Poliklinika Bilić Vision

 

Bradavice na vjeđama i oko očiju

Pristajem na elektroničku privolu u kojoj dopuštam da me se kontaktira putem e-maila i/ili kontakt broja u svrhu naručivanja na pregled.

Pristajem na elektroničku privolu u kojoj dopuštam da mi šaljete Newsletter s obavijestima o popustima, novostima i stručnim člancima iz oftalmologije.

Odaberite jednu ili više kategorija o kojima želite biti informirani putem našeg Newslettera. Saznajte prvi novosti, savjete i akcije u Poliklinici Bilić Vision.
SVE NAVEDENO
DALEKOVIDNOST
KRATKOVIDNOST
ASTIGMATIZAM
STARAČKA DALEKOVIDNOST (POSLIJE 40-e GODINE ŽIVOTA)
LASERSKA KOREKCIJA VIDA
KONTAKTNE LEĆE
SIVA MRENA
GLAUKOM – BOLEST POVIŠENOG OČNOG TLAKA
DIJABETES I OKO
STRABIZAM
KERATOKONUS
OČNE UPALE I INFEKCIJE
MAKULARNA DEGENERACIJA
ESTETIKA LICA

Bradavice na vjeđama i oko očiju

bradavice na vjeđama i oko očijuŠto su bradavice i gdje se javljaju?

Bradavica je bezbolna, dobroćudna izraslina na koži. Može biti i virusno uzrokovana infekcija koja se manifestira u obliku bradavice na koži. Radi se o izraslini koja se može pojaviti na bilo kojem dijelu kože na ljudskom tijelu, uključujući vrat, lice i očne vjeđe (kapke). S vremenom rastu, pa ih je uvijek bolje otkloniti dok su manje po veličini i broju.

Razlikujemo nekoliko različitih vrsta prema području kože gdje su se pojavile i prema izgledu. Bradavice na vjeđama (kapcima) mogu biti plosnate ili viseće (drže se za kožu na kožnom tračku), a mogu biti smještene na rubu vjeđe ili rasute po čitavoj površini vjeđa u nakupinama ili pojedinačno.

Najčešće su boje kože, a mogu biti i lagano pigmentirane, što ih čini znatno vidljivijima. Bradavice mogu brzo rasti, a neke su čak i zarazne što znači da od jedne može nastati više njih i proširiti se po vjeđama. Koliko god to ne izgleda estetski lijepo, bitno je istaknuti da su na vjeđama bezopasne.

[Kandidati]

Tko može imati bradavice?

Bradavice može dobiti svatko - pacijenti od dječje do treće životne dobi. Bradavice na vjeđama su bezbolne, ali mogu uzrokovati svrbež te se ponekad od pretjeranog češkanja može prouzročiti krvarenje.
Opis zahvata

[Opis zahvata]

Ovisno gdje se bradavica točno nalazi i kojeg je oblika i izgleda bira se način uklanjanja.

Bradavice se najčešće uklanjaju:

  1. Elektrokauterizacijom - spaljivanje bradavice uz pomoć struje. Nastaje krusta koja sama otpadne nakon 2-3 dana.
  2. Kirurški - najčešće se primjenjuje na većim bradavicama uz pomoć infiltracione anestezije. Nakon što se bradavice izrežu, postavljaju se 2-3 šava. Šavovi se otklanjaju za 8 dana ostavljajući nježni ožiljak koji s vremenom nestaje. Ukoliko postoji sumnja na dobroćudnost izrasline, odstranjeni materijal šalje se na patohistološku analizu.
  3. Lasersko uklanjanje - tu se najčešće radi o manjim bradavicama smještenima na rubu vjeđa. Laserska zraka spaljuje bradavicu ostavljajući iza sebe krustu, koja samo otpadne nakon 2-3 dana.
Oporavak

[Oporavak]

Oporavak nakon uklanjanja bradavice je u pravilu brz i od pacijenta ne zahtijeva posebno postoperacijsko liječenje. Operirano područje ne smije se vlažiti dok krusta sama ne otpadne. Nakon kirurškog odstranjenja treba pričekati skidanje šavova, a nakon toga u pravilu se osoba nesmetano vraća prijašnjem životu.
Paket usluga

[Paket usluga]

  • Paket uključuje: operaciju i prvi poslijeoperacijski pregled.
  • Paket ne uključuje: lijekove.
Postanite i vi dio obitelji zadovoljnih pacijenata Poliklinike Bilić Vision i još danas nazovite te se informirajte kako ukloniti bradavice na vjeđama. Na pregled se možete naručiti na telefon 01/4678-444 ili mailom na info@bilicvision.hr.

Kontakt podaci

Telefon: +385 1 4678 444
Fax: +385 1 4678 555

Mobitel: +385 99 216 4561

Radno vrijeme:
Od ponedjeljka do petka
od 08:00-20:00h

Gdje se nalazimo?

Adresa:
Ksaverska cesta 45, 10000 Zagreb

Ksaverska cesta 45, 10000 Zagreb

* kliknite na kartu za uvećanje

Pratite nas putem...

  • facebooka
  • twittera
  • youtube-a
  • Instagram

Newsletter! Informirajte se...


Pristajem na elektroničku privolu u kojoj dopuštam da me se kontaktira putem e-maila u marketinške svrhe.

Unesite pravilnu e-mail adresu na koju želite primati naš newsletter i kliknite na gumb “Prijava”.

* Provjerite u spam ukoliko ne primate naš newsletter