Novosti

Preventivnim oftalmološkim pregledom zaštitite Vaše oči



Oči su naše najvažnije osjetilo. Da bismo sačuvali dobar vid do duboke starosti preporuka je jednom godišnje napraviti kompletan oftalmološki pregled, naročito ako ste stariji od 40 godina života. Preventivnim pregledom i pravovremenom dijagnozom možete zaštititi vaše oko primjenjujući odgovarajuću terapiju na vrijeme.

Trebam li napraviti oftalmološki pregled?

Odlazak oftalmologu na kompletni pregled trebao bi biti rutinski pregled 1x godišnje već od najranije životne dobi. To se naročito preporučuje poslije 40. godine života, kako bi se na vrijeme provjerila vidna oštrina, ili otkrila početni razvoj bolesti oka.

To je vrijeme kada se pojavljuje starosna dalekovidnost. To znači da se javlja postepeno slabljenje akomodacije oka, koju pacijenti često dožive kao osjećaj da su im ruke postale prekratke dok čitaju. Ukoliko primijetite takav problem, svakako se javite oftalmologu.

Kako starimo, češće se javljaju bolesti oka poput glaukoma – bolesti povišenog očnog tlaka, sive mrene (katarakte) ili bolesti žute pjege. Prevencija očnih bolesti redovnim kontrolama ključna je u zadržavanju dobrog vida do duboke starosti, jer ove bolesti ne izazivaju bolove te lako mogu ostati neotkrivene, a potrebno ih je na vrijeme otkriti i liječiti.

Pojavom sive mrene, koja se može razvijati već poslije 40. godine života, pacijent primjećuje da slabije vidi, boje postaju blijede, a slika umanjena. Redovnim oftalmološkim pregledom specijalisti oftalmolozi u Poliklinici Bilić Vision dijagnosticiraju sivu mrenu u ranoj razvojnoj fazi. Operacija se izvodi uz pomoć vrhunske aparature, ultrazvučno ili laserski. Na taj način je moguće pacijentu osigurati izvrstan vid i bolju kvalitetu života... Na operaciju ne treba čekati, jer je ona jednostavna i brza, radi se u lokalnoj anesteziji te oduševljava pacijente svojim rezultatom.

Što se događa na oftalmološkom pregledu?

Kada dođete u Polikliniku Bilić Vision, medicinski tehničar ili medicinska sestra učinit će nekoliko pretraga i testova, a nakon toga će liječnik s vama razgovarati o vašoj povijesti bolesti ili problemima s vidom s kojim se susrećete. Pregled je bezbolan i traje otprilike 45 minuta.

Subjektivni i objektivni pregled dioptrije

Za početak testira se vidna oštrina najprije subjektivno, a zatim objektivno na kompjuteriziranom aparatu koji precizno očitava vašu dioptriju.

Ovisno o dioptriji i vašoj dobi te vašim potrebama oftalmolog će u razgovoru s vama  preporučiti najbolju opciju za vas: nošenje dioptrijskih naočala, kontaktnih leća, lasersko skidanje dioptrije, ili ugradnju leće u oko.

Ukoliko već nosite naočale ili leće njih će pregledati te očitati dioptriju koja se nalazi na naočalnim lećama, kako bi se napravila usporedba i donijela odluka o tome treba li napraviti promjenu naočala te vam omogućiti  najbolju vidnu oštrinu.

Pregled biomikroskopom

Biomikroskopom se pregledava prednji dio oka. Oftalmolog na taj način ima detaljan pogled na spojnicu i rožnicu oka te dublje na prednju sobicu, šarenicu ,očnu leću i očnu staklovinu.

Pregled očne pozadine

Pregledom fundusa provjerava se stanje vidnog živca, cirkulacije oka i makularnog područja (žute pjege), te provjerava stanje periferije mrežnice u potrazi za degenerativnim promjenama. Da bismo to provjerili, medicinski tehničar ili sestra će vam u oko nakapati kapi za proširenje zjenica kako bi specijalist oftalmolog mogao pregledati očnu pozadinu oka.

Pozivamo vas da brinete o zdravlju oka! Naručite se na pregled pozivom na broj: 01/4678-444 ili na internetskoj stranici www.bilicvision.hr.

Naručite se za pregled

Zanima li Vas više informacija, ne možete naći ono što tražite ili se želite naručiti za pregled, kontaktirajte nas:








Presbyond: Ana Begić Tahiri otkriva tajnu dobrog vida nakon 40-e

 

Starenje se ne može spriječiti, kao i kod svakog dijela tijela pa tako...

 
Financiranje Europske Unije, NextGenerationEU

Digitalna transformacija poliklinike implementacijom sustava za pametno praćenje pacijenata i integracija s postojećim sustavima

 

Oznaka projekta: NPOO.C1.1.2.R3-I3.01.0690 Opis projekta: Provedbom...

 
 
Naručite se