Poliklinika Bilić Vision

 

Uncategorized

Pristajem na elektroničku privolu u kojoj dopuštam da me se kontaktira putem e-maila i/ili kontakt broja u svrhu naručivanja na pregled.

Pristajem na elektroničku privolu u kojoj dopuštam da mi šaljete Newsletter s obavijestima o popustima, novostima i stručnim člancima iz oftalmologije.

Odaberite jednu ili više kategorija o kojima želite biti informirani putem našeg Newslettera. Saznajte prvi novosti, savjete i akcije u Poliklinici Bilić Vision.
SVE NAVEDENO
DALEKOVIDNOST
KRATKOVIDNOST
ASTIGMATIZAM
STARAČKA DALEKOVIDNOST (POSLIJE 40-e GODINE ŽIVOTA)
LASERSKA KOREKCIJA VIDA
KONTAKTNE LEĆE
SIVA MRENA
GLAUKOM – BOLEST POVIŠENOG OČNOG TLAKA
DIJABETES I OKO
STRABIZAM
KERATOKONUS
OČNE UPALE I INFEKCIJE
MAKULARNA DEGENERACIJA
ESTETIKA LICA

Operacijom na očnoj leći u dobi 45-60. godine, riješite se naočala za sve udaljenosti

Poliklinika Bilic VisionUgradnjom trifokalne leće na vrijeme spriječit će se pojava sive mrene ili katarakte

Svi znamo što je siva mrena ili katarakta!

Radi se o zamućenju očne leće koje se javlja uglavnom u starijoj životnoj dobi.

Mnogi ne znaju da već u 40-im godinama našeg života počinje disfunkcija ili poremećaj u radu očne leće pojavom starosne dalekovidnosti ili presbiopije. Starenje i poremećaj vida na blizinu nastavljaju se kroz sljedeća dva desetljeća. Završavaju pojavom zamućenja u očnoj leći koje zovemo katarakta.

Danas je trend u svijetu da se već u početku, oko 50-ih godina života, a u nekim slučajevima i ranije, na disfunkciju očne leće reagira tzv. refraktivnom kirurgijom, kada leća još nije zamućena. Ugradnjom tzv. trifokalnih ili multifokalnih leća u oko vraća se vid iz mladosti. Budući da se operacija izvodi na našoj prirodnoj leći koja se odstranjuje, sprječava se u budućnosti pojava sive mrene ili katarakte.

San je svakog čovjeka da izbjegne situacije gdje zamagljeni vid na blizinu ne dozvoljava čitanje kakvo smo imali dok smo bili mlađi. Pisanje i rad za računalom otežano je ili nemoguće, na mobitelu ne vidimo ni čitati ni pisati poruke. Čak i oni koji su cijelo vrijeme dobro vidjeli na daljinu, oko 40. moraju početi s nošenjem naočala za blizinu. Iako im kod vožnje vid još uvijek nije poremećen, teško razaznaju brojeve na komandnoj ploči automobila. Također, prilagodba s blizine na daljinu je usporena.

Rješenje je ugradnja tehnološki najnaprednijih i nedavno razvijenih intraokularnih leća. Takve leće omogućavaju dobar vid na svim udaljenostima. Ovo malo čudo tehnologije smješta se u preostalu kapsulu naše odstranjene leće i tu ostaje do kraja našeg života.Operacija katarakte

Nema promjene dioptrije ni brige o naočalama ili lećama. Ovakvi zahvati idealni su za ljude koji vode aktivan život. Preporuča se radno aktivnima, onima koji imaju hobije, putuju ili se bave sportom, planinare, jedre, igraju golf, plivaju ili rone.

Vrste leća za ugradnju

Postoje na tržištu različite vrste tzv. PREMIUM intraokularnih leća. Radi se o trifokalnim ili multifokalnim lećama koje će zadovoljiti različite potrebe ljudi u dobi 45-60 godina. Naravno da ovakve tehnološki napredne leće mogu biti ugrađene i onima koji su stariji pa i onima u poznim godinama života. Ukoliko osoba ne boluje od neke druge očne bolesti (glaukom, bolesti žute pjege ili ima razvijene komplikacije zbog šećerne bolesti), dobar je kandidat za ugradnju ovakvih leća.

