Poliklinika Bilić Vision

 

Uncategorized

Pristajem na elektroničku privolu u kojoj dopuštam da me se kontaktira putem e-maila i/ili kontakt broja u svrhu naručivanja na pregled.

Pristajem na elektroničku privolu u kojoj dopuštam da mi šaljete Newsletter s obavijestima o popustima, novostima i stručnim člancima iz oftalmologije.

Odaberite jednu ili više kategorija o kojima želite biti informirani putem našeg Newslettera. Saznajte prvi novosti, savjete i akcije u Poliklinici Bilić Vision.
SVE NAVEDENO
DALEKOVIDNOST
KRATKOVIDNOST
ASTIGMATIZAM
STARAČKA DALEKOVIDNOST (POSLIJE 40-e GODINE ŽIVOTA)
LASERSKA KOREKCIJA VIDA
KONTAKTNE LEĆE
SIVA MRENA
GLAUKOM – BOLEST POVIŠENOG OČNOG TLAKA
DIJABETES I OKO
STRABIZAM
KERATOKONUS
OČNE UPALE I INFEKCIJE
MAKULARNA DEGENERACIJA
ESTETIKA LICA

Operacija katarakte za dobar vid bez obzira na godine

Nakon 65. godine života više od 90% ljudi razvije kataraktu ili sivu mrenu. Katarakta se ne može spriječiti, ali se može izliječiti ugradnjom intraokularne leće u oko.

koji su simptomi katarakteKoji su simptomi katarakte?

Katarakta nastaje zamućenjem očne leće. U početku nema simptoma, a postupno uzrokuje zamagljen vid, zablješćivanje, dvoslike ili halo efekt. Kako katarakta napreduje, tako slika koju oko vidi poprima žute i smeđe tonove. To počinje utjecati na vid noću te znatno otežava noćnu vožnju. Stoga se preporučaju redovne kontrole kod specijalista oftalmologa jednom godišnje. Operacija mrene je jedan od najsigurnijih medicinskih zahvata.

naočale više ne pomažuNaočale više ne pomažu

Ako ste imali poteškoća otprije s vidom i nosili ste naočale i kontaktne leće i prije nego li ste dobili kataraktu, važno je naglasiti da tu naočale i leće više ne pomažu. Njima se mogu korigirati dalekovidnost, kratkovidnost i astigmatizam, ali siva mrena ne. Stoga, ako vam se u zadnje vrijeme čini da vam svake naočale brzo postaju preslabe te više ne odgovaraju, postoji mogućnost da imate kataraktu ili neku drugu očnu bolest.

operacijom katarakte rješava se i astigmatizamOperacijom katarakte rješava se i astigmatizam

Dobra vijest je da prilikom operacije katarakte postoji mogućnost ugradnje intraokularne leće koja osim što zamjenjuje vašu prirodnu očnu leću i time uklanja i sivu mrenu, korigira i refraktivne greške oka – dalekovidnost, kratkovidnost i astigmatizam. Intraokularne leće su doživotne i njima se možete istodobno riješiti i astigmatizma i mrene.

U Poliklinici Bilić Vision operaciju sive mrene već više od 15 godina izvode kirurzi oftalmolozi specijalizirani za kirurgiju sive mrene ili katarakte. Operacije se izvode na ambulantnoj osnovi po principu tzv. jednodnevne kirurgije. Za pacijenta je to najpoštedniji način, a to znači da nema ležanja nakon operacije i da je nakon završene operacije spreman za povratak kući. Sama operacija je potpuno bezbolna i traje do pola sata.

Send to WhatsApp Send to Viber

Prethodni postovi

Tagovi

Prikaži sve tagove

Kontakt podaci

Telefon: +385 1 4678 444
Fax: +385 1 4678 555

Mobitel: +385 99 216 4561

Radno vrijeme:
Od ponedjeljka do petka
od 08:00-20:00h

Gdje se nalazimo?

Adresa:
Ksaverska cesta 45, 10000 Zagreb

Ksaverska cesta 45, 10000 Zagreb

* kliknite na kartu za uvećanje

Pratite nas putem...

  • facebooka
  • twittera
  • youtube-a
  • Instagram

Newsletter! Informirajte se...


Pristajem na elektroničku privolu u kojoj dopuštam da me se kontaktira putem e-maila u marketinške svrhe.

Unesite pravilnu e-mail adresu na koju želite primati naš newsletter i kliknite na gumb “Prijava”.

* Provjerite u spam ukoliko ne primate naš newsletter