Poliklinika Bilić Vision

 

Uncategorized

Pristajem na elektroničku privolu u kojoj dopuštam da me se kontaktira putem e-maila i/ili kontakt broja u svrhu naručivanja na pregled.

Pristajem na elektroničku privolu u kojoj dopuštam da mi šaljete Newsletter s obavijestima o popustima, novostima i stručnim člancima iz oftalmologije.

Odaberite jednu ili više kategorija o kojima želite biti informirani putem našeg Newslettera. Saznajte prvi novosti, savjete i akcije u Poliklinici Bilić Vision.
SVE NAVEDENO
DALEKOVIDNOST
KRATKOVIDNOST
ASTIGMATIZAM
STARAČKA DALEKOVIDNOST (POSLIJE 40-e GODINE ŽIVOTA)
LASERSKA KOREKCIJA VIDA
KONTAKTNE LEĆE
SIVA MRENA
GLAUKOM – BOLEST POVIŠENOG OČNOG TLAKA
DIJABETES I OKO
STRABIZAM
KERATOKONUS
OČNE UPALE I INFEKCIJE
MAKULARNA DEGENERACIJA
ESTETIKA LICA

Oporavak nakon laserske korekcije vida

Odluka o laserskoj korekciji vida je izuzetno važna. Nakon toga slijede velike promjene u svakodnevnom životu. Za većinu pacijenata koji se odluče za lasersku korekciju vida, pomisao da konačno sve vide bez naočala i kontaktnih leća gotovo je nestvarna.

Oporavak nakon laserske korekcije vida

Pregled i savjetovanje

Prvi korak do savršenog vida je savjetovanje s iskusnim stručnjacima. Oni će vam pružiti sve informacije vezane za taj zahvat. Nakon laserske korekcije vida, u većini slučajeva možete normalno funkcionirati i sve raditi. Međutim, postoje određene upute kojih se trebate pridržavati za što brži oporavak, a koje će vam objasniti liječnik koji vas je operirao.

Liječnik će vam nakon zahvata dati dvije različite vrste kapi za oči (umjetne suze i antibiotik). Osim toga, dobit ćete i upute o njihovoj uporabi. Umjetne suze će vam uvelike pomoći u oporavku, ali ono što svakako preporučamo i što je obično najugodnije, jest spavanje.

vrste kapi za oči

Tuširanje nakon zahvata

Važno je izbjegavati trljanje očiju par tjedana do nekoliko mjeseci nakon zahvata. Možete se vratiti u normalu već sljedeći dan nakon zahvata, ali trljanje očiju nikako ne smije biti na popisu “normalnih aktivnosti”. Iskreno, naši liječnici vam ne bi preporučili trljanje očiju ikad. Ako oko zasvrbi ili zapecka, puno je bolje ukapati umjetne suze i ovlažiti oko. U slučaju da umjetne suze nisu pri ruci, treba isprati oko običnom vodom (obična voda može služiti u nuždi za ispiranje tek 2 tjedna nakon operacije).
Često nas pitate, što učiniti ako trepavica ili čestica prašine upadne u oko tijekom prvih par tjedana nakon zahvata? Odgovor je – isperite oči umjetnim suzama.

Možete se normalno tuširati nakon operacije. No, ono što trebate izbjegavati jest izravno tuširanje lica. Što se tiče kozmetike za oči, preporučamo izbjegavanje nekoliko dana nakon zahvata. Kad ponovno počnete koristiti kozmetiku, nekoliko tjedana je uklanjajte samo jednostavnim pokretom prema dolje. Kako biste spriječili potencijalne upale i zaštitili svoje oči, u moru se ne možete kupati dva tjedna, a u bazenu mjesec dana nakon zahvata.

u moru se ne možete kupatiNeki od vas imaju unaprijed isplanirana putovanja nakon skidanja dioptrije i pitaju se postoje li kakva ograničenja vezana za putovanje zrakoplovom. Prvi tjedan nakon zahvata je kritičnije vrijeme za ozdravljenje pa preporučamo da ne putujete tijekom tog tjedna. Ali, nakon toga ste sigurni te vam je samo bitno da ponesete dovoljno umjetnih suza za putovanje zbog suhog prisilnog zraka u zrakoplovima.

Kontrolni pregledi

Nakon laserskog skidanja dioptrije, obvezna su tri kontrolna pregleda. Prvi kontrolni pregled je dan nakon operacije, drugi tjedan dana nakon operacije i treći mjesec dana nakon operacije.

Već nakon tjedan dana možete uživati ​​u laganoj vježbi, ali trebate izbjegavati teške uvjete vježbanja koji će vas dovesti do znojenja gdje bi se mogao pojaviti znoj i u vašim očima. Zadržite svoje vježbanje na lakšoj razini tijekom prvog i drugog  tjedna. Zatim pričekajte drugi pregled kako biste mogli pojačati trening ukoliko je to potrebno.

Nakon operacije nemojte zanemariti godišnje opće oftalmološke preglede. Redovite očne kontrole su važne, jer ponekad čak i opća zdravstvena pitanja poput dijabetesa prvo se dijagnosticiraju na oftalmološkom pregledu. Zato i nakon zahvata budite redoviti u posjetima kod oftalmologa.

Vid je jedno od naših najdragocjenijih osjetila, a liječnici Poliklinike Bilić Vision pomoći će vam da nakon vrhunskog i kvalitetnog zahvata u našoj Poliklinici, konačno živite život bez naočala i kontaktnih leća.

Send to WhatsApp Send to Viber

Prethodni postovi

Tagovi

Prikaži sve tagove

Kontakt podaci

Telefon: +385 1 4678 444
Fax: +385 1 4678 555

Mobitel: +385 99 216 4561

Radno vrijeme:
Od ponedjeljka do petka
od 08:00-20:00h

Gdje se nalazimo?

Adresa:
Ksaverska cesta 45, 10000 Zagreb

Ksaverska cesta 45, 10000 Zagreb

* kliknite na kartu za uvećanje

Pratite nas putem...

  • facebooka
  • twittera
  • youtube-a
  • Instagram

Newsletter! Informirajte se...


Pristajem na elektroničku privolu u kojoj dopuštam da me se kontaktira putem e-maila u marketinške svrhe.

Unesite pravilnu e-mail adresu na koju želite primati naš newsletter i kliknite na gumb “Prijava”.

* Provjerite u spam ukoliko ne primate naš newsletter