Poliklinika Bilić Vision

 

Uncategorized

Pristajem na elektroničku privolu u kojoj dopuštam da me se kontaktira putem e-maila i/ili kontakt broja u svrhu naručivanja na pregled.

Pristajem na elektroničku privolu u kojoj dopuštam da mi šaljete Newsletter s obavijestima o popustima, novostima i stručnim člancima iz oftalmologije.

Odaberite jednu ili više kategorija o kojima želite biti informirani putem našeg Newslettera. Saznajte prvi novosti, savjete i akcije u Poliklinici Bilić Vision.
SVE NAVEDENO
DALEKOVIDNOST
KRATKOVIDNOST
ASTIGMATIZAM
STARAČKA DALEKOVIDNOST (POSLIJE 40-e GODINE ŽIVOTA)
LASERSKA KOREKCIJA VIDA
KONTAKTNE LEĆE
SIVA MRENA
GLAUKOM – BOLEST POVIŠENOG OČNOG TLAKA
DIJABETES I OKO
STRABIZAM
KERATOKONUS
OČNE UPALE I INFEKCIJE
MAKULARNA DEGENERACIJA
ESTETIKA LICA

Mušice u očima – zašto nastaju i kako ih kontrolirati?

mušice u očimaPostoje smetnje u vidnom polju koje naši pacijenti često nazivaju crticama, paučinom ili mrljama. Zapravo su to mušice u staklastom tijelu koje govore o stanju oka u dubini (staklovina se nalazi iza očne leće). Mogu biti različitog porijekla: prirodan proces starenja oka, krvarenje u oku, degenerativne promjene u staklovini, poremećaj metabolizma masti itd.

U najvećem broju slučajeva radi se upravo o procesima starenja na koje nije moguće utjecati. Međutim, vrlo često se i kod kratkovidnih osoba javljaju ove promjene u staklovini u formi mušica koje lelulaju s pokretom oka. Najbolje se vide na bijeloj ili svijetloj površini, ili nakon gledanja u vedro nebo.

Mušice ne mogu nestati

Pacijenti se u pravilu na te mušice naviknu ili ne obraćaju pažnju na njih. Nema načina da to nestane, eventualno skrenuti pogled na tamnu površinu. Ipak, pojavu mušica ili povećanje njihovog broja ne treba zanemariti.

Može se raditi o odljepljenju stražnjeg dijela staklovine na njenom spoju s glavom vidnog živca, pa se takvo odljepljenje vidi kao krug ili polukrug koji leluja pred okom pri pokretima oka.

Redovne kontrole su nužne upravo zbog toga što se takva staklovina može povlačiti s periferije oka gdje je u bliskom kontaktu s mrežnicom pa takvo povlačenje može u nekim slučajevima dovesti do pucanja mrežnice, krvarenja ili odljepljenja mrežnice.

Našim pacijentima preporučujemo redovne kontrole svakih nekoliko mjeseci s ciljem otkrivanja mogućih promjena na mrežnici oka, a koje mogu dovesti do značajnog pada vidne oštrine ili ukazati na potrebu za zaštitu mrežnice laserom.

U slučaju naglih bljeskova pred okom, pojave gustih mutnina ili pak pojave zastora pred okom, potrebno je reagirati. U tom slučaju treba se hitno javiti na pregled jer se može raditi o ozbiljnijoj komplikaciji.

Važno je istaknuti da mušice nisu kontraindikacija za lasersko skidanje dioptrije. Stoga se ne morate brinuti možete li pristupiti ovome zahvatu ukoliko imate problema s letećim mušicama.mušice nisu kontraindikacija za lasersko skidanje dioptrije

Brinite o vašem vidu na vrijeme. Ukoliko i sami vidite mušice, pozivamo vas da napravite temeljiti pregled kod specijalista oftalmologa. Liječnik će tada moći ustanoviti ima li nešto na što posebno treba obratiti pažnju uz eventualno liječenje. Poliklinika Bilić Vision jedna je od najvećih privatnih oftalmoloških ustanova u regiji kroz koju je prošlo preko 100.000 pacijenata. Javite nam se pozivom na broj 01/4678-444 ili online klikom na link: www.bilicvision.hr

Send to WhatsApp Send to Viber

Prethodni postovi

Tagovi

Prikaži sve tagove

Kontakt podaci

Telefon: +385 1 4678 444
Fax: +385 1 4678 555

Mobitel: +385 99 216 4561

Radno vrijeme:
Od ponedjeljka do petka
od 08:00-20:00h

Gdje se nalazimo?

Adresa:
Ksaverska cesta 45, 10000 Zagreb

Ksaverska cesta 45, 10000 Zagreb

* kliknite na kartu za uvećanje

Pratite nas putem...

  • facebooka
  • twittera
  • youtube-a
  • Instagram

Newsletter! Informirajte se...


Pristajem na elektroničku privolu u kojoj dopuštam da me se kontaktira putem e-maila u marketinške svrhe.

Unesite pravilnu e-mail adresu na koju želite primati naš newsletter i kliknite na gumb “Prijava”.

* Provjerite u spam ukoliko ne primate naš newsletter