO
STRABIZAM
KERATOKONUS
OČNE UPALE I INFEKCIJE
MAKULARNA DEGENERACIJA
ESTETIKA LICA

Ksantelazme

Što su ksantelazmeŠto su ksantelazme?

Ksantelazme su pojava žućkastih plosnatih nakupina pod kožom na gornjim ili donjim vjeđama. Ksantelazme se najčešće javljaju u unutrašnjem kutu oka i to češće na gornjim, nego na donjim vjeđama. Uzrok pojave ksantelazmi može biti povišena razina masnoća u krvi, pa čak i poremećen rad jetre.

Ksantelazme su često simetrično postavljene, a često se javljaju na sva 4 kapka. Mogu se povećavati u dužinu i širinu dok ne prekriju gotovo čitavu površinu vjeđa. Ksantelazme se ne mogu izliječiti, niti spontano nestati, a jedini način potpunog izlječenja ksantelazmi je operativan zahvat uklanjanja.

Kandidati

[Kandidati]

Ksantelazme su nakupine lipida (masnoća) koje se nakupljaju u površinskom dijelu kožeKsantelazme su nakupine lipida (masnoća) koje se nakupljaju u površinskom dijelu kože. Rijetko se javljaju, ali prema nekim istraživanjima ipak se češće javljaju kod žena, nego kod muškaraca. Svi u dobi između 15 i 73 godine mogu dobiti ksantelazme. Međutim, naglasak je na veću pojavu kod ljudi u 40-im i 50-im godinama života.
Priprema

[Priprema]

Za uklanjanje ksantelazmi nije potrebna nikakva posebna predoperativna priprema. Nije potrebno da pacijent radi krvne pretrage i EKG, jer se zahvat radi ambulantno. Pacijenta se ne uspavljuje, već se cijeli zahvat obavlja u lokalnoj anesteziji dok je pacijent budan.
Tijek zahvata

[Tijek zahvata]

ksantelazmaU područje vjeđe gdje se nalazi ksantelazma se aplicira lokalna anestezija.

Nakon toga se kirurškim skalpelom odstrani ksantelazma i postave šavovi. Apliciraju se kirurški flasteri koji se zajedno sa šavovima uklanjaju nakon 7 dana.
Oporavak

[Oporavak]

Nakon uklanjanja šavova potrebno je mazati područje reza antibiotskom masti  još nekoliko dana. Prvih par tjedana nakon zahvata uklanjanja ksantelazmi rez bude crvenkast, a zatim blijedi, dok  ne izblijedi u cijelosti odnosno ne nestane.

Povratak ksantelazmi

Ksantelazme se mogu ponovo pojaviti, pa ne treba čekati s njenim odstranjenjem, jer s vremenom ksantelazma raste. Samim tim postoperativni ožiljak bude veći ako se ksantelazma kroz vrijeme povećala i dublje postavila u tkivu.
Paket usluga

[Paket usluga]

  • Paket uključuje: operaciju, aplikaciju lokalne anestezije i prvi poslijeoperacijski pregled.
  • Paket ne uključuje: lijekove.
Postanite i vi dio obitelji zadovoljnih pacijenata Poliklinike Bilić Vision i još danas nazovite te se informirajte kako ukloniti ksantelazme. Na pregled se možete naručiti na telefon 01/4678-444 ili mailom na info@bilicvision.hr.

Kontakt podaci

Telefon: +385 1 4678 444
Fax: +385 1 4678 555

Mobitel: +385 99 216 4561

Radno vrijeme:
Od ponedjeljka do petka
od 08:00-20:00h

Gdje se nalazimo?

Adresa:
Ksaverska cesta 45, 10000 Zagreb

Ksaverska cesta 45, 10000 Zagreb

* kliknite na kartu za uvećanje

Pratite nas putem...

  • facebooka
  • twittera
  • youtube-a
  • Instagram

Newsletter! Informirajte se...


Pristajem na elektroničku privolu u kojoj dopuštam da me se kontaktira putem e-maila u marketinške svrhe.

Unesite pravilnu e-mail adresu na koju želite primati naš newsletter i kliknite na gumb “Prijava”.

* Provjerite u spam ukoliko ne primate naš newsletter