Novosti

Vodeći europski oftalmolozi na susretu refraktivne kirurgije u Zagrebu



Više od 200 sudionika kongresa imali su priliku poslušati predavanja vodećih stručnjaka tijekom četiri sesije, koje su tematski podijeljene, tako se slušalo o operaciji katarakte, refraktivnoj kirurgiji na očnoj leći, laserskoj kirurgiji na rožnici te najnovijim pristupima u transplantaciji rožnice. 

Refraktivna kirurgija posljednjih je godina doživjela pravu evoluciju. Svjedoci smo velikog napretka u laserskoj tehnologiji, što nam omogućava potpuno nova rješenja za ispravljanje problema s vidom u bilo kojoj dobi. Spajanjem vrhunske tehnologije 21. stoljeća sa znanjem i vještinama naših stručnjaka poboljšavamo kvalitetu života pacijenata i omogućujemo im sretan život bez naočala i drugih optičkih pomagala.

Kada se rodila ideja za organizaciju ovog kongresa, zapitali smo se: “Što nam je cilj?”, “Što kongresom želimo postići?”. Odgovori su nam se sami nametnuli - svojim znanjem, iskustvom i dobrim odnosima s kolegama iz Europe i svijeta, dobrim odnosima s tvrtkama koje proizvode najsuvremeniju kiruršku i dijagnostičku tehnologiju, želimo doprinijeti da pacijenti u Hrvatskoj i regiji budu što zadovoljniji i ponuditi im najbolju moguću skrb kakvu imaju pacijenti u najrazvijenijim zemljama svijeta.

Sudionici su imali priliku sudjelovati i u Wet Lab radionici, tijekom koje su imali priliku simulirati operaciju katarakte pod nadzorom vodećih kirurga tog područja, dr. Dušan Pušnikdr. Luka Bilić, prof. Iva Dekaris i prof. Maja Merlak

Wet Lab radionica organizirana je po standardima najboljih Wet Lab radionica u Europi.

Pored sudionika iz Hrvatske, sam kongres obogatili su oftalmolozi iz Velike Britanije, Njemačke, Italije, Češke Republike, Poljske, Slovenije i Srbije te nesebično podijelili svoja znanja i iskustva.

Kvaliteta predavača i prezentacije kojima sam moderirao, posebice prezentacije o kirurgiji katarakte te laserskoj kirurgiji rožnice su na najvišem nivou. Veselilo me vidjeti kako najbolji stručnjaci jugoistočne Europe razmišljaju na teme oftalmologije, i moram priznati kako sam ostao oduševljen.” rekao je gostujući predavač, dr. Sanjay Mantry iz Velike Britanije. “Cijeli program kongresa je zadivljujuć, obrađuje teme od laserske korekcije vida, najnovije intraokularne leće sve do drugih vrhunskih oftalmoloških procedura. Ovo je uistinu kongres kakav oftalmolozi zaslužuju, ne samo radi razmjene znanja već i radi stjecanja novih kontakata.” dodao je dr. Andrea Russo iz Italije.

 

 

 

Naručite se za pregled

Zanima li Vas više informacija, ne možete naći ono što tražite ili se želite naručiti za pregled, kontaktirajte nas:








Presbyond: Ana Begić Tahiri otkriva tajnu dobrog vida nakon 40-e

 

Starenje se ne može spriječiti, kao i kod svakog dijela tijela pa tako...

 
Financiranje Europske Unije, NextGenerationEU

Digitalna transformacija poliklinike implementacijom sustava za pametno praćenje pacijenata i integracija s postojećim sustavima

 

Oznaka projekta: NPOO.C1.1.2.R3-I3.01.0690 Opis projekta: Provedbom...

 
 
Naručite se