Novosti

Operacija sive mrene povećava kvalitetu življenja i produžava život


Siva mrena

Poznat vam je osjećaj kada ne možete više pročitati jutarnje novine, jer vam se čini da gledate kao kroz maglu? Kada ne možete uživati u prekrasnim bojama krajolika, jer vam se sve čini izblijedjelih boja, ili sivkasto? Kada ne vidite fotografije koje vam pokazuju unuci, jer vam je pala oštrina vida pa ne razlikujete detalje? Osjećate da vam trpi kvaliteta življenja, a na operaciju sive mrene naručeni ste tek za dvije godine? Nemojte čekati, vratite kvalitetu života na koju ste naučili, operirajte sivu mrenu odmah, u Poliklinici Bilić Vision.

Ne čekajte da mrena sazrije

Siva mrena, ili katarakta je zamućenje vaše prirodne očne leće. Najčešće se javlja nakon 65. godine života i predstavlja prirodni proces starenja oka, a jedina mogućnost rješavanja problema je operacijsko uklanjanje sive mrene.

Moderne tehnike koje svakodnevno koristimo u Poliklinici Bilić Vision omogućuju operaciju sive mrene u početnom stadiju, kada mrena još nije zrela i tvrda, a što pacijentu omogućuje jednostavnost samog zahvata, te brz oporavak i povratak svakodnevnim aktivnostima kao što su čitanje, gledanje televizije, vožnja automobilom.

Čekanjem i odgađanjem operacije, dolazi do osjetnog pada kvalitete života, otežanog funkcioniranja u svakodnevnim aktivnostima, a potencijalno i dužeg oporavka nakon operativnog zahvata sive mrene te mogućih poslijeoperativnih komplikacija.

Najmodernija tehnologija

Operaciju sive mrene izvodimo u kapljičnoj anesteziji, zahvat traje od 10-15 minuta, bezbolan je a ubrzo nakon zahvata odlazite kući oboružani svim potrebnim uputama i potrebnim lijekovima za poslije operacijsko liječenje. Nakon nekoliko dana, uobičajen je povratak svakodnevnim aktivnostima.

U Poliklinici Bilić Vision izvodimo ultrazvučnu operaciju sive mrene i najmoderniju Femto lasersku operaciju sive mrene, koju smo prvi uveli za pacijente u Hrvatskoj. Femto laserskom operacijom sive mrene unaprijeđena je ova operacija, jer se dijelovi operacije koji su do sada izvođeni ručno, uz korištenje kirurškog noža, sada izvode uz pomoć lasera. Laserska tehnologija koju koristimo prilikom operacije, vodeća je u klinikama širom svijeta. Ovakvom operacijom smanjuje se vrijeme zahvata, povećava preciznost i sigurnost, a to omogućuje bolju vidnu oštrinu te još brži poslijeoperativni oporavak.

Riješite se istovremeno sive mrene i dioptrije na svim udaljenostima

Prilikom operacijskog zahvata, zamućena očna leća zamjenjuje se umjetnom lećom.

Pacijent može u dogovoru s liječnikom izabrati želi li ugradnju jednožarišne intraokularne leće kojom se ubrzo postiže dobar vid na daljinu, dok će za blizinu (čitanje, pisanje, gledanje na mobitel), trebati koristiti naočale.

Ukoliko je oko inače zdravo i nema drugih očnih bolesti, pacijent može izabrati ugradnju višežarišne intraokularne leće koja omogućuje rješavanje problema sive mrene, a ujedno i uklanjanje dioptrije na svim udaljenostima. Uz pomoć ove vrste leća, moći ćete bez naočala čitati novine, šminkati se ili obrijati, gledati televiziju, ili u mobitel, voziti automobil, baviti se sportom i ostalim svakodnevnim aktivnostima. Također je moguće rješenje problema astigmatizma ugradnjom tzv. torične leće u osoba s astigmatizmom. U Poliklinici Bilić Vision ugrađujemo  najsuvremenije intraokularne leće renomiranih svjetskih proizvođača.

Za vas samo najbolje

Poliklinika Bilić Vision jedna je od vodećih ustanova u Hrvatskoj u kojoj se više od 25 godina uspješno izvode operacije sive mrene te je do sada izvedeno više od 25.000 zahvata.

U Poliklinici Bilić Vision je proces operacije sive mrene postavljen prema svjetskim standardima kvalitete. Nema gužvi u čekaonicama, pruža se komfor cijelog procesa, a svaki pacijent ima svoj termin u kojem mu se individualno posvećuju naši stručnjaci. Od prvog kontakta s našim kirurzima steći ćete potrebno povjerenje, a kroz cijeli proces pratiti će vas  briga i najviši sigurnosni standardi. Na taj način pacijentu pružamo vrhunsku uslugu kakvu zaslužuje i medicinu 21. stoljeća.

Naručite se za pregled

Zanima li Vas više informacija, ne možete naći ono što tražite ili se želite naručiti za pregled, kontaktirajte nas:








Financiranje Europske Unije, NextGenerationEU

Digitalna transformacija poliklinike implementacijom sustava za pametno praćenje pacijenata i integracija s postojećim sustavima

 

Oznaka projekta: NPOO.C1.1.2.R3-I3.01.0690 Opis projekta: Provedbom...

 
Anti VEGF

ANTI-VEGF U LIJEČENJU DIJABETIČKE RETINOPATIJE

 

Većina pacijenata oboljelih od dijabetesa zna da su redovni oftalmološki...

 
 
Naručite se