Poliklinika Bilić Vision

 

Korektivni zahvati na vjeđama – blefaroplastika

Pristajem na elektroničku privolu u kojoj dopuštam da me se kontaktira putem e-maila i/ili kontakt broja u svrhu naručivanja na pregled.

Pristajem na elektroničku privolu u kojoj dopuštam da mi šaljete Newsletter s obavijestima o popustima, novostima i stručnim člancima iz oftalmologije.

Odaberite jednu ili više kategorija o kojima želite biti informirani putem našeg Newslettera. Saznajte prvi novosti, savjete i akcije u Poliklinici Bilić Vision.
SVE NAVEDENO
DALEKOVIDNOST
KRATKOVIDNOST
ASTIGMATIZAM
STARAČKA DALEKOVIDNOST (POSLIJE 40-e GODINE ŽIVOTA)
LASERSKA KOREKCIJA VIDA
KONTAKTNE LEĆE
SIVA MRENA
GLAUKOM – BOLEST POVIŠENOG OČNOG TLAKA
DIJABETES I OKO
STRABIZAM
KERATOKONUS
OČNE UPALE I INFEKCIJE
MAKULARNA DEGENERACIJA
ESTETIKA LICA

Korektivni zahvati na vjeđama – blefaroplastika

korekcija očnih vjeđa

Korekcija očnih vjeđa ili blefaroplastika je vrsta kirurškog zahvata kojim se funkcionalno i estetski uklanja višak kože i masnog tkiva na vjeđama. Starenjem dolazi do gubitka elasticiteta kože koja gubi svoj tonus i počinje padati preko ruba vjeđa.

Korekcija očnih vjeđa, odnosno kirurški zahvat se radi u lokalnoj anesteziji i u cijelosti je bezbolan. Prilikom zahvata ukloni se višak kože i suvišak masnog tkiva. Rana se zašije, a šavovi se uklanjaju nakon 7 dana. Budući da je ožiljak u samom prijevoju, s vremenom u potpunosti nestaje.

Dr. sc. Bilić je u dugogodišnjoj operativnoj karijeri napravila više tisuća uspješnih blefaroplastika, što je potvrda visoke operativne stručnosti.

Kandidati

[Kandidati]

gornjih vjeđaKandidati su sve osobe kojima gubitkom tonusa gornjih vjeđa dolazi do preklapanja kože preko gornje vjeđe. To, osim estetske, predstavlja i funkcionalne smetnje - učestalo treptanje, zamor očiju, smanjeno vidno polje.      
Pregled

[Pregled]

Višak kože na vjeđama

Prvotno se utvrdi da pacijent ima realna očekivanja te da je zaista kandidat za blefaroplastiku. Zatim se na pregledu pacijentu izmjeri višak kože koji se treba odstraniti. Prije same operacije nisu potrebne posebne pripreme obzirom da je zahvat u lokalnoj anesteziji. To znači da se pacijenta ne uspavljuje za vrijeme operacije, ali zbog lokalne anestezije ne osjeća nikakvu bol.
Tijek operacije

[Tijek operacije]

blefe3Zahvat se izvodi u operacijskoj sali u sterilnim uvjetima. Uklanja se suvišak kože i masnog tkiva, a rez se radi na način da se prate kožne brazde. Tako rana zacjeljuje lakše, a ožiljak skoro u potpunosti nestaje nakon nekog vremena. Anestezija je lokalna, a zahvat je u cijelosti bezbolan. Nakon operacije može se popiti analgetik (ibuprufen, ketonal itd.).

Takav zahvat je uputno raditi u oftalmološkoj ustanovi zbog mogućih trajnih posljedica na samom oku koje se događaju kod preopširne korekcije u izvedbi kirurga čija specijalizacija nije usko vezana uz oči. Oftalmolog uvijek pazi na zdravlje i funkciju samoga oka, a samom operacijom isporučuje vrhunske estetske rezultate za pacijenta.

Oporavak

[Oporavak]

Pacijent nakon zahvata ide kući, a potrebno je da ga iza operacije dočeka pratnja. Preko jednog oka se stavlja povez, dok se drugo oko ostavlja slobodno. Najbitnije za brzi oporavak je da se prvih nekoliko sati nakon zahvata i prvih par dana operirano područje hladi. To je važno radi prevencije i smanjenja eventualnog otoka vjeđa.

U periodu oporavka, dok pacijent ima šavove, potrebno je izbjegavati vlaženje reza – optimalno je držati rez na suhom. Nakon vađenja šavova (sedam dana nakon zahvata) na zaraslo područje aplicira se antibiotska krema koja se treba koristiti još sljedećih10 dana, a iza toga se koriste klasične kreme za bolje zarašćivanje (Dermavisc, Contratubex  i sl.). Povratak na posao je moguć čim se izvade šavovi, a 2 tjedna nakon zahvata pacijentice se mogu ponovno početi šminkati.

Moguće komplikacije

[Moguće komplikacije]

Komplikacije u rukama stručnog operatera svedene su na minimum. Kod odstranjenja prevelike količine kože može doći do skraćivanja gornje vjeđe i nepotpunog zatvaranja oka, što može dovesti do keratopatije. Druga moguća komplikacija je mogućnost oštećenja mišića, što dovodi do spuštanja vjeđe - ptoze. Obje komplikacije posljedica su nestručnosti operatera, pa je zato bitno prepustiti se u ruke operatera oftalmologa koji dobro poznaje anatomiju i strukturu oka.
Paket usluga

[Paket usluga]

  • Paket uključuje: operativni zahvat, vađenje šavova 7 dana nakon zahvata, kontrolu mjesec dana nakon zahvata.
  • Paket ne uključuje: hladne komprese (treba pripremiti kod kuće), antibiotsku mast i kreme za poboljšanje zacijeljivanja ožiljka.
Postanite i vi dio obitelji zadovoljnih pacijenata Poliklinike Bilić Vision i još danas nazovite te informirajte se o operaciji korektivnog zahvata na vjeđama tj. blefaroplastike. Na pregled se možete naručiti na telefon 01/4678-444 ili mailom na info@bilicvision.hr.

Kontakt podaci

Telefon: +385 1 4678 444
Fax: +385 1 4678 555

Mobitel: +385 99 216 4561

Radno vrijeme:
Od ponedjeljka do petka
od 08:00-20:00h

Gdje se nalazimo?

Adresa:
Ksaverska cesta 45, 10000 Zagreb

Ksaverska cesta 45, 10000 Zagreb

* kliknite na kartu za uvećanje

Pratite nas putem...

  • facebooka
  • twittera
  • youtube-a
  • Instagram

Newsletter! Informirajte se...


Pristajem na elektroničku privolu u kojoj dopuštam da me se kontaktira putem e-maila u marketinške svrhe.

Unesite pravilnu e-mail adresu na koju želite primati naš newsletter i kliknite na gumb “Prijava”.

* Provjerite u spam ukoliko ne primate naš newsletter