Novosti

Prvi u ovom dijelu Europe imamo jedini laser na svijetu koji skida staračku dalekovidnost!


uklanjanje starosne dalekovidnosti

U Poliklinici Bilić Vision prvi smo na području Jugoistočne Europe uveli jedinstveni laser, Presbyond koji uklanja starosnu dalekovidnost, a upotrebljava se samo u najprestižnijim oftalmološkim centrima u svijetu.

Njemačka kompanija Zeiss, predvodnica u proizvodnji visokotehnološke operativne tehnologije u oftalmologiji, odabrala je hrvatsku Polikliniku Bilić Vision te joj je dala mogućnost da prva na ovim prostorima u svoju bogatu praksu uvede jedini laser na svijetu koji skida i starosnu dalekovidnost. Izbor Poliklinike Bilić Vision bio je logičan pošto je sama Poliklinika i do sada predvodila u dovođenju najmodernije oftalmološke tehnologije u hrvatsku medicinu i pacijentima omogućila vrhunsku oftalmološku skrb kakvu pacijenti imaju u najrazvijenijim zemljama zapadnog svijeta.

 

ŠTO JE PRESBYOND BLENDED VISION?

Presbyond Laser blended vision je unaprijeđeni laserski tretman oka koji se koristi kod rješavanja presbiopije.

Zbog blended zone omogućuje se dobar vid na oba oka na sve tri udaljenosti (daljina, srednja udaljenost i blizina), koristeći ipak monovision za nagalašavanje postignutog vida na blizinu.

Laser korištenjem platforme Presbyond nudi brojne prednosti u odnosu na monovision, podešavajući korekciju svakog oka radi što preciznijeg postizanja dubinske oštrine i kreiranja tzv. „Blend“ zone (preklapanje).

Oko 95% pacijenata prema literaturi čini se pogodnima za tretman Presbyondom.

Ponekad laser blended tretman omogućuje vid na blizinu do kraja života. Standardni laser tretman metodom monovision nije u mogućnosti osigurati trajnu vidnu oštrinu za blizinu zbog starenja i kontinuiranog rasta plus dioptrije.

 

RAZLIKE IZMEĐU PRESBYOND BLENDED VISION I KLASIČNOG MONOVISIONA?

KLASIČNI MONOVISION - Klasični monoviosn daje dobar vid na daljinu na jednom (dominantnom) oku, a na drugom (nedominantnom) za blizinu.

Srednja udaljenost dijelom je slabije vidljiva, nema dubinske oštrine.

Prema literaturi 50% ljudi uspije se dobro priviknuti na klasični monovision.

PRESBYOND - Laser blended vision je puno napredniji tretman i predstavlja napredak u odnosu na klasični monovision.

Zbog procesa starenja na oku, metoda Presbyonda je revolucionarna jer može omogućiti dobar vid na blizinu do kraja života.

Također nema potrebe za ugradnjom leća u oko kada je naša prirodna leća još bistra (RLE).

Kod Presbyond blended vision zahvata, oko koje je podešeno za blizinu vidi puno bolje daljinu nego kod klasičnog monovisiona.

 

Kandidati

Starosna dalekovidnost ili presbiopija javlja se poslije 40. godine života. Znak je prirodnog starenja očne leće i posljedičnog slabljenja akomodacije oka. Akomodacija oka je sposobnost oka da izoštri sliku predmeta na blizu.

Prvi simptomi starosne dalekovidnosti se najčešće primjećuju u situacijama kad ruke postaju „prekratke“. Tada se počinje javljati potreba da se udaljava tekst koji se čita. Korekcija ove dalekovidnosti radi se dodavanjem „plus“ naočalne leće, počevši od +0,75 dioptrija, već godinu do dvije poslije 40. godine, a završno do 60. godine, kada je u pravilu završen proces slabljenja akomodacije oka. Tada se dodaje +2,50 do +3,0 dioptrije za rad na blizu i čitanje, ovisno koji posao osoba radi.

Dobri kandidati za Presbyond laserski tretman su osobe iznad 43. godine života, zbog pojave starosne dalekovidnosti, sve do 60-tih / 70-tih godina kada dolazi do pada vidne oštrine u pravilu zbog pojave katarakte.

Tada je moguće odstraniti zamućenu leću i ugraditi leću s produženim fokusom ili monofokalnu leću, ukoliko je vid na blizinu dobar.

Poslije tretiranja Presbyond Blended laser metodom više od 98% pacijenata može normalno čitati novine, a oko 90% pacijenata navodi se u literaturi, mogu čitati i mala slova koja se nalaze na bočicama i uputama od lijekova.

 

 

Naručite se za pregled

Zanima li Vas više informacija, ne možete naći ono što tražite ili se želite naručiti za pregled, kontaktirajte nas:








Presbyond: Ana Begić Tahiri otkriva tajnu dobrog vida nakon 40-e

 

Starenje se ne može spriječiti, kao i kod svakog dijela tijela pa tako...

 
Financiranje Europske Unije, NextGenerationEU

Digitalna transformacija poliklinike implementacijom sustava za pametno praćenje pacijenata i integracija s postojećim sustavima

 

Oznaka projekta: NPOO.C1.1.2.R3-I3.01.0690 Opis projekta: Provedbom...

 
 
Naručite se