Poliklinika Bilić Vision

 

Uncategorized

Pristajem na elektroničku privolu u kojoj dopuštam da me se kontaktira putem e-maila i/ili kontakt broja u svrhu naručivanja na pregled.

Pristajem na elektroničku privolu u kojoj dopuštam da mi šaljete Newsletter s obavijestima o popustima, novostima i stručnim člancima iz oftalmologije.

Odaberite jednu ili više kategorija o kojima želite biti informirani putem našeg Newslettera. Saznajte prvi novosti, savjete i akcije u Poliklinici Bilić Vision.
SVE NAVEDENO
DALEKOVIDNOST
KRATKOVIDNOST
ASTIGMATIZAM
STARAČKA DALEKOVIDNOST (POSLIJE 40-e GODINE ŽIVOTA)
LASERSKA KOREKCIJA VIDA
KONTAKTNE LEĆE
SIVA MRENA
GLAUKOM – BOLEST POVIŠENOG OČNOG TLAKA
DIJABETES I OKO
STRABIZAM
KERATOKONUS
OČNE UPALE I INFEKCIJE
MAKULARNA DEGENERACIJA
ESTETIKA LICA

Blefarospazam ili nekontrolirano treptanje

Blefarospazam je poremećaj normalnog tonusa u mišićima (mišićna distonija) što uzrokuje nekontrolirano stiskanje mišića oko oka. Zbog tog nekontroliranog stiskanja mišića, dolazi do zatvaranja oka što loše utječe na vid i sprječava uobičajene aktivnosti poput rada za računalom ili vožnje automobila.
Blefarospazam ili nekontrolirano treptanjeNije poznato koji je uzrok blefarospazmu. Iako se kod nekih pacijenata zna dogoditi da se blefarospazam javi paralelno sa suhim okom, smatra se da sindrom suhog oka nije uzrok. Ponekad može biti zahvaćena samo jedna strana oko oka, ali se blefarospazam najčešće javlja oko oba oka. U većini slučajeva blefarospazam se pojavljuje u starijoj životnoj dobi.

Treptanje, nelagoda i iritacija su rijetki u početku bolesti, ali zato kroz jedan određeni period kako blefarospazam napreduje, tako su i ovi simptomi sve češći. U naprednom stadiju blefarospazma, treptanje toliko uznapreduje da ako se ne liječi može znatno smanjiti kvalitetu života. Također je važno naglasiti kako postoje i drugi simptomi te se može pojaviti i nekontrolirano stiskanje dijela čela ili lica. Blefarospazam se aktivira uz prašinu, vjetar, svjetlo koje treperi i slično.

Blefarospazam se aktivira uz prašinu, vjetar, svjetlo koje treperi i sličnoKako liječiti blefarospazam ili nekontrolirano treptanje?

Injekcijama se već gotovo 30 godina uspješno liječi blefarospazam. Lijek za suzbijanje nekontroliranog treptanja se aplicira u obliku injekcije direktno u mišić oko oka koji je zahvaćen i opušta ga što rezultira smanjenjem pritiskanja mišića i treptanja. Primjena ovog lijeka nije bolna, samo može biti kratko nelagodna prilikom uboda injekcije.

Injekcijama se već gotovo 30 godina uspješno liječi blefarospazam. U većini slučajeva su rezultati vidljivi već 3 dana nakon primjene lijeka za suzbijanje nekontroliranog treptanja, a najviše može proći dva tjedna do učinka. Lijek prestaje djelovati 3-4 mjeseca kasnije te se postupak treba ponoviti.

Nakon tretmana dolazi do opuštanja mišića, smanjenja neželjenog i nekontroliranog treptanja te se omogućuje povratak normalnom obavljanju svakodnevnih zadataka.

blefarospazam-blogUkoliko ste se prepoznali i imate sličan problem, javite nam se jer i vama možemo pomoći. U Poliklinici Bilić Vision imamo višegodišnje iskustvo u liječenju nekontroliranog treptanja upravo primjenom injekcija. Možete se naručiti na pregled za blefarospazam pozivom na broj 01/4678-444 ili putem online forme: Naruči se na pregled.

Send to WhatsApp Send to Viber

Prethodni postovi

Tagovi

Prikaži sve tagove

Kontakt podaci

Telefon: +385 1 4678 444
Fax: +385 1 4678 555

Mobitel: +385 99 216 4561

Radno vrijeme:
Od ponedjeljka do petka
od 08:00-20:00h

Gdje se nalazimo?

Adresa:
Ksaverska cesta 45, 10000 Zagreb

Ksaverska cesta 45, 10000 Zagreb

* kliknite na kartu za uvećanje

Pratite nas putem...

  • facebooka
  • twittera
  • youtube-a
  • Instagram

Newsletter! Informirajte se...


Pristajem na elektroničku privolu u kojoj dopuštam da me se kontaktira putem e-maila u marketinške svrhe.

Unesite pravilnu e-mail adresu na koju želite primati naš newsletter i kliknite na gumb “Prijava”.

* Provjerite u spam ukoliko ne primate naš newsletter