Poliklinika Bilić Vision

 

Uncategorized

Pristajem na elektroničku privolu u kojoj dopuštam da me se kontaktira putem e-maila i/ili kontakt broja u svrhu naručivanja na pregled.

Pristajem na elektroničku privolu u kojoj dopuštam da mi šaljete Newsletter s obavijestima o popustima, novostima i stručnim člancima iz oftalmologije.

Odaberite jednu ili više kategorija o kojima želite biti informirani putem našeg Newslettera. Saznajte prvi novosti, savjete i akcije u Poliklinici Bilić Vision.
SVE NAVEDENO
DALEKOVIDNOST
KRATKOVIDNOST
ASTIGMATIZAM
STARAČKA DALEKOVIDNOST (POSLIJE 40-e GODINE ŽIVOTA)
LASERSKA KOREKCIJA VIDA
KONTAKTNE LEĆE
SIVA MRENA
GLAUKOM – BOLEST POVIŠENOG OČNOG TLAKA
DIJABETES I OKO
STRABIZAM
KERATOKONUS
OČNE UPALE I INFEKCIJE
MAKULARNA DEGENERACIJA
ESTETIKA LICA

Što je blefaroplastika i kome je potrebna?

Blefaroplastika je kirurški zahvat kojim se uklanja višak obješene kože iznad i ispod oka.

Starenjem dolazi do smanjenja prirodnog elasticiteta kože te smanjenja potkožnog masnog tkiva. Već od 45. godine života počinju promjene unutar očne šupljine (orbite) .

Masno tkivo koje oblaže očnu duplju, “gura“ se prema naprijed, jer je oslabilo vezivno tkivo koje ga je zadržavalo u dubini očne jabučice. Koža pod utjecajem sunca i godina, gubi svoj prirodni elasticitet te postaje obješena. Zbog toga se ima dojam podbuhlosti, natečenih vjeđa ili samo kože koja visi i prekriva gornju vjeđu te prelazi na trepavice. 

Što je blefaroplastika i kome je potrebna

Pregled za blefaroplastiku

Kako bi se ustanovilo jeste li kandidat za blefaroplastiku preporuča se posjetiti oftalmologa. Liječniki će na pregledu i konzultacijama ustanoviti opseg promjena na koži i predložiti optimalno rješenje za zahvat.

Iako blefaroplastiku izvode i opći te plastični kirurzi i otorinolaringolozi, preporuča se da blefaroplastiku izvede oftalmolog, jer se radi o zaštitnim strukturama samog oka, gdje poremećajem anatomije vjeđa, može doći do privremenih, ili trajnih posljedica na samoj površini oka.

Najčešća greška je preopsežno uklanjanje kože vjeđa, što može dovesti do neadekvatnog zatvaranja vjeđa, izlažući time spojnicu i rožnicu oka pretjeranom sušenju i kroničnim upalnim promjenama. Oftalmolozima je prvenstvena zadaća zaštititi oko, a tek onda estetika, pa do takvih situacija pretjerane korekcije kože vjeđa u oftalmološkim ambulantama gotovo nikada ne dolazi.

Ponekad se koža vjeđe prebaci preko ruba trepavica te smanjuje vidno polje pa je to onda i medicinska indikacija za blefaroplastiku.

Zahvat blefaroplastika

Blefaroplastika se izvodi u lokalnoj anesteziji na način da se injekcijom anestezira područje vjeđe koja se korigira. Odstranjuje se višak kože i masnog tkiva te se postavljaju kožni šavovi. Ista operacija se izvodi najprije na desnom, a nakon toga i na lijevom oku.

Blefaroplastika se izvodi u lokalnoj anesteziji

Gornje i donje vjeđe se rade odvojeno zbog duljine zahvata. Zahvat traje oko trideset minuta po vjeđi. Nakon završene blefaroplastike pacijentu se stavlja povez preko vjeđa koje su se korigirale i pacijent može odmah kući. Nakon popuštanja anestezije kod nekih pacijenata se mogu pojaviti lagani bolovi koji se rješavaju anelgeticima po potrebi u dogovoru s liječnikom. Također, vrlo je važno hladiti područje reza kako se ne bi pojavile veće otekline. Slijedeći dan  pacijent dolazi na previjanje, kada se skida zavoj i na mjesto šavova liječnik stavlja kirurške flastere koji dodatno učvršćuju rez. Povratak oftalmologu je sedam dana nakon blefaroplastike, kada liječnik skida prvo kirurške flastere, a zatim i šavove.

Rezultat blefaroplastike

Na mjestu reza nakon  blefaroplastike, tjedan dana nakon zahvata vidljiva je crvena linija na mjestu pregiba vjeđe. Na tom mjestu se aplicira protuupalna i antibiotska mast nekoliko puta dnevno kroz desetak dana. Nakon toga crvena linija izblijedi te potpuno nestaje. Šminkanje  je moguće već nakon 10 dana, a povratak na posao nekoliko dana nakon zahvata. Pogled je otvoren, a lice dobiva osvježen, mladalački izgled.

korekcija gornjih vjeđa blefaroplastikaKorekcija donjih vjeđa blefaroplastika

U Poliklinici Bilić Vision uspješno izvodimo blefaroplastiku već dugi niz godina. Možete se naručiti na pregled i konzultacije s liječnikom specijalistom oftalmologom na broj telefona 01 4678 444 ili putem online forme: Naruči se na pregled.

Send to WhatsApp Send to Viber

Kontakt podaci

Telefon: +385 1 4678 444
Fax: +385 1 4678 555

Mobitel: +385 99 216 4561

Radno vrijeme:
Od ponedjeljka do petka
od 08:00-20:00h

Gdje se nalazimo?

Adresa:
Ksaverska cesta 45, 10000 Zagreb

Ksaverska cesta 45, 10000 Zagreb

* kliknite na kartu za uvećanje

Pratite nas putem...

  • facebooka
  • twittera
  • youtube-a
  • Instagram

Newsletter! Informirajte se...


Pristajem na elektroničku privolu u kojoj dopuštam da me se kontaktira putem e-maila u marketinške svrhe.

Unesite pravilnu e-mail adresu na koju želite primati naš newsletter i kliknite na gumb “Prijava”.

* Provjerite u spam ukoliko ne primate naš newsletter