Poliklinika Bilić Vision

 

Uncategorized

Pristajem na elektroničku privolu u kojoj dopuštam da me se kontaktira putem e-maila i/ili kontakt broja u svrhu naručivanja na pregled.

Pristajem na elektroničku privolu u kojoj dopuštam da mi šaljete Newsletter s obavijestima o popustima, novostima i stručnim člancima iz oftalmologije.

Odaberite jednu ili više kategorija o kojima želite biti informirani putem našeg Newslettera. Saznajte prvi novosti, savjete i akcije u Poliklinici Bilić Vision.
SVE NAVEDENO
DALEKOVIDNOST
KRATKOVIDNOST
ASTIGMATIZAM
STARAČKA DALEKOVIDNOST (POSLIJE 40-e GODINE ŽIVOTA)
LASERSKA KOREKCIJA VIDA
KONTAKTNE LEĆE
SIVA MRENA
GLAUKOM – BOLEST POVIŠENOG OČNOG TLAKA
DIJABETES I OKO
STRABIZAM
KERATOKONUS
OČNE UPALE I INFEKCIJE
MAKULARNA DEGENERACIJA
ESTETIKA LICA

Otkrivamo sve o operaciji sive mrene ili katarakte

Zbog pojave sive mrene ili katarakte dolazi do mutnog i zamagljenog vida. U tom slučaju liječnik, specijalist oftalmolog sugerira uklanjanje očne leće koja je zamućena i ugradnju umjetne intraokularne leće. Čitava procedura zamjene zamućene očne leće umjetnom je potpuno sigurna i bezbolna. Nakon ovog zahvata, vidjet ćete bolje nego što ste vidjeli s naočalama.pojave sive mrene ili katarakte

Tko treba operirati sivu mrenu ili kataraktu?

Ukoliko vam je dijagnosticirana siva mrena, to ne znači da isti čas trebate na operaciju. U samom početku razvijanja katarakte, nećete primijetite neke značajne promjene u vašemu vidu. U početnoj fazi, dovoljne su vam dioptrijske naočale i dobro osvjetljenje za čitanje.

Međutim, kako katarakta napreduje pojavljuju se i određeni simptomi. Vid postaje mutan, zamagljen i siv, a boje koje se promatraju su blijede. Također, postoji mogućnost od pojave dvoslika. Ovi simptomi osobito otežavaju čitanje, rad za računalom, ali i sve ostale radnje za koje vam je potreban jasan vid.

Važno je istaknuti da je osobama s kataraktom otežana i noćna vožnja, ovisno o njenom stupnju razvoja. Primjere, kod napredne sive mrene, ne možete proći očni test na liječničkom pregledu za produženje vozačke dozvole.

Zablješćivanje je isto jedan od simptoma sive mrene, kao i pojava halo efekta oko svjetla što otežava većinu vanjskih aktivnosti.zablješćivanje

U slučaju da ste se prepoznali u nekome od ovih simptoma, operacija sive mrene vam može pomoći.

Ponekad se siva mrena treba operirati, čak i ako vam ne stvara bitne smetnje u vidu. Unatoč tome, liječnik može sugerirati operaciju, zato što katarakta sprječava uvid u očnu pozadinu na oftalmološkom pregledu ili liječenje žute pjege ili dijabetičke retinopatije.

Kako se treba pripremiti za operaciju?

Tjedan ili dva dana prije operacije potrebno je obaviti detaljan oftalmološki pregled u ustanovi u kojoj ćete se operirati. Uz detaljan pregled, treba se napraviti pretraga koja se zove biometrija, a pomoću koje liječnik određuje koja leća je najbolji odabir za ugradnju u vaše oko.biometrija

Tijek operacije

Za vrijeme operacije mrene ste budni, samo vam se u oko nakapa anestetik kako ne biste osjećali bol prilikom zahvata. Također, daje vam se tableta za smirenje kako biste se maksimalno opustili.

Operacija traje otprilike oko 15 minuta. Obzirom da se radi o jednodnevnoj kirurgiji, odmah nakon operacije možete ići kući.

Ukoliko imate dijagnosticiranu mrenu na oba oka, vjerojatno ćete operirati oko po oko odvojeno. Najčešće se radi u razmaku od otprilike dva tjedna.mrenu na oba oka

Koje su nuspojave nakon operacije?

Nuspojave nakon operacije mrene su vrlo rijetke. Ipak u nekim slučajevima može se pojaviti:

  1. Upala oka
  2. Krvarenje
  3. Odljepljenje mrežnice
  4. Osjećaj pritiska u oku
  5. Poremećaj pozicije ugrađene leće
  6. Spuštena vjeđa (kapak)

Nakon operacije

Par dana nakon operacije možete osjećati svrbež ili osjećaj lagane boli. Za to vrijeme može vam suziti oko i biti otežano gledanje na jarkom danjem svjetlu.

Liječnik, operater će vam dati kapi kako bi spriječio infekciju oka. nekoliko dana trebali biste biti mirovati a to uključuje: ne saginjati se, podizati teške stvari ili pritiskati oko.

Prvi tjedan nakon operacije, za vrijeme spavanja ćete nositi zaštitnu školjku na oku.

Što ako dođe do zamućenja vida nakon operacije?

Ponekad nakon operacije katarakte može doći ponovo do zamućenja vida. Većinom se radi o zamućenju stražnje kapsule leće koja se ostavlja u oku nakon odstranjenja većeg dijela prirodne leće, a služi kao potpora novoj, umjetnoj leći. Tada liječnik učini  tzv. YAG kapsulotomiju, odnosno probijanje zamućene kapsule leće i tada dolazi do trenutnog povratka vida.

U Poliklinici Bilić Vision već dugi niz godina operiramo sivu mrenu ili kataraktu.

U želji da pomognemo u rješavanju očnih problema, Poliklinika Bilić Vision označava travanj kao mjesec sive mrene. U travnju ostvarite 50% popusta na očni pregled za sivu mrenu ili kataraktu. Provjerite imate li sivu mrenu! Dodatno ćemo provjeriti vidnu oštrinu, obaviti pregled očne pozadine i savjetovati vas o najboljim rješenjima za vaše oči.

Cijena takvog pregleda u mjesecu travnju iznosit će 200kn, umjesto 400kn.

Javite nam se, jer i vama možemo pomoći. Broj telefona je 01/ 6478-444, a web stranica: www.bilicvision.hr.

Send to WhatsApp Send to Viber

Prethodni postovi

Tagovi

Prikaži sve tagove

Kontakt podaci

Telefon: +385 1 4678 444
Fax: +385 1 4678 555

Mobitel: +385 99 216 4561

Radno vrijeme:
Od ponedjeljka do petka
od 08:00-20:00h

Gdje se nalazimo?

Adresa:
Ksaverska cesta 45, 10000 Zagreb

Ksaverska cesta 45, 10000 Zagreb

* kliknite na kartu za uvećanje

Pratite nas putem...

  • facebooka
  • twittera
  • youtube-a
  • Instagram

Newsletter! Informirajte se...


Pristajem na elektroničku privolu u kojoj dopuštam da me se kontaktira putem e-maila u marketinške svrhe.

Unesite pravilnu e-mail adresu na koju želite primati naš newsletter i kliknite na gumb “Prijava”.

* Provjerite u spam ukoliko ne primate naš newsletter