Poliklinika Bilić Vision

 

Uncategorized

Pristajem na elektroničku privolu u kojoj dopuštam da me se kontaktira putem e-maila i/ili kontakt broja u svrhu naručivanja na pregled.

Pristajem na elektroničku privolu u kojoj dopuštam da mi šaljete Newsletter s obavijestima o popustima, novostima i stručnim člancima iz oftalmologije.

Odaberite jednu ili više kategorija o kojima želite biti informirani putem našeg Newslettera. Saznajte prvi novosti, savjete i akcije u Poliklinici Bilić Vision.
SVE NAVEDENO
DALEKOVIDNOST
KRATKOVIDNOST
ASTIGMATIZAM
STARAČKA DALEKOVIDNOST (POSLIJE 40-e GODINE ŽIVOTA)
LASERSKA KOREKCIJA VIDA
KONTAKTNE LEĆE
SIVA MRENA
GLAUKOM – BOLEST POVIŠENOG OČNOG TLAKA
DIJABETES I OKO
STRABIZAM
KERATOKONUS
OČNE UPALE I INFEKCIJE
MAKULARNA DEGENERACIJA
ESTETIKA LICA

PROVJERENO – 5 mitova o laserskom skidanju dioptrije

Iako je lasersko skidanje dioptrije jedan od najizvođenijih medicinskih zahvata i izvodi se više od 25 godina i dalje su aktualni neki mitovi o tom zahvatu. U razgovori s našim pacijentima koji su laserski skinuli dioptriju u Poliklinici Bilić Vision, prenosimo vam koje su bile njihove najveće nedoumice i strahovi kada su se odlučivali na ovakav zahvat.

mitovi o laserskom skidanju dioptrijeMIT #1 Što ako oslijepim ili mi laser sprži oko?

To je naravno mit, a proizvodi ga strah koji je normalan kod svakog čovjeka koji odlazi na operaciju očiju. Međutim, treba znati da laserska zraka koja služi za skidanje dioptrije prodire svega do trećine debljine rožnice, a nikako ne može prodrijeti kroz cijelu rožnicu te stići do očne leće, ili još dublje u oko, do mrežnice i očnog živca. Svaki laserski puls je u potpunosti kontroliran od svoje točke nastanka do kontakta s rožnicom. Laser ne prodire u unutrašnjost oka i ne može izazvati nikakva oštećenja. Otkad se ovakva vrsta operacije izvodi, nisu zabilježene trajne komplikacije čak ni 25 godina kasnije.

MIT #2 Laser ne može ukloniti astigmatizam.

Jedan od najraširenije zastupljenih mitova je kako se astigmatizam ne može ukloniti laserom. Dapače, laser je najpreciznije i jedino trajno rješenje za uklanjanje astigmatizma. Ukoliko se radi o visokom astigmatizmu moguć je manji povrat dioptrije koji se može ukoliko je to potrebno riješiti dokorekcijom.

laser ne može ukloniti astigmatizamMIT #3 Operacija boli.

Zahvat se izvodi u lokalnoj anesteziji tako da pacijent, iako je budan, ne osjeća nikakvu bol. Primjerice, operacija ugradnje bilo kojih implantata je rizičnija od laserskog skidanja dioptrije. Također, u slučaju pokreta oka izvan zone rada lasera, laser se automatski isključuje. Stoga se pacijent ne treba brinuti zbog mogućeg micanja oka za vrijeme operacije, jer to ne može omesti ili ugroziti tijek zahvata.

MIT # 4 Ne znaju se kasne posljedice zahvata

Ljudi se često boje da će imati negativnih posljedica po vid u kasnijem periodu života. Međutim, kod gotovo svih pacijenata se jedino javlja prolazna suhoća oka i traje nekoliko mjeseci s tendencijom slabljenja simptoma kako vrijeme odmiče. Moguć je blagi osjećaj pijeska u očima, a osjećaj se ublažava redovitim kapanjem umjetnih suza (6-8 puta dnevno). Komplikacije su moguće u oko 1% slučajeva, a bitno je napomenuti da su sve prolazne i rješive. Kasnih promjena ili posljedica na rožnici nema jer iskustva s metodom i njenim nuspojavama sada imamo već preko 25 godina.

kapi za očiMIT #5 Ionako ne mogu bolje vidjeti poslije operacije, nego što sad vidim s lećama.

Contoura Vision, revolucionarna i najpreciznija personalizirana dijagnostika koja se radi prije zahvata laserskog skidanja dioptrije omogućava da nakon laserskog skidanja dioptrije vidite bolje nego s naočalama i kontaktnim lećama. Contoura Vision se razlikuje od drugih dijagnostika jer mjeri apsolutno sve nepravilnosti na rožnici (aberacije i višeg i nižeg reda). Mjerenja se spajaju na laser koji onda najpreciznije moguće uklanja kratkovidnost, dalekovidnost i astigmatizam u dobi od 20 do 50 godina. Važno je istaknuti da je osim uklanjanja dioptrije, topografski vođenim zahvatom uz najprecizniju metodu Contoura Vision, kakvu radimo u Poliklinici Bilić Vision, omogućeno i uklanjanje zablješćivanja, odsjaja, kao i probleme u noćnoj vožnji.

Naručite se pozivom na broj 01 4678 444, ili online na linku: Pregled za lasersko skidanje dioptrije.

Send to WhatsApp Send to Viber

Prethodni postovi

Tagovi

Prikaži sve tagove

Kontakt podaci

Telefon: +385 1 4678 444
Fax: +385 1 4678 555

Mobitel: +385 99 216 4561

Radno vrijeme:
Od ponedjeljka do petka
od 08:00-20:00h

Gdje se nalazimo?

Adresa:
Ksaverska cesta 45, 10000 Zagreb

Ksaverska cesta 45, 10000 Zagreb

* kliknite na kartu za uvećanje

Pratite nas putem...

  • facebooka
  • twittera
  • youtube-a
  • Instagram

Newsletter! Informirajte se...


Pristajem na elektroničku privolu u kojoj dopuštam da me se kontaktira putem e-maila u marketinške svrhe.

Unesite pravilnu e-mail adresu na koju želite primati naš newsletter i kliknite na gumb “Prijava”.

* Provjerite u spam ukoliko ne primate naš newsletter