Poliklinika Bilić Vision

 

Uncategorized

Pristajem na elektroničku privolu u kojoj dopuštam da me se kontaktira putem e-maila i/ili kontakt broja u svrhu naručivanja na pregled.

Pristajem na elektroničku privolu u kojoj dopuštam da mi šaljete Newsletter s obavijestima o popustima, novostima i stručnim člancima iz oftalmologije.

Odaberite jednu ili više kategorija o kojima želite biti informirani putem našeg Newslettera. Saznajte prvi novosti, savjete i akcije u Poliklinici Bilić Vision.
SVE NAVEDENO
DALEKOVIDNOST
KRATKOVIDNOST
ASTIGMATIZAM
STARAČKA DALEKOVIDNOST (POSLIJE 40-e GODINE ŽIVOTA)
LASERSKA KOREKCIJA VIDA
KONTAKTNE LEĆE
SIVA MRENA
GLAUKOM – BOLEST POVIŠENOG OČNOG TLAKA
DIJABETES I OKO
STRABIZAM
KERATOKONUS
OČNE UPALE I INFEKCIJE
MAKULARNA DEGENERACIJA
ESTETIKA LICA

Očne alergije vs. kontaktne leće

Proljeće je i službeno započelo, a ono nam donosi i razne očne alergije. Glavni simptomi očnih alergija su crvenilo, svrbež i vodeni iscjedak iz oka. Ovi simptomi osobito pogađaju nositelje kontaktnih leća. Provjerite kako se najbolje zaštititi od očnih alergija.

Glavni simptomi očnih alergija su crvenilo, svrbež i vodeni iscjedak iz oka.Simptomi očnih alergija

Jedan od glavnih simptoma očnih alergija je crvenilo oka. Svatko može dobiti crvenilo oka zbog vjetra, peludi koja leti po zraku ili sindroma suhog oka. Međutim, nositelji kontaktnih leća skloniji su crvenilu oka jer kontaktne leće u kombinaciji s svim ovim faktorima iritiraju oko i mogu uzrokovati razne upale.

crvenilo okaCrvenilo oka je također čest simptom konjunktivitisa. Osim toga crvenilo oka kod nositelja kontaktnih leća može biti pojava tijekom cijele godine zbog nošenja leća duže nego je preporučeno, nepravilne higijene, spavanja s lećama i sličnih situacija. Nikako ne treba samostalno stvarati dijagnozu već treba posjetiti liječnika specijalista oftalmologa koji će temeljito pregledati oči biomikroskopom i ustanoviti terapiju.

Čest simptom očnih alergija je i svrbež oka, ali nositeljima kontaktnih leća teško je razlikovati je li došlo do svrbeža očiju zbog kontaktnih leća, neke upale ili alergije. U svakom slučaju se preporuča apstinencija od leća i prelazak na dioptrijske naočale dok svrbež ne prođe. Na taj način se spriječava ozbiljnija infekcija oka.

svrbež očijuPrevencija od očnih alergija

Kako bi se izbjegli ovi simptomi, preporuča se svima, a osobito nositeljima kontaktnih leća da prilikom izlaska van nose dioptrijske i/ili sunčane naočale kako bi se spriječilo lijepljenje peludi za leće i zaštitila površina oka i od vjetra i od peludi koja leti po zraku. Također nakon ulaska u zatvoreni prostor sugerira se kapanje umjetnih suza radi smanjenja količine alergena na spojnici oka.

kapanje umjetnih suzaČesto je teško razlikovati ove simptome očnih alergija od simptoma nekih očnih bolesti, stoga ako vam crvenilo, svrbež i vodeni iscjedak ne prolaze preporuča se obaviti kompletan očni pregled kod specijalista oftalmologa.

Nositeljima kontaktnih leća se preporuča trajno rješenje za zaštitu očiju od infekcija i upala koje uzrokuju kontaktne leće, a koja će trajati kroz sva 4 godišnja doba, a radi se o laserskom skidanju dioptrije. Nakon laserskog skidanja dioptrije, jedino očno pomagalo koje će vam trebati su sunčane naočale.

Ovog proljeća izdvojite 10 minuta koje će definitivno promijeniti vaš pogled na život, a i olakšati mnoge životne navike. Uz našu najnoviju dijagnostiku pod nazivom Contoura Vision, sada vam je moguće bolje vidjeti nakon laserskog skidanja dioptrije, nego što ste vidjeli s naočalama i kontaktnim lećama.

Iskoristite našu proljetnu akciju na pregled za lasersko skidanje dioptrije koja traje do 31.3.2017. Rezervirajte termin pregleda za 250kn, umjesto 750kn. Naručite se pozivom na broj 01 4678 444 ili online klikom na link: Pregled za lasersko skidanje dioptrije u Poliklinici Bilić Vision.

Send to WhatsApp Send to Viber

Prethodni postovi

Tagovi

Prikaži sve tagove

Kontakt podaci

Telefon: +385 1 4678 444
Fax: +385 1 4678 555

Mobitel: +385 99 216 4561

Radno vrijeme:
Od ponedjeljka do petka
od 08:00-20:00h

Gdje se nalazimo?

Adresa:
Ksaverska cesta 45, 10000 Zagreb

Ksaverska cesta 45, 10000 Zagreb

* kliknite na kartu za uvećanje

Pratite nas putem...

  • facebooka
  • twittera
  • youtube-a
  • Instagram

Newsletter! Informirajte se...


Pristajem na elektroničku privolu u kojoj dopuštam da me se kontaktira putem e-maila u marketinške svrhe.

Unesite pravilnu e-mail adresu na koju želite primati naš newsletter i kliknite na gumb “Prijava”.

* Provjerite u spam ukoliko ne primate naš newsletter