Svakog potencijalnog kandidata treba detaljno pregledati i odrediti njegov životni stil, hobije te profesionalne i ostale potrebe. Tada se odabire leća koja se, nakon operacije na našoj leći, ugrađuje kao zamjena u oko, a koja će uspješno pokriti sve životne potrebe. Tako ćemo kod onih kojima je najvažniji vid za vožnju ili gledanje televizije, ali i rad na kompjuteru, odabrati leću koja će izvrsno pokriti te dvije udaljenosti. Bit će dijelom moguć i rad na blizinu, no ponekad će u uvjetima slabije rasvjete biti potrebne naočale za čitanje. Kod onih kojima su sve tri udaljenosti jednako potrebne, ugrađuju se upravo takve leće sa sjajnim rezultatom: oslobađanjem od naočala bilo koje vrste u visokom postotku.

U Poliklinici Bilić Vision već dugi niz godina vrsni operateri s dugogodišnjim iskustvom izvode operacije sive mrene ili katarakte. Pacijentu pružaju najbolju operativnu tehniku i najbolja znanja. Kako bi mogli, operateri iz ove zagrebačke poliklinike stalno se usavršavaju na svjetski poznatim klinikama. Također, primjenjuju najnovije metode za operaciju katarakte koje pacijentima daju daleko bolje rezultate od starih tehnika.

Poliklinika raspolaže najsuvremenijom i najpreciznijom tehnologijom za individualni izračun najbolje leće za ugradnju u oko. Također, za operacije naše zamućene ili bistre očne leće, uz ugradnju intraokularnih leća. Posebno naglašavamo potrebu za preciznim izračunom leće (biometrija) za ugradnju u oko. Takav dijagnostički aparat koji se naziva IOL Master 700 i koji je zadnja riječ tehnologije posjeduje Poliklinika Bilić Vision. Zahvaljujući mogućnosti izrazito točnog izračuna leće postiže se najprecizniji poslije operacijski vid.

Precizan izračun leće omogućava dobar vid

Aparat IOL Master 700 omogućuje izračun potpune zakrivljenosti rožnice prije operacije mrene, a što do sada nije bilo moguće. Trenutačno ne postoji preciznija metoda za izračun dioptrije introkularnih leća koje se ugrađuju u oko, a upravo o tome ovisi uspješnost operacije katarakte i krajnji rezultat u smislu vidne oštrine. Jer, ako je leća neadekvatno izračunata, završni rezultat operacije ne može biti dobar. Ova biometrija trenutačno je najbrža, najjednostavnija i najpreciznija beskontaktna metoda mjerenja IOL, a već duže svakodnevno se koristi u zagrebačkoj Poliklinici Bilić Vision.Dr. Luka Bilic, refraktivni kirurg

Tko operira kataraktu?

Oftalmolog-kirurg, specijaliziran za operacije katarakte i refraktivnu kirurgiju dr. Luka Bilić operira kataraktu u Poliklinici Bilić Vision. Uz doktora Bilića djeluje i doc. dr. sc Miro Kalauz, oftalmolog-kirurg specijaliziran za mrene i prednji segment oka. Uz vrhunske operatere i za Bilić Vision karakterističan individualan odnos prema svakome pacijentu, tisućama pacijenata je uuspješno uklonjena zamućena očna leća i vraćen vid iz mladosti.

Poliklinika Bilić Vision operira i liječi i najkompleksniju oftalmološku problematiku uz primjenu znanja stečenih na brojnim edukacijama u ustanovama širom svijeta. 

Za više informacija, kontaktirajte direktno Polikliniku Bilić Vision na 01/4678-444 ili online putem web stranice: www.bilicvision.hr.

Send to WhatsApp Send to Viber

Prethodni postovi

Tagovi

Prikaži sve tagove

Kontakt podaci

Telefon: +385 1 4678 444
Fax: +385 1 4678 555

Mobitel: +385 99 216 4561

Radno vrijeme:
Od ponedjeljka do petka
od 08:00-20:00h

Gdje se nalazimo?

Adresa:
Ksaverska cesta 45, 10000 Zagreb

Ksaverska cesta 45, 10000 Zagreb

* kliknite na kartu za uvećanje

Pratite nas putem...

  • facebooka
  • twittera
  • youtube-a
  • Instagram

Newsletter! Informirajte se...


Pristajem na elektroničku privolu u kojoj dopuštam da me se kontaktira putem e-maila u marketinške svrhe.

Unesite pravilnu e-mail adresu na koju želite primati naš newsletter i kliknite na gumb “Prijava”.

* Provjerite u spam ukoliko ne primate naš newsletter