Poliklinika Bilić Vision

 

Uncategorized

Pristajem na elektroničku privolu u kojoj dopuštam da me se kontaktira putem e-maila i/ili kontakt broja u svrhu naručivanja na pregled.

Pristajem na elektroničku privolu u kojoj dopuštam da mi šaljete Newsletter s obavijestima o popustima, novostima i stručnim člancima iz oftalmologije.

Odaberite jednu ili više kategorija o kojima želite biti informirani putem našeg Newslettera. Saznajte prvi novosti, savjete i akcije u Poliklinici Bilić Vision.
SVE NAVEDENO
DALEKOVIDNOST
KRATKOVIDNOST
ASTIGMATIZAM
STARAČKA DALEKOVIDNOST (POSLIJE 40-e GODINE ŽIVOTA)
LASERSKA KOREKCIJA VIDA
KONTAKTNE LEĆE
SIVA MRENA
GLAUKOM – BOLEST POVIŠENOG OČNOG TLAKA
DIJABETES I OKO
STRABIZAM
KERATOKONUS
OČNE UPALE I INFEKCIJE
MAKULARNA DEGENERACIJA
ESTETIKA LICA

Provjerite jeste li dobar kandidat za lasersko skidanje dioptrije

Kako biste sa sigurnošću znali možete li pristupiti operaciji laserskog skidanja dioptrije, potrebno je obaviti specijalistički pregled. Na pregledu će liječnik, specijalist oftalmolog provjeriti sve potrebne parametre i potvrditi jeste li pogodan kandidat za operaciju. Međutim, postoji nekoliko generalnih preduvjeta koje zainteresirani kandidati trebaju zadovoljavati da bi bili pogodni za operaciju, a donosimo ih u nastavku:

  1. Kandidati trebaju imati 20 ili više godina

Dokle god se oko razvija, laserski se ne korigira dioptrija. U nekih je to već s navršenih 18 godina, a u nekih osoba čak i s 21 godinom.dobar kandidat za lasersko skidanje dioptrije

  1. Dioptrija mora biti stabilna i nepromijenjena barem godinu dana

Česte varijacije dioptrija javljaju se kod tinejdžera, osobito studenata zbog naprezanja očiju prilikom učenja. Važno je da je dioptrija nepromijenjena barem godinu dana prije pristupanja zahvatu laserskog skidanja dioptrije.

  1. Kratkovidnost do -10,0 dioptrija, dalekovidnost do +5,0 i astigmatizam do 4 dioptrije – moguće je ukloniti laserskim skidanjem dioptrije.

Važno je istaknuti da se laserom može korigirati kratkovidnost do -10,0 dalekovidnost do +5,0 i astigmatizam do 4 dioptrije. Sve dioptrije koje su iznad toga mogu se korigirati ugradnjom intraokularne leće.laserom može korigirati kratkovidnost

  1. Kandidat ne smije bolovati od očnih bolesti kao što su npr. težak oblik suhog oka, glaukom, keratokonus ili uznapredovala dijabetička retinopatija.

U slučaju da kandidat ima teži oblik suhog oka te ne dobiva dovoljno suza kako bi oči bile normalno ovlažene, metoda laserskog skidanja dioptrije LASIK može pogoršati ovo stanje. Uobičajeni simptomi suhih očiju uključuju peckanje, osjećaj pijeska u oku, smanjenu toleranciju na vjetar, povremeni mutni vid pa čak i pretjerane suze u nekim slučajevima. Siva mrena/katarakta i glaukom (bolest povišenog očnog tlaka) također spadaju pod očne bolesti koje su kontraindikacija za zahvat laserskog skidanja dioptrije.

  1. Autoimune bolesti ili teži oblika reumatskih bolesti.

Kontraindikacija za lasersku operaciju oka može uključivati ​​određene reumatske ili nekontrolirane autoimune bolesti. Ukoliko tijelo ima bilo kakav problem sa zacjeljivanjem, onda će imati isti problem i sa zacjeljivanjem tkiva oka kod metode LASIK, što ne može dati zadovoljavajuće rezultate za pacijenta.

određeni lijekovi mogu povećati rizike povezane s laserskom operacijom oka

Također, određeni lijekovi mogu povećati rizike povezane s laserskom operacijom oka. Na primjer, imunosupresivi mogu ometati postoperativno zacjeljivanje, a neki lijekovi mogu povećati šansu i/ili ozbiljnost sindroma suhog oka.

  1. Trudnoća i dojenje su kontraindikacija za lasersko skidanje dioptrije

Laserska korekcija vida se nikako ne preporuča trudnicama ili dojiljama. Hormonske promjene koje žena tada proživljava mogu utjecati na rezultat operacije. To na koncu dovodi do privremenih promjena u vidu. Stoga se skidanje dioptrije ne preporuča dok se i hormoni i vid ne vrate u normalu. U većini slučajeva dovoljno je da iza trudnoće ili dojenja prođe najmanje tri mjeseca.specijalistički pregled za lasersko skidanje dioptrije

Ukoliko zadovoljavate navedene uvjete, preostaje vam obaviti specijalistički pregled za lasersko skidanje dioptrije. Trenutačna cijena takvog pregleda u Poliklinici Bilić Vision iznosi 200 kuna. Naručiti se možete pozivom na broj 01/4678-444 ili online klikom na link: www.bilicvision.hr.

Send to WhatsApp Send to Viber

Prethodni postovi

Tagovi

Prikaži sve tagove

Kontakt podaci

Telefon: +385 1 4678 444
Fax: +385 1 4678 555

Mobitel: +385 99 216 4561

Radno vrijeme:
Od ponedjeljka do petka
od 08:00-20:00h

Gdje se nalazimo?

Adresa:
Ksaverska cesta 45, 10000 Zagreb

Ksaverska cesta 45, 10000 Zagreb

* kliknite na kartu za uvećanje

Pratite nas putem...

  • facebooka
  • twittera
  • youtube-a
  • Instagram

Newsletter! Informirajte se...


Pristajem na elektroničku privolu u kojoj dopuštam da me se kontaktira putem e-maila u marketinške svrhe.

Unesite pravilnu e-mail adresu na koju želite primati naš newsletter i kliknite na gumb “Prijava”.

* Provjerite u spam ukoliko ne primate naš newsletter