Poliklinika Bilić Vision

 

Uncategorized

Pristajem na elektroničku privolu u kojoj dopuštam da me se kontaktira putem e-maila i/ili kontakt broja u svrhu naručivanja na pregled.

Pristajem na elektroničku privolu u kojoj dopuštam da mi šaljete Newsletter s obavijestima o popustima, novostima i stručnim člancima iz oftalmologije.

Odaberite jednu ili više kategorija o kojima želite biti informirani putem našeg Newslettera. Saznajte prvi novosti, savjete i akcije u Poliklinici Bilić Vision.
SVE NAVEDENO
DALEKOVIDNOST
KRATKOVIDNOST
ASTIGMATIZAM
STARAČKA DALEKOVIDNOST (POSLIJE 40-e GODINE ŽIVOTA)
LASERSKA KOREKCIJA VIDA
KONTAKTNE LEĆE
SIVA MRENA
GLAUKOM – BOLEST POVIŠENOG OČNOG TLAKA
DIJABETES I OKO
STRABIZAM
KERATOKONUS
OČNE UPALE I INFEKCIJE
MAKULARNA DEGENERACIJA
ESTETIKA LICA

Najčešće zablude o laserskom skidanju dioptrije

Iako je lasersko skidanje dioptrije jedan od najizvođenijih medicinskih zahvata i izvodi se više od 25 godina i dalje su aktualne zablude o tom zahvatu.nedoumica o laserskom skidanju dioptrije

1. Zabluda: Što ako nešto pođe krivo i ošteti mi oko?

Dobar dio pacijenata strahuje da se od djelovanja lasera može oslijepiti ili da će im laser spržiti oko. To je naravno zabluda. Svaka laserska korekcija određuje se prema svakom oku individualno. Svaki laserski puls je u potpunosti kontroliran od svoje točke nastanka do kontakta s rožnicom. Laser ne prodire u unutrašnjost oka i ne može izazvati nikakva oštećenja. Otkad se ovakva vrsta operacije izvodi, nisu zabilježene trajne komplikacije čak ni 25 godina kasnije.

2. Zabluda: Laser ne može ukloniti astigmatizam.

Jedna od najraširenijih zabluda je kako se astigmatizam ne može ukloniti laserom. Međutim, laser je najpreciznije i jedino trajno rješenje za uklanjanje astigmatizma. Ukoliko se radi o visokom astigmatizmu moguć je manji povrat dioptrije koji se može ukoliko je to potrebno riješiti dokorekcijom.
predrasude o laserskom skidanju dioptrije

3. Zabluda: Dioptrija se vraća nakon nekog vremena.

Ukoliko je kratkovidnost  do -7,0 dioptrija, dalekovidnost do 4,0 dioptrije, a astigmatizam do 3,0 dioptrije, velike su šanse da neće doći do povrata dioptrije. Ukoliko su dioptrije veće od navedenih, moguć je manji povrat dioptrije koji se može ukoliko osobu to ometa u svakodnevnom životu i radu, odstraniti nakon šest mjeseci tzv. dokorekcijom.

4. Zabluda: Ne znaju se kasne posljedice zahvata

Ljudi se često boje da će imati negativnih posljedica po vid u kasnijem periodu života. Međutim, u gotovo svih pacijenata se jedino javlja prolazna suhoća oka i traje nekoliko mjeseci s tendencijom slabljenja simptoma kako vrijeme odmiče. Moguć je blagi osjećaj pijeska u očima, a osjećaj se ublažava redovitim kapanjem umjetnih suza (6-8 puta dnevno). Prolazne komplikacije moguće su u oko 1% slučajeva, no bitno je napomenuti da su sve prolazne i rješive.
vidim s lećama

5. Zabluda: Ionako ne mogu bolje vidjeti poslije operacije, nego što sad vidim s lećama.

Contoura Vision je revolucionarna i najpreciznija personalizirana dijagnostika za lasersko skidanje dioptrije. Snimanje rožnice ovim aparatom izvodi se prije zahvata laserskog skidanja dioptrije, a omogućuje da nakon laserskog skidanja dioptrije vidite bolje nego s naočalama i kontaktnim lećama. Contoura Vision mjeri apsolutno sve nepravilnosti na rožnici. Mjerenja se unose u laser koji onda individualiziranom laserskom zrakom, najpreciznije moguće uklanja kratkovidnost, dalekovidnost i astigmatizam u dobi od 20 do 50 godina. Važno je istaknuti da osim dioptrije, Contoura omogućava i uklanjanje zablješćivanja, odsjaje, kao i probleme u noćnoj vožnji. Tehnologija Contura Vision je dostupna jedino u Poliklinici Bilić Vision u Hrvatskoj.

Iskoristite akciju Poliklinike Bilić Vision za pregled za lasersko skidanje dioptrije i astigmatizma u pola cijene. Naručite se pozivom na broj 01 4678 444, ili online klikom na link: Pregled u pola cijene.

Send to WhatsApp Send to Viber

Prethodni postovi

Tagovi

Prikaži sve tagove

Kontakt podaci

Telefon: +385 1 4678 444
Fax: +385 1 4678 555

Mobitel: +385 99 216 4561

Radno vrijeme:
Od ponedjeljka do petka
od 08:00-20:00h

Gdje se nalazimo?

Adresa:
Ksaverska cesta 45, 10000 Zagreb

Ksaverska cesta 45, 10000 Zagreb

* kliknite na kartu za uvećanje

Pratite nas putem...

  • facebooka
  • twittera
  • youtube-a
  • Instagram

Newsletter! Informirajte se...


Pristajem na elektroničku privolu u kojoj dopuštam da me se kontaktira putem e-maila u marketinške svrhe.

Unesite pravilnu e-mail adresu na koju želite primati naš newsletter i kliknite na gumb “Prijava”.

* Provjerite u spam ukoliko ne primate naš newsletter